Mit csináljak, ha számomra kellemetlen, hogy az anyám terhes?
Tegnap mondták el, még mamáék is meglepődtek. A nagybátyám azt is hitte, hogy viccelnek...
Anya 41 éves, a nevelőapám 49. Már van egy 4 éves és egy 2 éves gyerekük. Erre most közlik, hogy ikreik lesznek.
De anya teljesen megváltozott a gyerekek miatt. Mellettem nem volt lelakott, folyton mentünk ide-oda, törődött a külsejével, sportolt. Úgy nőttem fel, hogy ő volt a példaképem, olyan akartam lenni, mint ő. Most pedig már inkább szégyellem, a féltestvéreim teljesen "leamortizálták" úgymond. Nem jár sehova, vagy otthon főz/takarít/tévézik, vagy az óvodába van, vagy bevásárol... Komolyan, neki már az a kiruccanás, ha péntekenként elmegy a Tescoba és a Sparba.
Nem foglalkozik magával, mert "neki nincs ilyenre ideje" és teljesen egy melegítőnacis, 4 fal között élő anyuka lett belőle.
Előre félek, mi lesz vele még plusz két gyerekkel...
...akkor, ha nem akarsz gyereket, lehet szimplán csak irigykedsz../nem bántásból mondom!/..nem lehet?
Képzeld ha anyud sem akart volna bár úgy látom ő pont az ellenkezője nem adnak semmit ingyen a gyereknevelés csodálatos dolog fiatalon szültem most is szívesen szülnék még..Nem vagyunk egyformák, ne akard megérteni mert úgysem fogod annyira ellentétesek vagytok! ...
Kérdező, nekem anyukám 38 évesen szülte meg a második gyerekét, engem 22 évesen szült. Én úgy nőttem fel, hogy tip-top anyuka volt, nagyon jól öltözködött, rendszeresen sportolt, villogott a lakás, energikus volt stb.
Most 47 éves és nagyon megváltozott azóta anyám, már nem érdekli a haja, nem érdekli a ruhája, a lakás tök koszos, kupis, csak ilyen látszatrend van náluk. Folyton fáradtságra panaszkodik, pedig csak egy gyereket nevel, én már rég külön élek, önálló vagyok.
Sajnos nem tudsz mit tenni. Tapasztalat. Ha annyira rossz lesz neki, majd ő maga változtatni fog. Ha neki az a fontos, hogy tudjon normálisan pihenni is rendszeresen, meg magára is maradjon némi ideje, akkor nem vállal be még gyereket, hanem meghúzza a határt. Ha neki fontosabb, hogy még legyen gyereke, akkor szülni fog, ezzel nem tudsz mit tenni és nem is kell! Az ő dolga, szerintem engedd el.
A sok gyereket ő vállalta, az ő feladata ellátni őket. Az szép és jó, ha néha besegítesz neki, de nem elvárható szerintem, hiszen külön élsz, külön életed van. Te felajánlottad, hogy menjetek el közösen ide-oda, majd ha lesz igénye rá, biztosan megkeres ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!