Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám meghalt így nevelő...

Apukám meghalt így nevelő apám lett. Anyának már azt sem engedi meg hogy minden hónapban ruhát kapjak mert hogy ez nem normális mikor ruhát kapok akkoris 1 gatyát és egy pulcsit vagy pólót. Mikor van ra pénz h több is lehesen nekem. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
A körülöttem lévő gyerekek csúfolnak is ezért

2017. febr. 28. 14:36
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
66%
Ebben semmi bunkóság nincs, csak realizmus. Én is megtehetném hogy naponta vegyek ruhát, de minek, felesleges. Gondolom a nevelőapja is dolgozik, hazaadja a pénz, így ugyan annyi joga van megvétózni a felesleges pénzköltést
2017. febr. 28. 15:39
 12/38 anonim ***** válasza:
48%

Én is úgy gondolom, hogy ha eddig ez volt a szokás nem kéne az új apunak ebbe beleszólni.

Nyilván más a helyzet, ha anyagilag ez nem megoldható, de anyaként nem hagynám, hogy az új pasim hozzon új szabályokat.

Ettől függetlenül nyilván a gyerekemmel is elbeszélgetnék, neki is meg kell érteni, hogy változások következhetnek be az életében.

Igyekeznék valahol megtalálni az arany középutat, hogy a gyerekemnek és a páromnak is megfeleljen.

Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy ezért csúfolnának, mert nincs minden hónapban új ruci rajtad. Valószínű tényleg egy elkényeztetett/követelődző gyerek lehetsz, de nyilván így lettél nevelve. Nem egyik pillanatról a másikra kell bekeményíteni.

2017. febr. 28. 15:46
 13/38 anonim ***** válasza:
66%

#12: és mi van akkor, ha eddig az apuka pénzén ment majdnem minden?

Ha az anyuka fizetéséből telik rá, akkor valóban nem illik a nevelőapának ebbe beleszólni.

De ha az anyuka jövedelme olyan, hogy a megélhetés főleg a nevelőapa pénzén alapul, akkor igenis van beleszólása!

2017. febr. 28. 16:02
 14/38 anonim ***** válasza:
66%
Minden hónapban új ruha?? MINEK!?
2017. febr. 28. 16:15
 15/38 anonim ***** válasza:
32%

#13: ezért írtam, hogy ha anyagilag nincs akadálya.

Viszont azzal tisztában kell lennie minden férfinek, hogyha gyerekes nővel jön össze az lemondással jár.

És egy kamasz gyerek (még ha a sajátod is) sokszor elviselhetetlen.

Simán benne van, hogy a kiscsaj is csak sz@rt akar kavarni és ezért támadja a nevelőapját most épp ezért.

Viszont akkor is úgy gondolom, hogy ha eddig ennyire elcseszték a nevelését, hogy egy ilyen önző ember lett (számomra önző hozzáállás az is, ha egy gyerek nem hagyja, hogy a szülő boldog legyen valakivel), akkor se egyik pillanatról a másikra kell leállítani.

Amúgy szerintem kamu a kérdés...

2017. febr. 28. 16:17
 16/38 anonim ***** válasza:
33%

Nyilván más a helyzet, ha anyagilag ez nem megoldható, de anyaként nem hagynám, hogy az új pasim hozzon új szabályokat.

Oké, akkor anyuci kiperkálja a rezsi kétharmadát, a gyerek dolgait, és azt vesz neki amit csak akar, de azt meg ne várja senki hogy a nevelőapa ebbe egy fillért is beleadjon, ruházza csak az anyuka egyedül..

2017. febr. 28. 16:17
 17/38 anonim ***** válasza:
64%
Mikor egy pasi egy gyerekes nővel jön össze, akkor vállalja azt is, hogy gondoskodik a gyerekről is. Ha ez nem tetszik, akkor egyedülálló nőt kell keresni.
2017. febr. 28. 16:23
 18/38 anonim ***** válasza:
36%
Igen gondosokdik..de ésszerű kereteken belül, arról nem tehet hogy a nő gyereke piszkosul el van kényeztetve... én tuti nem költenék egy ilyen gyerekre egy fillért se...
2017. febr. 28. 16:25
 19/38 anonim ***** válasza:
76%

Mik az ésszerű keretek?

Ha például egy gyerek zsebpénz, nasi, szórakozás helyett minden hónapban egy 3-5 ezer forintos ruhát kér az nem olyan tragédia (hangsúlyozom, ha ez nem megy a megélhetés rovására), szerintem.

2017. febr. 28. 16:29
 20/38 anonim ***** válasza:
62%
Nem teljesen értem, hogy miért kellene minden hónapban új ruhát kapnod. Ennyi információ alapján a nevelőapád teljesen jól gondolkozik, felesleges minden hónapban új ruhát venni. Egy hónap alatt kötve hiszem, hogy elhasználódik, tönkre megy, kimegy a divatból, megunod, stb. Én személy szerint évente maximum 2-3 alkalommal veszek magamnak ruhát. Mindennek ellenére adok a külsőmre, jó a megjelenésem, illetve pénzem is lenne rá, hogy akár sokkal sűrűbben vásároljak. Tehát nem anyagi irigységből vagy hasonló felindulásból vagyok ezen az állásponton. Akik pedig emiatt csúfolnak, azokat jobb elkerülni.
2017. febr. 28. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!