Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt apám? Nem...

Miért csinálja ezt apám? Nem bírom már. Állandóan káromkodik, ocsmányul beszél velem és anyámmal. Mindig meg akar verni. Kérlek olvassátok el.

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek mit tudok tenni. Apám már nem normális, hétvégente mikor nem dolgozik iszik, utána meg állandóan szidja anyut és nagyon csúnyán beszél velünk, a "k*** anyádtól" kezdve a "ba**d szájba már"stb... Mindig fenyeget engem hogy szétba*** a pofámat meg hogy rohadjak meg, de a legapróbb dolgokon (pl.: ma egy hosszabítón) Nem ütött még meg de állandóan ökölbe szorított kézzel áll felettem hogy most szétver és mindig azt mondja hogy én mit képzelek magamról. Ezt a terrort már nem bírom, 2-3 éve vannak szorongásaim minden miatt és szerintem ez a kiváltó oka. Anyu már nem is szereti őt, de elválni nem tud mert nincs hova mennünk és pénzünk sem hű de sok van. Kérlek segítsetek már egész nap rettegek hogy ha iszik mit fog tenni. 17/f

(Elnézést a csúnya szavak miatt és a hosszúság miatt.

2017. febr. 18. 19:20
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Most lehet nevetni fogtok azon amit előbb írtam de tényleg szoktak ilyen buta félelmeim lenni. Nem kényszerít hogy hallgassak, azt nem is hagynám, csak egyszerűen lelkiismeret furdalásom lenne és árulás érzetem ha folyton kitárgyalnék minden családi dolgot másokkal
2017. febr. 18. 22:25
 22/38 A kérdező kommentje:
19-es. Nem jo ha lelki roncsnak érzed magad mert hosszútávon nem lesz kellemes szerintem. Legyél sokat a barátaiddal de lehet hogy egy pszichológus is tudna segíteni ha ennyire nem sikerül "felépülnöd"
2017. febr. 18. 22:27
 23/38 anonim ***** válasza:
Nincsenek barátaim. Már kb 5 éve. Ez miatta van.
2017. febr. 18. 22:28
 24/38 anonim ***** válasza:
hosszútáv alatt mit értesz? amióta az eszemet tudom nem éreztem mást iránta csak utálatot.
2017. febr. 18. 22:28
 25/38 anonim ***** válasza:

Nem ütött meg, de a viselkedése: a lelki terror, és a fizikai fenyegetés bőven kimeríti a kiskorú bántalmazása fogalmát, ami pedig büntetendő.

Nyugi, a rendőrök nem fognak menni. Bocs a kifejezésért, de magasról lesz.r.ják sajnos. Rengeteg családban napi szinten verik az anyát/gyerekeket, van, ahol több feljelentés is volt már, a hatóságok mégsem tesznek semmit.

2017. febr. 18. 22:30
 26/38 A kérdező kommentje:
Ez azért valamennyire nyugtató mert nem akarok én senkinek rosszat. Épp ezért írtam hogy megbántam a kérdésem, mert úgy érzem mintha most elárultam volna apámat.
2017. febr. 18. 22:34
 27/38 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy hogy értetted, de én azért annyira nem tartom megnyugtatónak, hogy szabadon verik péppé a családtagjaikat egyesek, és senkit sem érdekel...

Ezt a bűntudatot, meg árulás dolgot felejtsd el!!! Apád válogatott ocsmányságokat vág a fejedhez, fizikailag fenyeget, te meg egy kérdés miatt aggódsz, hogy vajon megsértetted-e a kis lelki világát, és rosszul esne neki? Szerinted ő egy percig is aggódik azon, hogy megsért-e téged, vagy neked hogy esnek bizonyos dolgok? Neked magadat kell védeni, és anyukád mellett kiállni, és azt tenni, ami nektek a legjobb. Ha nem beszélsz a dologról (akár egymás közt, akár ismerősökkel, szakemberrel), és nem oldjátok meg a problémát, az azt jelenti, hogy hagyod magadat és anyukádat is tovább szenvedni ebben a helyzetben. na, nekem ETTŐL lenne lelkiismeret furdalásom, nem az úgynevezett "árulástól". Gondolkozz már légyszi, és ébredj fel, nézz körül, hogy mi a fontos és mi nem! Nem akarlak kioktatni, pláne nem rádtolni a felelősséget, ez elsősorban anyukád dolga, de annyira szeretném, hogy megértsd!

2017. febr. 18. 22:46
 28/38 A kérdező kommentje:
Megértem... és igazad is van. Szerintem a megoldás, ha közösen megbeszéljük vele hogy ez így nem jó nekünk és hogy változtatni kéne. Persze én sem vagyo szentlélek hiszen 17 éves kamasz srác vagyok mindneki tudja milyenek azok (persze nem a mai tipik kategoria) de erről nek kimondottan én tehetek.
2017. febr. 18. 22:51
 29/38 A kérdező kommentje:
Hiszen szerintem is csak tulságosan stresszes mert sokszor 12 orát dolgozik értünk, de nem latok jo megoldásnak akkor sem ezt a viselkedést.
2017. febr. 18. 22:59
 30/38 anonim ***** válasza:

Az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy te nem is az árulástól félsz annyira, inkább apád reakciójától. Hogy ha kiderülne, akkor bosszút állna, és ha eddig nem is ütött meg, most majd fog, vagy más módon terrorizálna. legalábbis hasonló helyzetben én inkább ettől félnék.

Lehet, hogy jobban látszik ez, ha kivesszük az apai tekintélyt a képletből: mondjuk ha a suliban egy gyerek úgy viselkedne egy másikkal, mint az apád veletek, és látod, hogy az áldozat fél, és nagyon szarul érzi magát, akkor mit tennél? Szólnál egy tanárnak, vagy inkább nem, mert aztán elterjed, hogy ebbe az iskolába milyen rossz diákok járnak, rontaná a suli hírnevét...stb. Szerintem itt, - mivel nem lennél érzelmileg függésben az agresszortól - gondolkodás nélkül a segítségkérést választanád, mint legkézenfekvőbb megoldást. Magasról tennél a suli hírnevére, nagyon helyesen.

2017. febr. 18. 23:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!