Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha számomra...

Mit csináljak, ha számomra kellemetlen, hogy az anyám terhes?

Figyelt kérdés

Tegnap mondták el, még mamáék is meglepődtek. A nagybátyám azt is hitte, hogy viccelnek...

Anya 41 éves, a nevelőapám 49. Már van egy 4 éves és egy 2 éves gyerekük. Erre most közlik, hogy ikreik lesznek.

De anya teljesen megváltozott a gyerekek miatt. Mellettem nem volt lelakott, folyton mentünk ide-oda, törődött a külsejével, sportolt. Úgy nőttem fel, hogy ő volt a példaképem, olyan akartam lenni, mint ő. Most pedig már inkább szégyellem, a féltestvéreim teljesen "leamortizálták" úgymond. Nem jár sehova, vagy otthon főz/takarít/tévézik, vagy az óvodába van, vagy bevásárol... Komolyan, neki már az a kiruccanás, ha péntekenként elmegy a Tescoba és a Sparba.

Nem foglalkozik magával, mert "neki nincs ilyenre ideje" és teljesen egy melegítőnacis, 4 fal között élő anyuka lett belőle.

Előre félek, mi lesz vele még plusz két gyerekkel...

2017. márc. 20. 10:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
41%
Sajnállak kérdező,hogy ilyen helyzetbe kerültél.Anyád sem lehet normális.
2017. márc. 20. 13:31
 42/69 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem próbálj vele beszélni, és ne hagyd magad elküldeni. Próbáld rábeszélni bébiszitterre, és mond el őszintén hogy elhanyagolja magát, szép finoman vezesd rá a helyzetre. Csak is te tudsz rá hatni, és mindig mondogatni kell hogy egyszer megértse. Amúgy jó ötlet volt a wellness hétvége, csak ha amúgy sem jár sehova ez elég nagy kimozdulás lett volna hirtelen gondolom ezért mondta le. Kis lépésekkel kezd nála. És erőltesd rá a fodrászt, jelentkezz be és úgy kezeld a dolgot hogy ezt már nem lehet lemondani, a fodrászt meg nem lehet becsapni. Szóval apránként adagold neki.
2017. márc. 20. 14:28
 43/69 anonim ***** válasza:
20%

...akkor, ha nem akarsz gyereket, lehet szimplán csak irigykedsz../nem bántásból mondom!/..nem lehet?

Képzeld ha anyud sem akart volna bár úgy látom ő pont az ellenkezője nem adnak semmit ingyen a gyereknevelés csodálatos dolog fiatalon szültem most is szívesen szülnék még..Nem vagyunk egyformák, ne akard megérteni mert úgysem fogod annyira ellentétesek vagytok! ...

2017. márc. 20. 14:30
 44/69 anonim ***** válasza:
76%
értő olvasás: nem lehet gyereke
2017. márc. 20. 14:38
 45/69 anonim ***** válasza:
19%
44-es, én legalább olvasok, veled ellentétben!! olvass már vissza.. :DD
2017. márc. 20. 14:39
 46/69 anonim ***** válasza:
80%
Meg utána írta, hogy ha lehetne, valószínűleg akkor sem akarna. Úgyhogy ne te leckéztesd a másikat értő olvasásból...
2017. márc. 20. 14:56
 47/69 anonim ***** válasza:
28%
Nem anyád miatt kéne szégyenkezned, hanem magad miatt. Ritka ellenszenves vagy.
2017. márc. 20. 15:03
 48/69 anonim ***** válasza:
10%
b+ 44,46-os: ha örökbe fogad akkor nem lehet gyereke????:D
2017. márc. 20. 15:04
 49/69 anonim ***** válasza:
82%
Írta, hogy nem akar, milyen elborult birka gondolkodás már erre rávágni, hogy biztos IRIGYKEDIK az anyjára??? Azért mert egy nő nem akar gyereket, még nem ő az őrült. Azok az idióták, akik ezt nem képesek elfogadni és mindenféle csűrt-csavart indokot látnak mögé.
2017. márc. 20. 15:06
 50/69 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, nekem anyukám 38 évesen szülte meg a második gyerekét, engem 22 évesen szült. Én úgy nőttem fel, hogy tip-top anyuka volt, nagyon jól öltözködött, rendszeresen sportolt, villogott a lakás, energikus volt stb.

Most 47 éves és nagyon megváltozott azóta anyám, már nem érdekli a haja, nem érdekli a ruhája, a lakás tök koszos, kupis, csak ilyen látszatrend van náluk. Folyton fáradtságra panaszkodik, pedig csak egy gyereket nevel, én már rég külön élek, önálló vagyok.

Sajnos nem tudsz mit tenni. Tapasztalat. Ha annyira rossz lesz neki, majd ő maga változtatni fog. Ha neki az a fontos, hogy tudjon normálisan pihenni is rendszeresen, meg magára is maradjon némi ideje, akkor nem vállal be még gyereket, hanem meghúzza a határt. Ha neki fontosabb, hogy még legyen gyereke, akkor szülni fog, ezzel nem tudsz mit tenni és nem is kell! Az ő dolga, szerintem engedd el.

A sok gyereket ő vállalta, az ő feladata ellátni őket. Az szép és jó, ha néha besegítesz neki, de nem elvárható szerintem, hiszen külön élsz, külön életed van. Te felajánlottad, hogy menjetek el közösen ide-oda, majd ha lesz igénye rá, biztosan megkeres ezzel.

2017. márc. 20. 16:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!