Apukám meghalt így nevelő apám lett. Anyának már azt sem engedi meg hogy minden hónapban ruhát kapjak mert hogy ez nem normális mikor ruhát kapok akkoris 1 gatyát és egy pulcsit vagy pólót. Mikor van ra pénz h több is lehesen nekem. Mit tudnék tenni?
28!
Ne röhögtess már, hogy az nélkülözés, ha a gyerek nem kap minden hónapban új ruhát. Minek neki? Max egy csecsemőnek van szüksége havonta új ruhára, mert gyorsan kinovi. Egy átlag gyereknek pont elég szezononkent, tehát max 3 havonta újat vennI - pont ahogy egy felnőttnek
Nem értem azokat, akik szidják a minden hónapban új ruha igénye miatt..
Lehet ők tök máshogy vásárolnak, mint ti... Nem mindenkinek jelenti azt a ruha vásárlás, hogy vesz 10 pólót egyszerre.. Lehet ő egyik hónapban nadrágot, másikban egy felsőt, aztán pulcsit,kabátot, cipőt, stb. kér.. azt ne mondjátok már, hogy 4-5 havonta egy póló az sok ruha! :D
Szegénykém, kár, hogy anyukád ennyire hagyja magát befolyásolni! :(
Azóta változott a helyzet? Most mi újság veled?
Különben teljesen mindegy, hogy milyen gyakran vesznek új ruhát a gyereknek, ha náluk az iskolában az a szokás, hogy havonta "kell" új ruhákat felvonultatni, akkor igazán megtehetné a szülő, hogy minden hónapban néhány új cuccot az ő gyereke is bemutat.
Mindegy, hogy csak évente egyszer vesznek ruhát, vagy havonta, csak kellő gyakorisággal tudjon új holmikban menni a gyerek, ez a lényeg. Tehát vehetnek egyszerre 20 felsőt is, aztán majd szépen lassan, minden hónapban 2-3 új felsőt bedobva a már meglévők közé, úgyis elfogy előbb-utóbb az a 20 darab.
Annak a nevelőapának pedig akkor kéne csak, hogy beleszólása legyen a gyereknevelésbe, ha már örökbe fogadta! Amíg ez nincs meg, addig nem szabad beleszólnia.
Nyilván fizetnie sem kell olyan gyerek után, aki nem az övé. Tehát a rezsi harmadát kell csak, hogy fizesse a nevelőapa, akinek a neve így nem is állja meg a helyét, hiszen nevelnie nem lenne szabad, amíg nincs örökbefogadás.
A kaja, ha közös, annak is a harmada kell, hogy a pasasé legyen, a gyerekre pedig semmit sem kéne fizetnie.
Én sose számoltam milyen gyakran veszek ruhát. Mindig akkor és azt veszek és gyermekkoromban is akkor és olyan új ruhát kaptam amire éppen szükségem volt. Ha tönkre ment a kabátom vettem másikat vagy amíg gyerek voltam a szüleim tettek ezt meg.
Amikor elkezdtem covid idején biciklivel járni tömegközlekedés helyett, vettem egy kültéri sport kabátot amiben nem fáztam a biciklin.
Ha azért vennél új ruhát havonta mert megunid a régieket próbálj olyan ruhadarabokat venni amik eléggé tetszenek ahhoz, hogy 1 év múlva is szívesen felvedd.
Most azon túl hogy felesleges unalombol havonta új ruhát venni egyébként a környezetre is káros...
Ha arról van szó, hogy tönkremennek a ruhaid vagy kibovod őket, akkor reális a felháborodásod: nem vesztek meg valamit amire szükséged lenne holott telne rá. Ellenkező esetben gondolj arra hogy sokkal jobban is beoszthatjatok azt a pénzt. Pl. költhetitek valami szuper közös nyaralásra. Vagy félre lehet rakni, hogy ha majd nagyobb leszel, legyen egy induló alap pl. lakás vásárláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!