Szerintetek mi vehet rá egy kamasz fiút arra, hogy elkezdjen füvezni és inni?
Na azért emberek, ennyire nem kell félvállról venni a dolgokat. Annak idején én is 14 éves voltam mikor kipróbáltam a füvet. A megnyugató válaszok ellenére, ezt az én esetemben hosszú éveken át tartó permanens kábítószerfüggőség követte. Nem fogok azzal jönni, hogy kapudrog meg stb. de rövidebb lett a lista a legvégére, hogy mi az amit nem próbáltam vagy éltem vele napi szinten.
Nyilván fogyasztó és fogyasztó között is nagy a különbség. De azért könnyű elszállni és átesni a ló túloldalára. Továbbá millió oka lehet annak, hogy valaki nekiáll valamit csinálni, külső szemlélőként ezt kár firtatni, úgyse lehet belelátni úgy, hogy érdemben meg is lehessen mondani mi a kiváltó ok. Pláne ha egy 14 éves lázadó kamaszfiúról beszélünk a 21. században.
Üdvözlet valakitől aki tudja is, hogy miről beszél.
Azért ennél kicsit többről van szó, mert lehetséges a társaságra is nemet mondani kiválni belőle s megfelelő társaságot választani.
Ehhez persze olyan szintű önbecsülésre van szükség ami a kamaszok nagy részének valóban nincs.
A dolog ott kezdődik, hogy a szülők is sérültek korábbi traumák miatt és mivel az ő önbecsülésük is sérült a gyereküknek se képesek azt továbbadni. Jó szó vagy akárcsak a jó szó hiánya miatt becsmérléseket adnak.
Továbbá elkövetik a következetlenség hibáját elég hamar. Amit kisbabaként megengednek azt tiltani kezdik, s maga a nevelés helyett idönként előforduló nevelési roham van.
AZ hogy mit szabad mit nem pillanatnyi hangulat függvénye lesz.
Egy ilyen háttér mellett nem csoda ha inkább ahhoz a csoporthoz fog tartozni ami nem ezt adja, s elfogadja azok szokásait, értékrendjét hogy közéjük tartozzon.
Attol fuggetlenul, hogy kulso szemlelokent minden nagyon szep es jo, lehet barkinek lelki problemaja.
De egyebkent meg kb mindenki kiprobalja. Szorakozni is szokott minden egeszseges ember, ki-ki a maga modjan. Ez is egyfajta szorakozas, ha nem esik az ember a lo tuloldalara es megmarad pl pentek esti programnak a haverokkal.
Kiváncsiság, a tiltott gyümölcs élvezete.
Én is ittam ennyi idősen, meg én is elszívtam a cuccot 19 évesen. Lassan 30 leszek, másfél éve nem ittam egy korty alkoholt sem, füvet és semmilyen más drogot évek óta nem láttam, a cigi is már csak elektromos, és a kávét is cukor nélkül iszom. Nős vagyok, három gyerekkel, tisztességes polgári állással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!