Mit gondoltok arról a szülőről aki engedi hogy a gyermeke dohányozzon?
ez nem új keletű dolog, sok helyen láttam már hogy a szülők simán megengedik a fiatalkorú gyereknek, hogy cigizzen.
igazából a tiltással sem érnek el sokat mert ugyan úgy fog cigizni, csak nem előttük.
és most attól hogy ide leírja mindenki, hogy proli a szülő amiért engedi, még semmi nem fog változni :)
ez van, ne másokkal foglalkozz.
Azzal mit ér el a szülő ha megtiltja? A gyerek annál jobban fogja csinálni!
Ha kell akkor fogja szívni amikor nincs otthon.
"Nem az ő hatására hagytam abba, hanem azért mert én úgy láttam jónak."
Itt meg is adtad a kérdésedre a választ.
Vagy van a gyerekben annyi értelem, hogy magától abbahagyja a kezdeti kíváncsi próbálkozás után, vagy nincs.
A szülő a lelkét kiteheti a tiltott dolgok mindig izgalmasabbak.
Van olyan mondás,hogy a tiltással csak hazugságra neveled.
Ez így is van.Én sem tiltanám meg, de azért nem is asszisztálnék hozzá.
Maradjunk annyiba,hogy próbálnék olyan nevelést adni neki,hogy fel se merüljön benne,hogy cigiznie kéne.
Én úgy látom a fiatalabbaknál,hogy azok kezdenek el cigizni még kiskorúként,akinél otthon valami nincsen rendben.Nem figyelnek rá a szülők stb.. Egy fajta figyelemfelhívás is.
Nézd, ha tiltják csak azért is csinálni fogja a gyerek. Amúgy ha a gyerek a saját pénzéből veszi (diákmeló, ösztöndíj, akármi) akkor csinál amit akar. Nekem annó azt mondta anyum, ő nem fogja nekem megvenni a cigit, majd ha lesz rá saját pénzem, felelő cigizzek. És szerintem ez a normális. Igen, elkezdtem diákmelózni+kaptam ösztöndíjat. Igen, vettem magamnak egy dobozzal. Igen tudták itthon de nem szóltak. Mindez 1,5 éve volt. Elfogyott a doboz cigi és azóta nem vettem újat. Drága, büdös, és semmi jó érzésem nincs utána.
Szerintem vagy nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel (olyan nehéz neki lekeverni két maflást? vagy nem adni neki zsebpénzt?) vagy nem érdekli. Mindenkinek megvan erről a véleménye, egységes válasz erre nincs.
Engedi a szülő, vagy csak beletörődve tudomásul veszi?
Ha nagy leszel, szülő, lesznek neked is olyan dolgaid, amit más kritizál.
Akkor majd kérjed ki magadnak!
Nem igazan lehet ilyenkor mit csinalni, patthelyzet,mivel ha tiltja, csak annal jobban fogja akarni a gyerek.
Szerintem jobb, ha rahagyja, viszont nem is tamogatja, tehat pl.semmikeppen sem veszi meg neki!
En is cigiztem nehany honapot 15-16 eves koromban, pont az vonzott benne, hogy titokban kellett csinalni. Aztan persze megtudtak a (amugy eros dohanyos) szuleim es onnantol mar valahogy nem ereztem olyan "izginek" es szepen le is szoktam, most ha egy evben elszivok kb.5 szalat, akkor sokat mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!