Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért bánt apa a döntésem miatt?

Miért bánt apa a döntésem miatt?

Figyelt kérdés
Munkás családból származok, a szüleim egész életükben dolgoztak. A bátyám ugyan le érettségizett, de utána elment szakmát tanulni, majd dolgozni. Én viszont elhatároztam, hogy jövöre érettségi után szeretnék elmenni egyetemre. Anya támogat, de apa folyton teszi rám a megjegyzéseit, hogy büdös nekem a munka, meg hogy meg akarom játszani az úri nőt. Nekem ez nagyon bántó és nem tudom, hogy miért nem tudja elfogadni, hogy többet szeretnék elérni

2017. márc. 14. 16:50
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Apa villanyszerelő, anya élelmiszeripari szakmunkást végzett. Jelenleg anya közmunkás, apa tavaly jött nyugdíjba.
2017. márc. 15. 16:17
 22/29 anonim ***** válasza:

igen látom a különbséget, de tegyük hozzá, hogy programozókból Dunát lehet rekeszteni, divatszakma, s csak az tud labdába rúgni aki igazán jó. ellenben ha abból igazán jó valaki amit a kérdező választ akkor az szintén tud érvényesülni.

nem az számít mit csinál az ember, hanem az, hogy jól csinálja e?

2017. márc. 15. 21:36
 23/29 anonim ***** válasza:
79%

#19 - mint mondtam, akkor elvállalok bármit, ahogy ezelőtt is tettem.

De nem hiszem, hogy kirúgnak, a gyakorlati időt már rég letöltöttem, voltam passzívon is, gondolkoztam azon, hogy otthagyom a sulit, és azt mondták, hogy akkor szeretettel várnak teljes állásba. Kreatív munka, én úgy veszem észre, hogy nem cserélgetik azt, aki egyszer már bevált, mert lehet, hogy a másik diák után kevesebbet kell fizetni, de lutri, hogy ért-e hozzá, vagy összedobatta a jelentkező-anyagát valakivel.

De ha mégse lesz igazam, akkor a Meki szeretettel vár vissza :D

2017. márc. 17. 08:21
 24/29 anonim ***** válasza:

Ez nálunk fordítva megy. :D Én nem akartam tanulni apám meg bár nincs diplomája rám erőltette az egyetemet. Aztán csodálkozott, hogy bedepresszióztam tőle...

Ha szeret téged elfogadja a döntésedet, 5-10 év múlva meg dörgöld az orra alá, hogy kétszer annyit keresel, mint ő :D

2017. márc. 18. 12:28
 25/29 Szatmári Rita válasza:
51%
Szerintem csak nem akarja hogy felnőj...általában a lányok nagyobb "kincsek*a kis Hercegnők...valószínűleg annyi a gond hogy nem akarja hogny felnőjj...-e miatt ne aggódj ez természetes...
2017. márc. 19. 08:09
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

sajnos a munkásemberek csak a fizikai munkát tartják munkának, a szellemi az nekik csak beszélgetés, billentyűnyomogatás. dolgoztam gyárban, nem munkásként, és pontosan tudom, hogy gondolkodnak.

Nagyon szomorú, hogy még a kerékkötőd is akar lenni.

amilyen szakokat kiválasztottál, azoknak nagy jövője van. enni mindig fognak az emberek, a környezetvédelem pedig életbevágó ügy.

ne arra gondolj, hogy most hogy áll a világ, mert akár pár hónapon belül is drasztikusan megváltozhat a helyzet (háború, stb) de persze reméljük a legjobbakat.

Ha meg tudod oldani, hogy iskola mellett dolgozz, akkor otthonlakás mellett el is tudnád tartani magad, legfeljebb a morgást kell elviselned a nyugdíjastól.

igyekezz könyvtárban tanulni és csak aludni hazajárni. nem lesz könnyű pár év ilyen háttérrel, de megéri megpróbálni. Próbálj olyan képzésre bekerülni, amiért a szüleidnek nem kell fizetni.

sok sikert!

2017. márc. 19. 09:39
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Mindenképpen államilag támogatott képzést szeretnék, a szállásra se lenne gond, mivel helyben lennék. A morgással meg úgy vagyok, hogy majd meg békél egyszer apa vele.
2017. márc. 19. 14:29
 28/29 anonim ***** válasza:
persze megbékél, amint elmondod neki hogy minden költséget te fogsz állni.
2017. márc. 19. 14:33
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az zavarja, hogy a gyermeke tanultabb, mint ő, sőt, főleg, hogy lánygyermekről van szó. Ezen később a fizetés sem fog változtatni: "nem becsületes munkával szerezted!" Ne foglalkozz vele, az a fontos, hogy te boldogulj az életben. Magadnak kell megfelelned. Persze hiányozhat apukád megbecsülése, de sokan vannak így.

Nekem van egy ismerősöm, akinek az apja könyvelő volt. Az újságíró gyermekét meg semmire se tartotta, hiába ért el akármilyen eredményt a maga szakmájában.

Amit tehetsz szerintem, hogy kifejezed neki, hogy tiszteled őt és a munkáját, meg úgy általában a fizikai munkát, de te mást választasz. Közeledhetsz hozzá úgy érzelmileg, hogy érdeklődsz a szakmája felől. Hogyan kell ezt-azt megcsinálni, hogy te is tudd, meg ilyenek. Dolgozzatok együtt a kertben,ha lehet, és így próbálj közeledni hozzá. Ne legyen ezzel hátsó szándékod, csak annyi, hogy kifejezed a szereteted, tiszteleted, ebből is tanulsz. Aztán lehet, hogy ő is fog kérdezni, és megtörik a jég. TÜRELEM!

2017. dec. 23. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!