Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok a szituról? 14/l

Mit gondoltok a szituról? 14/l

Figyelt kérdés

Az a lényeg, h anyaek a negyedik gyereken gondolkoznak. Folyton ezzel idegesítenek h akkor nem leszek 'kedvenc' es h irigy vagyok pedig szerintem ez nagyon gyerekes felfogas es semmi ertelme sincsen.

Szerintetek durva lenne igy elmondani nekik h mit gondolok: -Mert ha ugy gondolkozol h lesz egy negyedik gyereked és a többit meg majd 'elhanyagolod' nem adsz nekik meg dolgokat amiket kérnek hanem csak azzal fogsz foglalkozni es azt teljesen elkenyezteted akkor azoknak nem kell tobb gyerek.

2017. jan. 22. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
22%
Nem te döntöd el, hogy a szüleid vállalnak-e még egy gyereket, akár milyen rossz hatásai is lesznek rád nézve. Sajnálom.
2017. jan. 22. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Téged nagyon hosszan nem fog érinteni a dolog, mert kb. egy év, mire egyáltalán megszületik, és pár év múlva úgyis kirepülsz, szóval ez nem a te problémád. Inkább babázzál sokat, ha lesz tesó :)
2017. jan. 22. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
22%
Így van. Semmi közöd hozzá, hogy a szüleid hány gyereket vállalnak. Főleg, mert nem szenvedsz hiányt dolgokban most sem. Nem haltál éhen, tehát van mit enned. Netezel, tehát van internet, gép és tető a fejed fölött. Tudsz írni, tehát iskoláztatnak, van könyved, füzeted. Gondolom nem meztelen jársz iskolába, tehát ruháztatnak is. Ennél több már luxus kategória. Nem kötelező kinyalni a gyerek fenekét pl. Iphone telefonnal. Gondolom ilyesmik azok a dolgok, amiket kérsz és nem adnak meg. Nagyon jól teszik.
2017. jan. 22. 13:56
 4/10 anonim ***** válasza:
13%

Te vagy most a legkisebb gyerekük?

Ismerős szitu. Eddig te voltál a kis kedvenc. Most pedig a pampogsz, mertnálad is kisebb testvéredre fog a figyelem irányulni.

Önző vagy.

2017. jan. 22. 13:57
 5/10 piriiiii ***** válasza:
81%
Azért ti is elég anyagiasak vagytok, hozzászólók. Mert a törődést azt csak tárgyakban (tető a fej felett, ruházat, étel) lehet mérni. Persze...
2017. jan. 22. 14:01
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Én nem értem a mai "gyerekeket", gondolkodás módot... hat X-t betöltöttem!
2017. jan. 22. 14:03
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

Az eddigi válaszolók többsége vagy nem tud olvasni, vagy én értelmezem rosszul a kérdést. A kérdező SZÜLEI mondogatják neki azt, hogy mostantól nem ő lesz a "kis kedvenc", bosszantani próbálják. Ahogy a kérdező is írta, ez nagyon gyerekes viselkedés és nem értem, hogy jönnek ide az anyagiak, meg hogy a mai fiatalok csak követelőzni tudnak.

Kérdező: ne aggódj amiatt, hogy el fognak hanyagolni. Ahol három gyerekkel tudnak egyenlően bánni, ott egy negyedik miatt nem fog felborulni ez az egyensúly. Azt nem értem, mi értelme ennek a "gonoszkodásnak" az irányodba, de szerintem mondd meg a szüleidnek, hogy nem esik jól, amit csinálnak. Esetleg beszélj erről a testvéreiddel. Velük is ezt csinálják? Ha igen, akkor akár hárman is oda lehet állni, hogy nem értitek, mire jó ez. Ha már idősebbek és kirepültek, akkor te magad is megteheted ugyanezt.

2017. jan. 22. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy kis poénkodás, amit mondanak neked, nem kellene ennyire mellre szívni, nyilván azért mondják, mert ellenezted a tesó érkezését.
2017. jan. 22. 14:38
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Ti tudtok olvasni? (A 7-es kivételével) Azt írja a kérdező, hogy a szülei mondják ezt és ő pont fordítva gondolja. De ha esetleg eddig nem értettétek leírom a kérdező szemszögéből máshogy megfogalmazva:

"Anyáék azon gondolkoznak, hogy bevállalnak egy negyedik gyereket, de nekem állandóan azt mondogatják, hogyha lesz akkor nem én leszek a a 'kedvenc' és irígy vagyok már most is. Szerintem ők maguk is gyerekesen fogják fel.

Szerintetek durva lenne ezt mondani nekik:

,,Ha úgy gondoljátok hogyha lesz egy negyedik gyereketek akkor már mi nem is fogunk titeket érdekelni akkor nem kell nektek még egy gyerek!"

Na ez volt a lényege.

Kérdező:

Teljes mértékben megértelek. Ezt el is mondhatnád nekik csak ne úgy, hogy nem kell akkor nekik több gyerek, mert lehet, hogy megsértődnének. Valahogy úgy, hogy ez nagyon rosszul esik és ha veletek is így bánnak akkor kár még egy gyereket bevállalni.

Ha gondolod írj privit és segítek!

2017. jan. 22. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:
87%

Előző vagyok:

A válaszomat amikor írtam a nyolcas még nem válaszolt. Neki sem szántam az elejét!

És igen, az is lehet, hogy csak viccelnek. Hogy mondják? Komolyan vagy viccesen?

2017. jan. 22. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!