Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondjam neki ebben az esetben?

Elmondjam neki ebben az esetben?

Figyelt kérdés
18 éves elmúltam,azóta szedek fogamzásgátlót,de a szüleimnek nem mondtam el,mert anyukám mindig ellenezte. Azonban ma délelőtt megkérdezte,hogy nem-e szeretnék szedni? Ebben az esetben elmondjam neki,hogy mar szedem,lehet már tudja,csak így akar kifaggatni,és ha elmondom,megharagszik rám hogy elhallgattam ezt a dolgot,és nem bízok benne eléggé.
2017. márc. 27. 16:06
 1/6 anonim válasza:
100%
Mond ek szerintem hogy szedsz, csak kellemetlen lett volna elmondani es nem tudtad hogy kezdj bele :)
2017. márc. 27. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha olyan a kapcsolatod anyukáddal, hogy nem fog hisztit csapni miatta, akkor mondd el, hogy már szeded egy ideje. Ha úgy véled, balhézna miatta, akkor inkább ne mondd el.
2017. márc. 27. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Az én anyukám is ellenezte, de kiálltam magamért, mert ez az én döntésem.

Ráadásul ő nagyon felelőtlen vokt fiatal korában ilyen szempontból, szóval megmondtam neki, hogy inkább értékelje, hogy nem akarok egyedülálló 20 éves kismama lenni.

Azóta nem cseszeget, hogy ne szedjem :)

2017. márc. 27. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Nézd, 18 éves vagy, felnőtt, aki elég érett a szexhez, a felelősségteljes védekezéshez. Legyél ahhoz is, hogy felvállalsz egy esetleges konfliktust anyukáddal. Nem kell túlragozni, a nemi életed a magánügyed, és aki bármely ezzel kapcsolatos döntésedért megharagszik, az őt minősíti.

"Anyu, köszi, de már szedek."

Ha pattog, mond el, hogy a fiatalkori anyasággal, illetve az abortusszal valószínűleg még ennyire se értene egyet, úgyhogy örüljön neki, hogy így döntöttél.

2017. márc. 27. 16:47
 5/6 anonim ***** válasza:
#4-es, szerencsére nem ez a két alternatíva van, hogy hormontabletta vagy abortusz, van pl. hormonmentes spirál, amit még nem szült fiatalok is használhatnak. én átbeszélném a lányommal a dolgot, persze a végső döntés az övé lenne, de ez a "tömd magad hormonnal, mert a te dolgod" nagyon irritál, főleg, ha a barátja is így áll hozzá.
2017. márc. 28. 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5, én nem szedek gyógyszert, pont ezért :)

Viszont a kérdező igen,és nem kívánom bírálni, szimplán válaszoltam a kérdésére, ami az, elmondja-e az anyukájának.

2017. márc. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!