Bölcsődében a nevelő kérheti hogy vágjam le a 2 éves lányom haját mert nekik problémás ha kiveszi a gumit vagy a csatot az udvaron a hajából?! Azt mondta ha mi nem majd ő bent levágja! Normális jogszerű az ilyen kijelentés?
Szerintem ilyet nem követelhet! Kérheti, de semmi köze hozzá, h a szülő miként dönt. Akkor ne tegye vissza a hajába, ha nehezére esik.
Ez amúgy felháborító. Mégis hogy jut ilyen egyáltalán eszébe?! Mit gondolt mikor ezt a szakmát választotta? Hogy csupa móka és kacagás 3év alatti gyerekekkel foglalkozni?
De tudod mit? Vágja csak le! A gyereknek kinő a haja, de őt tuti bíróság elé viszik! Hisz személyiségi jogok megsértése(vagy ilyesmi). Amíg a gyerek nem képes önállóan dönteni, addig a szülő (törvényes képviselő) szava számít.
Nem kérheti és nincs is joga hozzá. Az meg nagyon durva, hogy levágná ő.
Mindenképpen szólnék a bölcsőde vezetőjének vagy a fenntartó önkormányzatnak.
Az ilyen ember nem való nevelőnek, elmebeteg!
Régen még a 70-es években én hetes oviba jártam. Pénteken jött értem apám, és akkor látta, hogy a hosszú hajamat teljesen rövidre vágták (a nővéremnek is) Akkor ez megszokott volt, a szülőknek sem volt velük gondja.
Ma már nem ez a helyzet. Ha jól tudom ma már nincs is olyan, hogy hetes óvoda, és ma minden változást ami történik a bölcsiben, vagy oviban , előre jelezni kell a szülők felé.
Lehet a nevelő aki 40-50 éves hasonlóképpen velem, átélte ő maga is az ovis hajvágást, és neki ez természetes. Ha meg fiatal akkor lehet a rokonságában történt gyerekkorában bölcsi, ovi hajvágás, és szerinte ma is megengedett.
Én szerintem ezt mindenképpen meg kell beszélni a szülőkkel, és ha a szülő nem szeretné a hajvágást, akkor nem szabad megcsinálni. Ma ehhez szülői engedély kell.
Haha... Na ne vicceljen! Mi ez már?
Hozzányúlna a gyerekem hajához, kiütném a nőt, az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!