Szülők, vennétek a gyermeketeknek játékra való PC-t,150-200 ezer ft. Között, ha jó a tanulmányi átlaga?
Ezt a kérdést inkább a számtech kategóriába kellett volna nyitni, ott olyanok válaszoltak volna, akik legalább egy kicsit foglalkoztak a számítógépekkel és jobb válaszokat tudtak volna adni. Vagy még jobb, olyan fórumra, ahol meg lehet győződni arról, hogy tényleg értenek hozzá (pl prohardver).
Persze jó itt a véleményeket hallgatni, de itt páran elmentek olyan irányba, aminek már köze nincs a kérdéshez. Sokan arról kezdtek el filozofálni, hogy a gyereket célszerű-e jutalmazni, ha jól teljesít? A válasz egyértelműen igen, Skinner és már behaviorista pszichológus óta tudjuk, hogy nagyon is célravezető. Szóval nem igazán látom értelmét tovább erről vitatkozni, költségvetési probléma meg teljesen más témakör, javaslom ezzel kapcsolatban a fentebbi fórum meglátogatását.
Ezt mindenkinek magának kell tudni. Ha nincs rá, akkor nyilván nem. Ha van rá, akkor is kinek milyen a felfogása. Van aki az ilyesmit hülyeségnek tartja, annak a világ minden embere se fogja megmagyarázni, hogy kell-e vagy sem. Mi pl. a férjemmel a mai napig játszunk, nekünk természetes ez a hobbi, sőt egy MMO játék révén ismerkedtünk meg még az őskorban. Így én úgy vagyok vele, mivel van rá, hadd játsszon a gyerek, pont mi mondanánk, hogy ne? Addig amíg vannak neki igazi barátai, tanul rendesen, meg azért kimozdulni is szokott a világba, addig engem nem zavar, legalább addig se az van, hogy ki tudja mit csinál és hol.
De ez tényleg a szülők felfogásától függ. Pl. egyik ismerősünk, aki azért annyira nem ismer minket ,meg nem járt még nálunk, hevesen kifejtette a véleményét hogy milyen hülye dolog, hogy egyesek a gyereknek mennyit kiadnak ezekért az playstation gépekért meg stb. Hogy ugye mi se vennénk neki. Mondtuk, hogy nem vennénk, mert már van, magunknak vettük, mondjuk a gyerek is szereti. Köpni-nyelni nem tudott szegény. :D
Ha nincs is rá nagyon keret, akkor is megvenném neki. Szülinapi+karácsonyi összevont ajándékként, na meg ösztönzésként, hogy tanuljon csak tovább.
Amúgy tényleg ne dolgoztassuk már a gyerekeket. Nekem például 3× van 9 órám suliba 7:15-től, másik kettő nap meg 7. Erőm nem lenne mellette még diákmelózni is.
Emellett egy JÓ számítógép nagyban meg tudja könnyíteni a dolgát tanulás téren is, ha okosan használja ki. Nem csak játékra jók. Egy kis gagyi laptopon már böngészni se lehet normálisan, 3-nál több laptól lefagy már némelyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!