Mit gondoltok az alábbi szituról?
Ti tudjátok.
Mondjuk én túlzott hiúságnak tartom. Lehet, hogy a férj megbántódik és okkal, hiszen évszázadok óta ez a szokás. Valószínűleg azt fogja érezni, hogy nem tartod őt méltónak arra, hogy a gyereketek az ő nevét viselje. Lehet, hogy irigykedni fog másokra, hogy neki nem adatott meg, hogy legyen egy olyan gyermeke, aki az ő nevét viseli.
Viszont ha a férj gond nélkül belemegy, akkor miért ne, ez a ti dolgotok. A gyereknek nem lesz ebből semmi baja.
Jajj én nagyon örültem volna ha anyu nevét kapom.Annyira tucatnevem volt, hogy 3-4 volt egy osztályban, és ráadásul akárhová mentem eddig mindig volt olyan akinek a kersztneve is egyezett.A gimiben így különböztettek meg minket:X.Y.1ésX.Y.2!!!!!!!
Annyira gáz volt!!!
Amikor férjhez mentem nyilván felvettem a férjem vezetéknevét a kersztnevem elé.Néha mondjuk még mindig van aki megkérdezi, hogy ez a lánykori nevem is?Olyan is volt, hogy meg se kérdezték automatikusan írták.De ezt leszámítva tök jó, hogy így már tuti nem találkozok ilyen névvel.Az iwiw-en egy ilyen nevűt találtam.A lánykori nevemből viszont klubb van az iwiwen....
Ha a férfi ragaszkodik akkor pedig kötőjellel használjátok majd.És akkor nem fognak kérdezősködni:)
Mint a fenti linken írta valaki, ilyenkor a brazil módi a megoldás:
"Manapság már elég gyakran kapják a gyerekek mindkét szülő nevét (kötőjellel használva). Szerintem ez jó megoldás ebben az esetben."
"Manapság már elég gyakran kapják a gyerekek mindkét szülő nevét (kötőjellel használva). Szerintem ez jó megoldás ebben az esetben."
én ezt választanám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!