Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, vennétek a gyermeketek...

Szülők, vennétek a gyermeketeknek játékra való PC-t,150-200 ezer ft. Között, ha jó a tanulmányi átlaga?

Figyelt kérdés
Már ezzel nyaggat egy hete.

2017. márc. 5. 16:42
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
83%
Tehát úgy gondolod, hogy ha veszünk egy 30 ezres videokártyát az irodai pcbe, akkor onnantól kezdve az luxustermék? Másra már nem is jó?
2017. márc. 7. 17:03
 42/51 anonim ***** válasza:
Sok itt a "diakmunkas" proli mar megint.
2017. márc. 18. 13:33
 43/51 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a kérdést inkább a számtech kategóriába kellett volna nyitni, ott olyanok válaszoltak volna, akik legalább egy kicsit foglalkoztak a számítógépekkel és jobb válaszokat tudtak volna adni. Vagy még jobb, olyan fórumra, ahol meg lehet győződni arról, hogy tényleg értenek hozzá (pl prohardver).

Persze jó itt a véleményeket hallgatni, de itt páran elmentek olyan irányba, aminek már köze nincs a kérdéshez. Sokan arról kezdtek el filozofálni, hogy a gyereket célszerű-e jutalmazni, ha jól teljesít? A válasz egyértelműen igen, Skinner és már behaviorista pszichológus óta tudjuk, hogy nagyon is célravezető. Szóval nem igazán látom értelmét tovább erről vitatkozni, költségvetési probléma meg teljesen más témakör, javaslom ezzel kapcsolatban a fentebbi fórum meglátogatását.

2017. márc. 18. 14:44
 44/51 anonim ***** válasza:

Ezt mindenkinek magának kell tudni. Ha nincs rá, akkor nyilván nem. Ha van rá, akkor is kinek milyen a felfogása. Van aki az ilyesmit hülyeségnek tartja, annak a világ minden embere se fogja megmagyarázni, hogy kell-e vagy sem. Mi pl. a férjemmel a mai napig játszunk, nekünk természetes ez a hobbi, sőt egy MMO játék révén ismerkedtünk meg még az őskorban. Így én úgy vagyok vele, mivel van rá, hadd játsszon a gyerek, pont mi mondanánk, hogy ne? Addig amíg vannak neki igazi barátai, tanul rendesen, meg azért kimozdulni is szokott a világba, addig engem nem zavar, legalább addig se az van, hogy ki tudja mit csinál és hol.

De ez tényleg a szülők felfogásától függ. Pl. egyik ismerősünk, aki azért annyira nem ismer minket ,meg nem járt még nálunk, hevesen kifejtette a véleményét hogy milyen hülye dolog, hogy egyesek a gyereknek mennyit kiadnak ezekért az playstation gépekért meg stb. Hogy ugye mi se vennénk neki. Mondtuk, hogy nem vennénk, mert már van, magunknak vettük, mondjuk a gyerek is szereti. Köpni-nyelni nem tudott szegény. :D

2017. márc. 18. 16:26
 45/51 anonim ***** válasza:
Ja, meg nem mindegy hány éves az a gyerek ugye. Én sajátot neki úgy gondoltam, hogy 16 éves kora előtt nem veszünk. Addig arra akartuk rászorítani, hogy mindél több dolgot, hobbit próbáljon ki, ne az legyen, hogy már pl. 10 évesen rákattan és nem lehet kimozdítani. Azt azért nem szerettem volna, én a környezetemben úgy látom, hogy aki túl hamar kapott rá, az onnantól másra már nem volt kíváncsi és sokból ilyen kis kövér, bezárkózott szerencsétlen lett, na ezt azért nem akartam a gyereknek. Amíg kicsi és még te irányítgatod, hogy mit próbálgasson ki stb. addig szerintem inkább arra kell ráfeküdni, hogy kiránduljatok, sportoljon meg ilyeneket csináljon, ne az alakuljon ki még nála, hogy csak gépezni lehet. Ha ezek a jó szokások szépen kialakulnak, akkor azért nem valószínű, hogy túlzottan beleszédül, mert meglesz az igénye más dolgokra is, amiket megszeretett addig. Viszont ha kiskorában mikor a gyerekjátékokról leszokik és átmenet nélkül jön a számítógép, akkor nem fog megismerni túl sok egyebet, amiből választhat.
2017. márc. 18. 16:30
 46/51 anonim ***** válasza:
46%

Ha nincs is rá nagyon keret, akkor is megvenném neki. Szülinapi+karácsonyi összevont ajándékként, na meg ösztönzésként, hogy tanuljon csak tovább.

Amúgy tényleg ne dolgoztassuk már a gyerekeket. Nekem például 3× van 9 órám suliba 7:15-től, másik kettő nap meg 7. Erőm nem lenne mellette még diákmelózni is.

Emellett egy JÓ számítógép nagyban meg tudja könnyíteni a dolgát tanulás téren is, ha okosan használja ki. Nem csak játékra jók. Egy kis gagyi laptopon már böngészni se lehet normálisan, 3-nál több laptól lefagy már némelyik.

2017. márc. 18. 21:37
 47/51 anonim ***** válasza:
Kérlek, megadnád a laptot konfigját? Köszönöm előre.
2017. márc. 18. 22:05
 48/51 anonim ***** válasza:
0%
Olvassátok el a 2 soros kérdést. A gyerek játszani akar a 200.000-s gépen. Nem tanulni vagy dolgozni.
2017. ápr. 5. 17:47
 49/51 anonim ***** válasza:
Itt alapvető elvi tévedés van, nincs olyan számítógép, ami exkluzívan játékra való. Annak az a neve, hogy konzol.
2017. ápr. 5. 18:02
 50/51 anonim ***** válasza:
Ha nem okozna nagy anyagi terhet, akkor ünnepre igen (esetleg rokonsággal összedobva).
2017. szept. 21. 09:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!