Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám meghalt így nevelő...

Apukám meghalt így nevelő apám lett. Anyának már azt sem engedi meg hogy minden hónapban ruhát kapjak mert hogy ez nem normális mikor ruhát kapok akkoris 1 gatyát és egy pulcsit vagy pólót. Mikor van ra pénz h több is lehesen nekem. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
A körülöttem lévő gyerekek csúfolnak is ezért

2017. febr. 28. 14:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
55%

28!

Ne röhögtess már, hogy az nélkülözés, ha a gyerek nem kap minden hónapban új ruhát. Minek neki? Max egy csecsemőnek van szüksége havonta új ruhára, mert gyorsan kinovi. Egy átlag gyereknek pont elég szezononkent, tehát max 3 havonta újat vennI - pont ahogy egy felnőttnek

2017. márc. 1. 14:33
 32/38 anonim ***** válasza:
61%
Felnőttként, saját keresettel sem veszek havonta új ruhát, mert felesleges. Ha tetszik valami, akkor azt megveszem, de direktbe így, hogy: jó, új hónap, akkor veszek 2 nacit meg 5 felsőt...nem, nincs értelme. Pedig megtehetném. Nem is látom be, minek kéne valakinek ennyi új ruha.
2017. márc. 2. 13:43
 33/38 anonim válasza:
A havi új ruhák nem kellenének havi rendszerességgel. Annyi ruhát és olyat vegyetek, amire feltétlenül szükség van. Nem tudhatod, havonta mennyi pénz folyik be a családi kasszába és mire mennyit kell kiadni! Nem csak a te ruhád kerül pénzbe!
2017. márc. 9. 22:38
 34/38 anonim ***** válasza:
20%

Nem értem azokat, akik szidják a minden hónapban új ruha igénye miatt..

Lehet ők tök máshogy vásárolnak, mint ti... Nem mindenkinek jelenti azt a ruha vásárlás, hogy vesz 10 pólót egyszerre.. Lehet ő egyik hónapban nadrágot, másikban egy felsőt, aztán pulcsit,kabátot, cipőt, stb. kér.. azt ne mondjátok már, hogy 4-5 havonta egy póló az sok ruha! :D

2017. márc. 10. 21:33
 35/38 anonim ***** válasza:
19%

Szegénykém, kár, hogy anyukád ennyire hagyja magát befolyásolni! :(

Azóta változott a helyzet? Most mi újság veled?

Különben teljesen mindegy, hogy milyen gyakran vesznek új ruhát a gyereknek, ha náluk az iskolában az a szokás, hogy havonta "kell" új ruhákat felvonultatni, akkor igazán megtehetné a szülő, hogy minden hónapban néhány új cuccot az ő gyereke is bemutat.

Mindegy, hogy csak évente egyszer vesznek ruhát, vagy havonta, csak kellő gyakorisággal tudjon új holmikban menni a gyerek, ez a lényeg. Tehát vehetnek egyszerre 20 felsőt is, aztán majd szépen lassan, minden hónapban 2-3 új felsőt bedobva a már meglévők közé, úgyis elfogy előbb-utóbb az a 20 darab.

2018. okt. 4. 19:22
 36/38 anonim ***** válasza:
27%

Annak a nevelőapának pedig akkor kéne csak, hogy beleszólása legyen a gyereknevelésbe, ha már örökbe fogadta! Amíg ez nincs meg, addig nem szabad beleszólnia.

Nyilván fizetnie sem kell olyan gyerek után, aki nem az övé. Tehát a rezsi harmadát kell csak, hogy fizesse a nevelőapa, akinek a neve így nem is állja meg a helyét, hiszen nevelnie nem lenne szabad, amíg nincs örökbefogadás.

A kaja, ha közös, annak is a harmada kell, hogy a pasasé legyen, a gyerekre pedig semmit sem kéne fizetnie.

2018. okt. 4. 19:25
 37/38 anonim ***** válasza:
Havonta 1-2, esetleg 3 ezer ft-ért vehetnél valamit, mert lehet kapni jókat ennyiért is, és ha drágább kell, akkor meg összegyűjtesz pár havi keretet. Ezen felül lenne a cipő (szandál stb) évente min. 1-2 db, mert az is használódik. Kb így érthető ha havonta is veszel. Jobb lenne ha pénzben határoznák meg mert akkor tudnál magadnak keresni olyat ami megéri.
2019. márc. 2. 11:38
 38/38 anonim ***** válasza:

Én sose számoltam milyen gyakran veszek ruhát. Mindig akkor és azt veszek és gyermekkoromban is akkor és olyan új ruhát kaptam amire éppen szükségem volt. Ha tönkre ment a kabátom vettem másikat vagy amíg gyerek voltam a szüleim tettek ezt meg.

Amikor elkezdtem covid idején biciklivel járni tömegközlekedés helyett, vettem egy kültéri sport kabátot amiben nem fáztam a biciklin.

Ha azért vennél új ruhát havonta mert megunid a régieket próbálj olyan ruhadarabokat venni amik eléggé tetszenek ahhoz, hogy 1 év múlva is szívesen felvedd.

Most azon túl hogy felesleges unalombol havonta új ruhát venni egyébként a környezetre is káros...

Ha arról van szó, hogy tönkremennek a ruhaid vagy kibovod őket, akkor reális a felháborodásod: nem vesztek meg valamit amire szükséged lenne holott telne rá. Ellenkező esetben gondolj arra hogy sokkal jobban is beoszthatjatok azt a pénzt. Pl. költhetitek valami szuper közös nyaralásra. Vagy félre lehet rakni, hogy ha majd nagyobb leszel, legyen egy induló alap pl. lakás vásárláshoz.

2022. máj. 7. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!