Mit csináljak, ha számomra kellemetlen, hogy az anyám terhes?
Tegnap mondták el, még mamáék is meglepődtek. A nagybátyám azt is hitte, hogy viccelnek...
Anya 41 éves, a nevelőapám 49. Már van egy 4 éves és egy 2 éves gyerekük. Erre most közlik, hogy ikreik lesznek.
De anya teljesen megváltozott a gyerekek miatt. Mellettem nem volt lelakott, folyton mentünk ide-oda, törődött a külsejével, sportolt. Úgy nőttem fel, hogy ő volt a példaképem, olyan akartam lenni, mint ő. Most pedig már inkább szégyellem, a féltestvéreim teljesen "leamortizálták" úgymond. Nem jár sehova, vagy otthon főz/takarít/tévézik, vagy az óvodába van, vagy bevásárol... Komolyan, neki már az a kiruccanás, ha péntekenként elmegy a Tescoba és a Sparba.
Nem foglalkozik magával, mert "neki nincs ilyenre ideje" és teljesen egy melegítőnacis, 4 fal között élő anyuka lett belőle.
Előre félek, mi lesz vele még plusz két gyerekkel...
Egyébként ahogy olvastam, a lényeget: még az is lehet, hogy anyukád depressziós lett...
Lehet, hogy fura, de az állandó fáradtság, az elhanyagoltság ( a korábbi állapothoz képest gyökeres változás- úgy értem) intő jelek. A nincs időm, meg leginkább kifogás, 2 gyerek után már csak tudom, nekem is volt egy ilyen depresszív korszakom, így bele is gondolok, ha visszanézem a képeket, elég egyértelmű, hogy volt valami bajom.
Szóval nem a kérdező a felszínes, hogy észrevette, hogy az anyukával valami nem stimmel... önmagához képest túl sokat változott rossz irányba.
Az állandó fáradtság is depresszió tünet. Anyud párja mennyit segít neki?- lehet, hogy magára van hagyva picit.
Persze, te is segíts neki, de ne csak ennyiből álljon az élete, hogy 4 fal közt üldögél, mert az nem normális.
Kérdező, ha neked nem tetszik a dolog, akkor sem tudsz evvel mit csinálni. Egy anyuka, akinek négy pici gyereke van (vagyis lesz hamarosan), nagyon kevés szabadidővel rendelkezik, úgyhogy ha eddig nem tudott eljárni, valószínűleg ezután sem fog.
Te tanulsz, dolgozol, esküvőt szervezel, oké, hogy nincs időd kirángatni ebből a helyzetből, de akkor muszáj elfogadnod, hogy néhány évig ez a helyzet nem fog javulni.
Ha pedig kellemetlenül érint, hogy terhes, legfeljebb ne mondd el a barátaidnak. Ez nem olyan kérdés, amiben a család véleménye is számít, pláne, hogy te nem igazán leszel ott pesztrálni a kistesókat. Havi egyszer azért megpróbálhatod elintézni, hogy legyen egy szabad délutánja, és akkor tudtok valami gyors programot csinálni kettesben. Neked is jobb lenne, és talán neki is.
nagyon is megértem az aggódásod anyukádért
csakhogy a kérdező nem aggódik, hanem ítélkezik és szégyenkezik... nem ugyanaz.
Szerintem irigy vagy, kedves kérdező. Vagyis az írásodból nekem ez jött le. Nem lehet gyereked és ezt a csapást úgy próbálod feldolgozni, hogy bebeszéled magadnak, hogy nem szereted a gyerekeket, ráadásul anyud nem sokára a 4.-et és az 5.-et szüli egyszerre. De lehet, hogy tévedek.
Ha tényleg nem szereted a gyerekeket, akkor a tesóidról alkotott képet valószínűleg eltúloztad. De ez esetben is lehetséges, hogy tévedek.
A lényeg az, hogy könnyű úgy pofázni, akinek nincsen gyereke. Egy 4 és egy 2 éves gyerek egyetemben tényleg nagyon fárasztóak és te pedig azt várod el anyudtól, hogy legyen igényesebb és többet foglalkozzon magával? Mi 4-en vagyunk testvérek és amikor még kicsik voltunk, anyánk vagy dolgozott, vagy ebédet főzött, vagy takarított, a szabadidejében pedig inkább pihent vagy olvasott. A legjobb barátomnak pedig 4 kisebb testvére van. Igaz, az anyjuk egy kicsit idegroncs, de ő is hasonlóképpen tölti a szabadidejét, mint az én anyám.
"Mellettem nem volt lelakott, folyton mentünk ide-oda, törődött a külsejével, sportolt. Úgy nőttem fel, hogy ő volt a példaképem, olyan akartam lenni, mint ő."-fogd föl, hogy az emberek változnak és olykor az értékrendjük is másmilyen lesz. Persze, hogy nem volt lelakott, hiszen nagyon fiatal és erőteljes volt és AZ EGYKE LÁNYA MELLETT volt ideje és energiája mással is foglalkozni. Végül az új társával bevállaltak 2 gyereket és onnantól kezdve minden megváltozott, meg maradjunk annyiban, hogy teljesen más 20 évesen vagy 35 felett szülni. Az ikrekk bevállalása szerintem is egy kicsit merész, de most mégse várhatod el tőle, hogy vetesse el. Egy magzat megölése is elég brutális, nemhogy még kettőé. Valószínűleg anyudnak ezt nincs szíve végigcsinálni és inkább esélyt ad annak a két embriónak.
Amúgy az írásodból még azt is leszűrtem, hogy a kis tesóidra haragszol, mert az anyud megváltozott. Bár ezzel az a gond, hogy te olyan 16 éves korodig egyke voltál és megszoktad azt, hogy anyuci csak veled foglalkozik és nem tudod felfogni, hogy anyucinak más fontosabb dolga van, minthogy veled lógjon heti rendszerességgel.
Miért lenne irigy? Csak zavarja, hogy az anyja keltetőgépnek van használva es nincs ideje magára. Nyilván ha az anyukájának akkora öröm lenne ez az egész, akkor nem panaszkodna mindenkinek.
28N (érettségis, okj-s, nyelvvizsgás :D )
Hát öregem, mást nem tehetsz, mint felfogni tanulságnak, hogy jobb ha nem szül az ember gyereket :(az anyukák többsége ugyanis ilyen.
Plusz ha teheted, húzz el otthonról minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!