Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt apám? Nem...

Miért csinálja ezt apám? Nem bírom már. Állandóan káromkodik, ocsmányul beszél velem és anyámmal. Mindig meg akar verni. Kérlek olvassátok el.

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek mit tudok tenni. Apám már nem normális, hétvégente mikor nem dolgozik iszik, utána meg állandóan szidja anyut és nagyon csúnyán beszél velünk, a "k*** anyádtól" kezdve a "ba**d szájba már"stb... Mindig fenyeget engem hogy szétba*** a pofámat meg hogy rohadjak meg, de a legapróbb dolgokon (pl.: ma egy hosszabítón) Nem ütött még meg de állandóan ökölbe szorított kézzel áll felettem hogy most szétver és mindig azt mondja hogy én mit képzelek magamról. Ezt a terrort már nem bírom, 2-3 éve vannak szorongásaim minden miatt és szerintem ez a kiváltó oka. Anyu már nem is szereti őt, de elválni nem tud mert nincs hova mennünk és pénzünk sem hű de sok van. Kérlek segítsetek már egész nap rettegek hogy ha iszik mit fog tenni. 17/f

(Elnézést a csúnya szavak miatt és a hosszúság miatt.

2017. febr. 18. 19:20
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Kérdező: megértem, hogy próbálod mentegetni, meg érzelmileg kötődsz hozzá, mégiscsak az apád. De ahogy viselkedik, az nagyon durva. Jogotok van a nyugodt családi élethez, és ha ez vele együtt nem megy, akkor bizony lépni kell.
2017. febr. 18. 21:40
 12/38 A kérdező kommentje:
Igen igaz lépni kell, de nem egyszerű. Mint simdent az életben ezt a kérdést is megbántam. Nem szoktam szinte senkinek beszélni a családi problémákról, mert félek hogy ezzel leégetem a családom vagy valami, vagy hogy valaki külsős akar intézkedni az ügyekben és ránk törnek itthon vagy egyéb (tudom butaságnak hangzik) Nagyon hálas vagyok az eddigi válaszoknak, de ne írjatok ilyen ijesztő dolgokat kérlek.
2017. febr. 18. 21:48
 13/38 anonim ***** válasza:
Ugyan ez volt velem is, már 8 évesen megszokott volt a rákosodjon el a beled hallgatása és ez az enyhébbek közé tartozik a mocskolódásai közül. De egyébként amikor leírtál nálunk is megvan, meg az ökölbe szorított kéz. Igazából egy féreg ember, semmire nem tartja senki, de a kár amit bennem okozott az szerintem már kijavíthatlan szóval nekem teljesen tönkretette az életem, nem fogok tudni normális életet élni. Jelenleg 23 éves vagyok, szóval ez már nem lesz jobb. Addig lépjetek míg nem jutsz az én sorsomra. Ja, enyém nem iszik.
2017. febr. 18. 21:52
 14/38 anonim ***** válasza:
amiket*
2017. febr. 18. 21:52
 15/38 anonim ***** válasza:
Most olvastam el a többi kommentet illetve a válaszaidat rá. Hát igazából nekem soha nem volt ilyen hogy vele beszélgetés, viccelődés, szóval nekem rosszabb a helyzetem. Lehet neked még javítható.Bár én el nem tudom képzelni, hogy lehet szeretni egy apát, még a szó hallatától is kiráz a hideg..pfejj. Bár nem mondom, hogy nem fáj amikor látom családokat közösen csinálni valamit, csak nekem ez természetellenes.
2017. febr. 18. 21:57
 16/38 A kérdező kommentje:
Meg értem 15-ös, de én egyszerűen képtelen vagyok haragudni bárkire is hosszú távon. Egy idő után mindig megsajnálom az illetőt és arra gondolok hogy lehet hogy ehez én is hozzá járultam. Mindig keresem a másikban a jó oldalt és ezáltal meg is tudok bocsátani (ami persze nem mindig rossz)
2017. febr. 18. 22:03
 17/38 A kérdező kommentje:
Szerintem ide most egy beszélgetés kell majd. Én bízom a változásban és szerintem megbánta amit tett.
2017. febr. 18. 22:06
 18/38 anonim ***** válasza:

Ugyan már, kérdező! Nem baj, hogy kiírtad, érthető, hogy bánt a dolog, én is csak megerősíteni tudom, amit a többiek mondtak: apád viselkedése nem normális, szerintem törvényileg büntetendő is. Nem merek megoldást javasolni, mert nem látom át a helyzeteteket, de együtt érzek, és szurkolok, hogy jobb legyen nektek!

Az pedig, hogy lejáratnád a családot: hát, egyrészt ez egy anonim kérdés, azt sem tudjuk kik vagytok, így azért nehéz :) Másrészt pedig az járatja le, aki vadállat módra viselkedik, nem pedig te. Ez amúgy tipikus a bántalmazott családokban: ne mondj semmit, hallgatni kell, mert különben mit fognak gondolni mások...stb. Ez veszélyes hozzáállás, és csak az agresszornak jó: nyugodtan tehet bármit, mert úgyis titokban marad. A család pedig nem valami szent fogalom, a család TI vagytok, és ami jó nektek, az jó a családnak is. Szóval ne dőlj be ilyen lelki zsarolásoknak, a problémákról igenis beszélni kell, és ha szükséges, akkor "külsősöket" is be kell vonni.

2017. febr. 18. 22:07
 19/38 anonim ***** válasza:
Hát haver, van az a szint ahol már nincs más csak tömény gyűlölet, rühellett, utálat. És én bennem ez van csak iránta. Nem igazán tudom kifejezni szavakkal mennyire gyűlölöm. És minden nap látom a mocskos pofáját. Tudom, 23 éves vagyok mi a francért nem állok a sarkamra. Hát azért mert egy ideg és lelki roncs vagyok akiből ez a szemétláda kiölte az önbecsülés legeslegutolsó szikráját is, valamint anyámat és húgomat sem "hagyhatom el" addig amíg ez itt van. Olyan vagyok mint egy üres váz. Remélem te jobban jársz mint én.
2017. febr. 18. 22:08
 20/38 A kérdező kommentje:

18-as köszönöm a választ neked is. Nem ütött meg úgyhogy nem csinált jogilag elitélendő dolgot, de nem mondjátok hogy jelnetsem fel mert már így is erős bennem a félelem hogy valaki valahogy megtudja hogy ki vagyok és este jönnek a rendőrők...

Igen anoním oldal ez azért valamit számít de mégis.

2017. febr. 18. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!