Szerintetek mi vehet rá egy kamasz fiút arra, hogy elkezdjen füvezni és inni?
A tàrsaság miatt akikkel eljárkál. Nem akarja hogy kiközösítsék ezért iszik meg füvezik. A legtöbb cigis is így kezdte csak most már a fű menőbb mint a cigi.
Hozzá teszem mielőtt lepontoztok hogy nincs bajom azzal aki felnőtt emberként füvezik alkalmanként,de egy gyerek ne csinálja.
Kamasz.
Anno én is ittam és füveztem. Minden hülyeségben benne voltam. Normális családom van.
Ez igy ment pár évig. Körülbelül a középiskola végéig.
Befejeztem az egyetemet, sportolok, nem iszok és nem cigiziket, vagy szivok bármit.
Majd ő is kinövi.
UI: ezzel természetesen nem arra célzok, hogy most akkor minden kamasznak igy kell viselkednie stb, de nem kell egyből arra gondolni, hogy ezzel a gyerekkel súlyos problémák vannak. Ez ennek a kornak a gyakori velejárója.
Kíváncsiság. Társaság.
Az még nem tragédia, ha kíváncsiságból kipróbálja.
De lehet, hogy hiányzik neki valami. Attól, hogy normálisnak tűnnek a szülei még nem biztos, hogy olyan bensőséges, bizalmas a kapcsolatuk.
Nehogymár ennyivel el legyen intézve, hogy kamasz. Én is az vagyok, mégsem iszok, füvezek. Szerintem szánalmas és undorító. Nemcsak gyerektől, hanem felnőttől is. Ha valaki mégis megteszi, annak oka :
- nem megfelelő nevelés
- rossz társaság
- gyenge jellem : szenvedélybetegségre hajlamos, nem tud nemet mondani, nincs elég akarat ereje, nincs saját egyénisége és birka mód megy a többi hülye után.
Hát #7 azért tudhatnál miegymást a színtiszta fűről mielőtt ítélkezel. Nem hiába legalizálják sok helyen.
Középsuliban én is elkezdtem 14 éves koromban, mostanra igazából nem is bírom, ha akarnám se.
Normális szülői kapcsolatom volt/van, az átlaghoz képest többet is kommunikáltam/kommunikálok a szüleimmel.
Egyszerűen kísértett az ismeretlen. Bevallom a függőségre való hajlam nálam tényleg magasabb genetikailag, de a füves cigi nem okoz fizikai függőséget.
Nincs benne semmi rossz, és a 'rossz társaság' részt ki is húzhatod, - pontosabban nem feltétlenül igaz - mert kevés olyan jó emberrel találkoztam, mint amilyenek ők.
Csak a herbáltól kell óvni.
7-es :D
LOL. Most mit vársz? Tapsoljunk, hogy te vagy itt a mintagyerek? :D
Amúgy véleményem szerint erre a kérdésre jobban tudnak azok válaszolni, akik már átestek ezen. Vagyis FELNŐTTEK.
Visszagondolva és mérlegelve az egészet, sokkal jobban átlétható a helyzet.
Amúgy nem kellene suliban lenned? leckéd kész?
Valamilyen lelki oka van.
Lehet, hogy kívülről minden szép és jó de könnyen lehet, hogy neki valami hiányzik.
pl az elismerés, figyelem amit ebben a társaságban megkap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!