Miért bánt apa a döntésem miatt?
Figyelt kérdés
Munkás családból származok, a szüleim egész életükben dolgoztak. A bátyám ugyan le érettségizett, de utána elment szakmát tanulni, majd dolgozni. Én viszont elhatároztam, hogy jövöre érettségi után szeretnék elmenni egyetemre. Anya támogat, de apa folyton teszi rám a megjegyzéseit, hogy büdös nekem a munka, meg hogy meg akarom játszani az úri nőt. Nekem ez nagyon bántó és nem tudom, hogy miért nem tudja elfogadni, hogy többet szeretnék elérni2017. márc. 14. 16:50
11/29 A kérdező kommentje:
Mármint én?
2017. márc. 14. 19:27
12/29 anonim válasza:
nem, bocsi, csak kiemeltem a válaszoló legviccesebb elütését
13/29 A kérdező kommentje:
Jaaa!! Értem :-)
2017. márc. 14. 19:41
14/29 anonim válasza:
Mit dolgoznak a szüleid? Mg diplomával csak akkor érsz el valamit, ha van olyan rokon/ismerős, aki a mezőgazdaságban jártas. Enélkül nagyon kicsi az esélye. Azért nem támogat, mert neki az nem munka, ami nem fizikai. Azt hiszi, csak lébecolni akarsz, és sajnos ha majd bekerülsz valami irodai munkàra, akkor is azt fogja mondani, hogy semmit nem csinàlsz.
15/29 anonim válasza:
az ilyen embert bezárnám egy folyamatábrával és egy számítógéppel egy szobába s addig nem engedném ki amíg meg nem tanul programozni s meg nem írja a folyamatábra programját. na utána már tudná, mi az, hogy szellemi munka...
16/29 anonim válasza:
Más szak nem jöhet szóba? Sajnos ezekkel valóban nem leszel túl kelendő, de te tudod.
17/29 anonim válasza:
15ös, azért ugye te is látod a különbséget egy programozó, és egy környezetvédelmis vagy mezőgazdasági diplomával rendelkező elhelyezkedési esélyei között?
18/29 anonim válasza:
Nekem abszolút piacképtelen diplomám lesz, de 16 éves koromtól folyamatosan dolgozom, az egyetem második féléve óta pedig már a saját szakmámban, amiben elvileg nem lehet elhelyezkedni, csak kapcsolatokkal. Csak viszonyítási alapként írtam ide ezt a kommentet, mert nagy divat mostanában lehúzni bizonyos szakokat, szerintem meg aki akar, az tud is dolgozni, velem legalább is mindig így volt. Ha nem lenne munkahely a szakmámban, akkor meg elvállalnék bármit, vagy kitanulnék valami újat.
Ja, édesapám nekem is megmondta, hogy csak azért megyek egyetemre, mert lusta vagyok dolgozni, holott akkor már két éve dolgoztam suli mellett. Annyit ért el a negatív megjegyzéseivel, hogy elköltöztem érettségi után, és azóta nem adom haza a fizetésem...
19/29 anonim válasza:
oké utolsó, és mit csinálsz ha kirúgnak? Mert ugye, míg diák vagy, nem kell annyit fizetni utánad, így téged alkalmaznak. Aztán végzel, jön a helyedbe új diák, akit szintén olcsóbb foglalkoztatni. Ismerősöm így járt, turizmust végzett, biztos volt benne hogy a gyakhelyére várják dolgozni, ezt mondták is neki. Lediplomázott, ment volna érdeklődni, de a helyén már egy új gyakornok volt, a vezetőség meg csak a vállát vonogatta. Vagy kötöttek veled előszerződést?
20/29 Fatal_3rror_ válasza:
Apád egy igazi nagybetűs PROLI aki szemellenzővel és nem túl intelligensen nézi a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!