Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az ilyen szülő?

Normális az ilyen szülő?

Figyelt kérdés

Nyugdíjas emberek. Kedvesek meg minden.

De a felnőtt gyerekükkel úgy bánnak mintha még mindig 12 éves lenne.

Elviszik étterembe munkaidőben ( elmennek oda kocsival és elviszik), elmennek 3-asban kirándulni, miközben a barátnő otthon marad, hétvégente is azt szeretnék ha a barátnővel átmennének és folyamatosan ott lennének. Minden nap találkoznak.

Miért nem hagyják felnőni az amúgy is felnőtt gyereküket?

( van másik gyerekük, messzebb él, nem nagyon foglalkoznak vele)

2017. márc. 11. 19:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Az teljesen normális, hogy csináltnak közös programokat. Ettől még nem gyerek egy felnőtt. Inkább jó kapcsolata van a szüleivel. Meg kéne szakítani a kapcsolatot? Csak egy-egy ünnepre korlátozni?

Ha nem szeretné őket az illető, akkor nyilván nem szeretne velük lenni.

2017. márc. 11. 20:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Szerintem túlzás amit csinálnak. És az is hogy a másikkal nem foglalkoznak.
2017. márc. 11. 20:44
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

Te írtad, hogy a másik messze él, vele nyilván nem tudnak találkozni, együtt elmenni valahova.

Ha te nem szereted a szüleidet, akkor ne találkozz velük. De ha más szereti és szeret velük lenni, akkor az neked miért fáj?

2017. márc. 11. 20:54
 14/19 A kérdező kommentje:

Ha lenne gyerekem és unokám foglalkoznék velük akkor is ha messze élnének. Múltkor azt mondta az anyjuk az unokája nem az unokája mert nem itt lakik majd a mi gyerekünk az lesz.

Engem ez is zavar. Szeretem a szüleim de nem lógok a nyakukon. És nem beszélek velük naponta 10szer. Nekem ez nem természetes.

2017. márc. 11. 21:24
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
szerintem az nem normális hogy mért izgat ez téged ennyire, nem mind1 neked hogy kinek milyen a kapcsolata a szüleivel attol hogy szerinted valami nem jó az másoknak teljesen normális, gondolom tisztában vagy vele hogy az emberek nem mindenről ugyanúgy gondolkoznak de ettől nem lehet azt mondani hogy más gondolata hülyeség csak azért mert neked más a véleményed
2017. márc. 11. 21:29
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szóval te vagy a barátnő?

Így jártál. Pont egy ilyen férfival futottál össze. Ha neked nem megfelelő az életvitele, kapcsolat megszakítható.

Hiába is kapnál csak olyan válaszokat, hogy nem normális az ilyen , attól még a férfi ugyanúgy élni fogja a szülőkkel az életét.

2017. márc. 11. 22:08
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

én szakítanék egy ilyen anyucikicsifiával

ő az, aki sose fog melletted kiállni

2017. márc. 11. 22:58
 18/19 anonim ***** válasza:

" miközben a barátnő otthon marad"

Lehet nem szívlelnek és azért hagynak otthol.... szerintem meg aranyos hogy így törődnek vele :) Csak a fiúk

2017. márc. 11. 23:18
 19/19 anonim ***** válasza:
68%

Azt írtad, a pasi 40 fölött van már. Finoman számolva is, a szülők akkor 60 fölött vannak, de akár 70-esek is lehetnek. El tudom képzelni, hogy mindig jó volt a kapcsolat köztük és voltak közös programjaik. Talán szeretnék kihasználni a lehetőséget, amíg még bírják. Pár év, és talán már komolyabb gondoskodásra szorulnak majd, és vége lesz a közös programoknak. Azt furcsállom kicsit, hogy téged nem vonnak bele, de esetleg megpróbálhatnál csatlakozni hozzájuk mondjuk a kirándulásokon.

Messze élő gyerekkel, unokával elég nehéz a szó szoros értelmében foglalkozni. Azt meg nem tudhatod, mennyit beszélnek egymással, gondolom nem ülsz állandóan ott.

Jól gondolom, hogy viszonylag nagy a korkülönbség közted és a barátod között? Ha meg szeretnéd tartani, ne akard kisajátítani, vegyél részt az életének ebben a részében is, amennyire tudsz.

2017. márc. 12. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!