Mennyire normális, hogy a nővérem és a férje nálunk lakik a gyerekükkel együtt, és most bejelentették hogy jön a következő baba?
tervezetten nem normális. persze becsúszhat a második is.
van valami épkézláb tervük a jövőre?
hát ha szereznek lakást akkor anyagilag még jó ötletnek is tűnhet, a diplomás gyed aránylag szép összeg, bár szerintem erre gyereket vállalni nem jó "üzlet".
A megélhetési gyerekvállalást nem tartom a legjobb ötletnek.
Könnyen cseberbe vederbe kerülhetnek, mert lesz egy látszólagos megoldás, de csak még jobban fejik majd anyádat.
Normális az lett volna ha mindketten rendelkeznek akkora jövedelemmel amivel önállóak és a diplomás gyed csak egy kisebb kiesés ami belefér.
Én nem látom ezt vészesnek. Miért nem adnak a rezsibe?
Amúgy kíváncsiságból... mekkora a lakás és a szoba?
Nincs olyan, hogy 4 személyes lakás.. egy 20 nmes szoba már akkora mint egy garzon. Egy 25ösről nem is beszélve.
Biztos nem adnak a rezsibe?
Államin vannak?
2 szoctám 2x25ezer. Ösztöndíj havi 2x10 ezer. Családi 12 ezer. Ezek havonta jönnek. A gyerek két éves koraig diplomas gyed, havi 140 körül. Gyermekvédelmi havi 5 ezer. Bursa a szochelyzet és a suli miatt havi 2x10 ezer.
Egyszeri támogatás szülésnél 60ezer.
Félévi támogatás max félévente 100 ezer.
Egy rakás pénzük lehet, csak adnak a rezsibe és a kajába, max senki nem köti az orrodra.
Nem tudom mekkora a gyerek, de a nővéred jól csinálja a dolgait. Kapja a diplomás gyedet, jön egy gyerek, bevállalják a 3.at felveszik a csokot, vesznek lakást vagy kisházat és tökéletes az életük.
Az meg, hogy a szüleinél lakik.. gyermektelen huszonévesej majdnem fele él a szüleivel. Volt róla statisztika. Csak gyerekkel bűn ott lakni?
Egyébként egyedül élek, de megértem, hogyha valaki kijön a szüleivel, ott lakik spórolásként 30 alatt. Felette nem.
Utolsó!
Igen, biztos, hogy van pénzük de az is biztos hogy nem adnak bele semmit a közösbe.Es véleményem szerint se gáz 20 felett még a szülőkkel lakni,én is valószínűleg azt fogom tenni.De azért férjel, gyermekkel és útban a következővel szerintem nemcsak hogy ciki,hanem kifejezetten önzőség otthon lakni.
A lakás pedig kicsi.Igen lehet hogy még elférnénk benne nyolcan is, sőt akár húszan is de azért tudod az emberek általában megkövetelnek maguknak egy bizonyos életszínvonalat.
A szobájuk akkora amekkora az enyém csak ők hárman laknak benne.Nem tudom mekkora lehet négyzetméterben,de messze nem elégséges négy embernek.Sot ha megérkezik a kisbaba akkor a másik gyerek anyáék szobájába fog valószínűleg költözni.Ami meg megint egy jó nagy pofátlanság,tekintve hogy anyaeknak így a magánéletük egyenlő lesz a nullával (pedig már most sincs sok nekik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!