Apukám meghalt így nevelő apám lett. Anyának már azt sem engedi meg hogy minden hónapban ruhát kapjak mert hogy ez nem normális mikor ruhát kapok akkoris 1 gatyát és egy pulcsit vagy pólót. Mikor van ra pénz h több is lehesen nekem. Mit tudnék tenni?
Én is úgy gondolom, hogy ha eddig ez volt a szokás nem kéne az új apunak ebbe beleszólni.
Nyilván más a helyzet, ha anyagilag ez nem megoldható, de anyaként nem hagynám, hogy az új pasim hozzon új szabályokat.
Ettől függetlenül nyilván a gyerekemmel is elbeszélgetnék, neki is meg kell érteni, hogy változások következhetnek be az életében.
Igyekeznék valahol megtalálni az arany középutat, hogy a gyerekemnek és a páromnak is megfeleljen.
Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy ezért csúfolnának, mert nincs minden hónapban új ruci rajtad. Valószínű tényleg egy elkényeztetett/követelődző gyerek lehetsz, de nyilván így lettél nevelve. Nem egyik pillanatról a másikra kell bekeményíteni.
#12: és mi van akkor, ha eddig az apuka pénzén ment majdnem minden?
Ha az anyuka fizetéséből telik rá, akkor valóban nem illik a nevelőapának ebbe beleszólni.
De ha az anyuka jövedelme olyan, hogy a megélhetés főleg a nevelőapa pénzén alapul, akkor igenis van beleszólása!
#13: ezért írtam, hogy ha anyagilag nincs akadálya.
Viszont azzal tisztában kell lennie minden férfinek, hogyha gyerekes nővel jön össze az lemondással jár.
És egy kamasz gyerek (még ha a sajátod is) sokszor elviselhetetlen.
Simán benne van, hogy a kiscsaj is csak sz@rt akar kavarni és ezért támadja a nevelőapját most épp ezért.
Viszont akkor is úgy gondolom, hogy ha eddig ennyire elcseszték a nevelését, hogy egy ilyen önző ember lett (számomra önző hozzáállás az is, ha egy gyerek nem hagyja, hogy a szülő boldog legyen valakivel), akkor se egyik pillanatról a másikra kell leállítani.
Amúgy szerintem kamu a kérdés...
Nyilván más a helyzet, ha anyagilag ez nem megoldható, de anyaként nem hagynám, hogy az új pasim hozzon új szabályokat.
Oké, akkor anyuci kiperkálja a rezsi kétharmadát, a gyerek dolgait, és azt vesz neki amit csak akar, de azt meg ne várja senki hogy a nevelőapa ebbe egy fillért is beleadjon, ruházza csak az anyuka egyedül..
Mik az ésszerű keretek?
Ha például egy gyerek zsebpénz, nasi, szórakozás helyett minden hónapban egy 3-5 ezer forintos ruhát kér az nem olyan tragédia (hangsúlyozom, ha ez nem megy a megélhetés rovására), szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!