Ha a különélő apa egy ágyban alszik a gyerekével és együtt fürdik a 10 évessel, mit gondoljak?
"A fürdős eset után elég fura volt a gyerek, de semmit se mond :-( És nem akar nála aludni. "
Ezek egyértelműen szexuális abúzusra utaló jelek. Én mindenképpen utánajárnék, és ha a gyerek nem szívesen alszik ott, akkor nem küldeném oda semmiképp.
Lehet ez valódi eset is, meg troll kérdés is. De vegyük úgy, hogy korrekt a kérdező.
Az a meglátásom, hogy helyzettől is függ. De ha a gyerek nem akar valamit, akkor nem akar, tiszteletben kell tartani.
Nem is értem, hogy ha a gyereknek ez nem jó, akkor miért járt a későbbiekben is újra az apjához úgy, hogy továbbra is ez a helyzet az apjánál, és látod a gyereken, h nem jó ez neki... Nem értem, miért engeded át akkor ,vagy a bíróságon miért nem forszírozod, vagy a gyámügyön...
Mondom mindezt annak ellenére, hogy az együtt fürdésben az ég világon semmi rosszat nem látok -életkortól függetlenül, ismerőssel , rokonnal- abban az esetben, ha egy gyereknek ez jó, és persze ha abúzustól mentes a szitu. HA abúzustól mentes.
Az egy ágyban alvás viszont több, mint gyanús számomra, ha már iskolás korú a gyermek... KIVÉVE olyan alkalmakkor, amikor a gyermek fél valamitől, vagy beteg stb és egyúttal elvárja, kívánja, hogy a szülőjével együtt aludhasson kivételesen.
* De ha a gyerek nem akar valamit, akkor nem akar, tiszteletben kell tartani.
KIVÉVE persze, amikor indokolt egy elvárás a gyermektől
(pl adott, indokolt erkölcsi elvárás, vagy pl hogy iskolába muszáj járni -hacsak nem magántanuló-, vagy pl fel kell öltöznie, mert indultok valahova együtt pl az óvodással stb).
Azért ha engem apaként ilyesmivel gyanúsítanának meg ok nélkül, az fix, hogy nem úszná meg szárazon a volt párom.
Kismillió verzió van a becsületsértéstől kezdve bármeddig, amíg elmennék.
Az meg sem fordul egyik paranoiás anyuci fejében, hogy egy férfi is képes szeretni a saját gyerekét?
És nem csak abberált, állat módjára...
Hányingerem van az ilyen nőktől komolyan, akiknek zsigerből csak ez a verzió tud eszébe jutni, egy apa-gyereke kapcsolatban.
28#: a szeretetét másképp is ki tudná fejezni az apa, nem pont együtt fürdéssel meg együtt alvással. Számomra csak az a fura, és nem is vádolok még semmivel, hogy az a gyerek akit emódon "szeretnek", az a gyerek miért nem akar az apjánál aludni és miért nem hajlandó ott fürdeni? Nekem a szeretet annyit jelent többek között, hogy gondoskodom a gyerekeimről, segítek nekik amikor és ahol tudok. Ehhez képest 13 hónapja egy fillért nem ad a gyerekeinek (nem nekem!!! a gyerekeinek: ha szólnak kéne együtt venniük cipőt, csizmát, vmit, a válasz: majd anyátok megoldja. Ha megkerjük havi 1x segítsen fuvarozni pl különórára: majd anyátok megoldja.
Szeretheti a gyerekeit az apa, de nem biztos hogy ez a megfelelő kifejezési forma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!