Normális, hogy rosszul érzem magam emiatt?
Tudatosítsd magadban kérlek, hogy a tesóid nem a te gyerekeid. Lesz(nek) majd saját gyereke(i)d, majd neki(k) főzöl-mosol-takarítasz, tanlusz velük és ápolod a lelküket.
Anyukádnak k.va kényelmes, hogy mindezeket te megcsinálod helyette. Ott van két felnőtt, tetterős ember, akik a gyerekek szülei, megoldják. Ha lusta főzni, akkor pedig rendeljen mentes kaját valahonnan, most már szerencsére lehet ilyet is rendelni.
Figyelj, a tesóid NEM a gyerekeid, NEM a te dolgod 8lenne) gondoskodni róluk, csak épp anyádnak piszkosul kényelmes volt, hogy rád sózhatja.
Én is dolgozom 4-5-ig, és utána elvégzem a háztartás rám eső részét (vasalás, főzés - hiába, az az igazi, amit én főzök, a páromnak is), anyád viszont szimplán egy érzelmi manipulátor. Persze, beleőrül... mibe is? Abba, amit minden normális férfi-nő elvégez a munka után/hétvégén?
Hogy meg ne sajnáljam már szegényt...
Unokatesóim is gluténérzékenyek, ami azt jelenti, hogy az anyukának külön kell főzni nekik kaját, emellett dolgozatokat javtani, felkészülni az óráira, nyelvi tábort szervezni, stb., mégsincs a halálán.
Délután főznie kell? Jézusom, bele ne haljon... most komolyan, bedob egy húst a sütőbe, meg csinál hozzá riszt, vagy mellészór pár krumplit - ez két napra elég két gyereknek, és kb. húsz percet dolgozott vele.
Vagy rizses hús sem több, a rakott krumpli is egy óra max, ha a tesóid segítenek, kevesebb.
A helyedben sürgősen leállítanám anyucit, mert TE fogsz belebetegedni az Ő hisztijébe.
Nekem is van ilyen ismerősöm, írd és mondd, 1000 km-re menekültem tőle, kell a fenének a mártírkodása.
"nagyon sok mindent megcsináltam anyum helyett"
Ha mindkét szülőd dolgozik, akkor miért "anyud helyet" csináltad? Miért apu "segít" anyunak, és nem fordítva, hisz aki segít, az átvállal egy keveset a másik munkájából. Minek nézitek ti anyátokat? Nem csoda, ha kivan. Te meg szentként írod itt le magad, hogy dicsőítsenek.
Te nagyon jó lánya vagy anyudnak, ezért kényelmesedett el ennyire. Ezeket minden háziasszony megteszi, és nem hal bele. Az ő gondja nem a te gondod. Ha továbbra is a nyakadba akarod venni, hogy lesz majd családod?
Mellesleg anyud abban az egy órában, amíg neked siránkozott a telefonban, akár meg is főzhetett volna.
Én nem török pálcát senki felett, nem az én reszortom, meg nem is ismerem mindkét álláspontot. Egyet viszont megteszek: megdicsérlek :)
Nagyon ügyes vagy hogy ilyen fiatalon már konkrétan háztartást vezetsz. Nagy érték ez ma már :) csak így tovább és sok sikert és kitartást kívánok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!