Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, vennétek a gyermeketek...

Szülők, vennétek a gyermeketeknek játékra való PC-t,150-200 ezer ft. Között, ha jó a tanulmányi átlaga?

Figyelt kérdés
Már ezzel nyaggat egy hete.

2017. márc. 5. 16:42
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
84%

Mi ez a sok diákmunkás válasz? Szegény gyereknek élete lehet legalább? Én Délután 3-4ig iskolában voltam mindig. Hazaértem, ettem, megmosakodtam, átöltöztem és már volt 5-6 óra és még csak nem is tanultam. 1-2 óra tanulás és már este is van. 2 nap szabadja van egy gyereknek. Az a nyomorult 2 nap és még akkor is elküldenétek dolgozni? Kiváncsian várom azokat a szülőket, akik heti 7 napban megállás nélkül dolgoznak. A gyerek is 8 órán át az iskolában ül és tanul. A szülő is 8 órán át dolgozik. De iskola után többnyire csak a gyerek kap házi feladatot. Persze a szülőnek ott a takarítés főzés otthon... de sokan itt ezt is a gyerektől várnák el.

Engem a szüleim mindig úgy neveltek, hogy az én munkám az iskola, semmi más. Minden más az ő dolguk. Nyáron is elmehettem volna dolgozni, de azt mondták, hogy nem kell, mert csak élvezzem ki a szabadot, amíg még iskolában vagyok, mert később aztán már ilyen nem lesz.

Az isten szerelmére is, az a gyereketek, saját véretek, nem valami rabszolga, meg ilyen "büdös kölök, mi az, hogy én itt etetem ruháztatom aztán még kívánságai is vannak, hát mit képzel ez magáról."

De majd sírtok akkor, amikor a gyereketek felnő és majd szépen kerül titeket mint a sz.rt. Nem azt mondom, hogy minden kívánságára ugrani kell, de azért itt ott valamit csak megérdemel a teljesen alap szükségletei mellett.

2017. márc. 7. 12:21
 32/51 anonim ***** válasza:
47%

#utolsó

Ha a laptopja MELLÉ extra dologra vágyik, azaz új pc-re IS, akkor nyáron szépen elmegy dolgozni, s miután letette a felét az asztalra, megkapja.

Nem azért, mert nem tehetem meg, hogy megvegyem neki. Hanem mert a luxusért küzdünk. A hétköznapi laptopot megkapja, mert tanul. Az extráért extra jár.

A felsőoktatásban majd pláne.

Nem minden szülő dolgozik h-p, sőt. A gyerekeim pedig megtanulják, hogy ha átlagon felül kívánságaik vannak, azért nekik is tenni kell valamit.

2017. márc. 7. 12:27
 33/51 anonim ***** válasza:
84%
Nekem is volt laptopom, olyan jó vacak. Ami annyiból volt jó, hogy hát volt, de ennyi. Ha azon kellett volna gimiben programozásból vagy szinte bármiből a házimat megcsinálni kétszer ugrok ki az ablakon. Mert ennyit értetek ti a gépekhez. A laptop = asztali gép. Vagyis csak luxus.
2017. márc. 7. 12:49
 34/51 anonim ***** válasza:
59%

Tündérke: ez a SZAKMÁM, ennyit a hozzáértésről.

Ellenben kérdezem a kis vaslogikádat: PONTOSAN honnan is tudod, hogy milyen típusú laptopról/pc-ről kérdez a kérdező?

Én nem is feltételeztem, hogy egy vacakról van szó, mi ugyanis nem vásárolunk olyat.

Az élet pedig ilyen:a luxusért küzdeni kell, akkor is, ha minden kis tini lepontoz. Mert a tinik is felnőnek egyszer, és pontosan látják majd, hogy nem jut nekik a luxusból. Bizony.

Az én családomban a luxusért (LUXUSÉRT, érted a szót?) külön megdolgozunk. A szükségletek járnak, a Maslow-piramis minden lépcsőfokán. Az extrákhoz azonban nyújtani is kell valamit cserébe.

2017. márc. 7. 14:27
 35/51 anonim ***** válasza:
82%

És te honnan tudod, hogy milyen laptopja van? Mert én általában azt látom, hogy jön a szülő, megveszi a legolcsóbbat, mert minek vegyek drágábbat, ha ott az olcsó is, aztán csak olyan is. Természetesen, ha nem ilyen laptopról beszélünk, akkor igazad van és a gyerek már luxust akar. De ha csak egy normális gépet akar, amin legalább elfut valami (nem is csak játékokra gondolok most), az szerintem egyáltalán nem luxus.

Saját háztartást vezetek a férjemmel, szóval nem vagyok tini, de egy gép nekem egy minimum. Pluszba lehet venni laptopot mondjuk utazásra, de nem a laptopnak kellene lennie alapvetőnek. Nekem a laptop egy + luxus, nem pedig az asztali gép.

2017. márc. 7. 14:40
 36/51 A kérdező kommentje:
32-es, igazad van! Ha látom, hogy képes dolgozni is érte, akkor kiegészítem az árat, és majd így talán jobban megbecsüli a dolgait.
2017. márc. 7. 16:18
 37/51 Berserker88 ***** válasza:
13%
Ami nem szükséges a napi létfenntartásodhoz, az minden luxus. Így egy számítógép is, az más hogy ma már mindenhol ott van, de ettől függetlenül ugyan úgy luxus cikknek számít. Így teljes mértékben igaza van annak aki azt írta, hogy maximum kiegészítem neki az összeget, és nem az egészet vállalom át. Nem értem miért kell lepontozni, azt aki meg hülyeségeket ír 100%-ra értékelik.
2017. márc. 7. 16:50
 38/51 anonim ***** válasza:
Próbálj meg számítógép nélkül dolgozni és majd meglátod, hogy mennyire nem számít alapvető dolognak.
2017. márc. 7. 16:51
 39/51 Berserker88 ***** válasza:
36%
Persze, nyáron ki kell élvezni a szabadságot amit a szünetek adnak. Gondolom ezt a munka adók is megértik, és minden évszakban adnak szabadnapot. Ja nem, és igen mielőtt valaki betámad, 8-16 órában dolgozom egész héten, nem csak hétköznap, és igen van szabadidőm is, ugyan úgy eltudok járni fotózni, motorozni és élni a hobbiaimnak.
2017. márc. 7. 16:53
 40/51 Berserker88 ***** válasza:
46%
Köszönöm a lehetőséget, dolgoztam programozóként, webszerkesztőként, és CAD tervezőként is számítógépen. Így talán egy apró rálátásom lehet a dologra, mégha nem is túl sok. De a véleményem ugyan úgy marad. Feltételezem egy gyerek nem dolgozni akar egy JÁTÉKRA való számítógépen.
2017. márc. 7. 16:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!