Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról a szülőről...

Mit gondoltok arról a szülőről aki engedi hogy a gyermeke dohányozzon?

Figyelt kérdés
18 éves srác vagyok, gimibe járok, ahol elég sokan járnak ki dohányozni. Anno a kis hülye 16 éves fejemmel én is kipróbáltam és rendszer lett belőle, napi 3-4 szálat szívtam el. Anyukám rájött természetesen és erősen tiltotta meg le is hordott hogy mit képzelek. Nem az ő hatására hagytam abba, hanem azért mert én úgy láttam jónak. Elég sokan követték ezt a példát, de valakik nem és még most is elég erősen dohányoznak, valaki még 16 sincs. Vannak olyan szülők, akik látják is és engedik nekik hogy csinaljak. Többen otthon együtt szivjak a szüleikkel pedig még nem is nagykorúak. Mi erről a véleményetek?

2017. febr. 9. 14:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9%

Az én gyerekem 18 alatt nem fog, az tuti. Erről gondoskodom :)

18 felett pedig remélem több esze lesz ennél, de ha mégsem, amíg nálam lakik, addig a lakásban nem fog rágyújtani.

2017. febr. 9. 18:28
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Mi erről a véleményetek?

a nevelésük csődje.

2017. febr. 9. 18:42
 13/15 anonim ***** válasza:
81%
Nem értem ezeket a válaszokat, hogy "a nevelésük csődje". Szerintem ez egyáltalán nem a nevelés miatt van, én elég szigorú nevelést kaptam és mégis dohányzom. Nem a szüleim hibája, az én hülyeségem volt. Itthon is dohányzom, a szüleim néha húzzák a szájukat, de szerintem teljesen mindegy, hogy itthon dohányzom-e vagy elmegyek addig itthonról, és ezt ők is megértették. Bevallottam nekik, mert mindig őszinte voltam velük. 16/f
2017. febr. 9. 20:31
 14/15 anonim ***** válasza:
31%

Semmi különöset. Ezek a szülők általában ők maguk is dohányoznak, valóban elég álszent dolog lenne tőlük őrült erővel tiltani a gyereket a dohányzástól.

Egyébként meg valóban kb. lehetetlen eltiltani valakit a dohányzástól. Egyedül akkor lehetne, ha egy forintot se adnának soha a gyerek kezébe, amúgy meg kevésből is össze lehet spórolni. Azok a tinik, akik cigiznek, nagyrészt az uzsonnapénzüket költik rá. Középiskolásként én is előbb vettem inkább cigit, mint kaját, ha nem volt pénzem mindkettőre.

2017. febr. 10. 01:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem sosem tiltották a szüleim, csak mondták, hogy mennyire káros meg minden. Aztán rájöttem, hogy egy baromság, már 3 hónapja nem cigiztem, nem is kívánom, néha még a szaga is zavar:D Elektromos cigit szívok néha, ha van valami esemény vagy összeülünk a haverokkal. 18/F
2017. aug. 9. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!