Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról a szülőről...

Mit gondoltok arról a szülőről aki engedi hogy a gyermeke dohányozzon?

Figyelt kérdés
18 éves srác vagyok, gimibe járok, ahol elég sokan járnak ki dohányozni. Anno a kis hülye 16 éves fejemmel én is kipróbáltam és rendszer lett belőle, napi 3-4 szálat szívtam el. Anyukám rájött természetesen és erősen tiltotta meg le is hordott hogy mit képzelek. Nem az ő hatására hagytam abba, hanem azért mert én úgy láttam jónak. Elég sokan követték ezt a példát, de valakik nem és még most is elég erősen dohányoznak, valaki még 16 sincs. Vannak olyan szülők, akik látják is és engedik nekik hogy csinaljak. Többen otthon együtt szivjak a szüleikkel pedig még nem is nagykorúak. Mi erről a véleményetek?

2017. febr. 9. 14:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

ez nem új keletű dolog, sok helyen láttam már hogy a szülők simán megengedik a fiatalkorú gyereknek, hogy cigizzen.

igazából a tiltással sem érnek el sokat mert ugyan úgy fog cigizni, csak nem előttük.

és most attól hogy ide leírja mindenki, hogy proli a szülő amiért engedi, még semmi nem fog változni :)

ez van, ne másokkal foglalkozz.

2017. febr. 9. 14:38
 2/15 anonim ***** válasza:
91%

Azzal mit ér el a szülő ha megtiltja? A gyerek annál jobban fogja csinálni!

Ha kell akkor fogja szívni amikor nincs otthon.

2017. febr. 9. 15:03
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

"Nem az ő hatására hagytam abba, hanem azért mert én úgy láttam jónak."

Itt meg is adtad a kérdésedre a választ.

Vagy van a gyerekben annyi értelem, hogy magától abbahagyja a kezdeti kíváncsi próbálkozás után, vagy nincs.

A szülő a lelkét kiteheti a tiltott dolgok mindig izgalmasabbak.

2017. febr. 9. 15:03
 4/15 anonim ***** válasza:
52%

Van olyan mondás,hogy a tiltással csak hazugságra neveled.

Ez így is van.Én sem tiltanám meg, de azért nem is asszisztálnék hozzá.

Maradjunk annyiba,hogy próbálnék olyan nevelést adni neki,hogy fel se merüljön benne,hogy cigiznie kéne.

Én úgy látom a fiatalabbaknál,hogy azok kezdenek el cigizni még kiskorúként,akinél otthon valami nincsen rendben.Nem figyelnek rá a szülők stb.. Egy fajta figyelemfelhívás is.

2017. febr. 9. 15:15
 5/15 anonim ***** válasza:
3%
Nem anyád hatására hagytad abba? Na persze. Ha nem akartál volna bagózni, el sem kezded, az első cigi után leszidtak, meg jött a bünti és ezért hagytad abba. Ez rendben is van, te is ezt várod egy felelős szülőtől és normális gyerek esetén működik is. A gond csak az, hogy nem minden gyerek ilyen, én pl. nagyon rossz gyerek voltam, nem lehetett nekem megtiltani semmit, így az én szüleim hagyták nekem a cigit, mert rájöttek, hogy számomra annál vonzóbb minden, minél inkább tiltják. 2 év múlva szépen abbahagytam magamtól, előtte se szívtam sokat, nem igazán szerettem, csak úgy éreztem menő dolog.
2017. febr. 9. 15:19
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

Nézd, ha tiltják csak azért is csinálni fogja a gyerek. Amúgy ha a gyerek a saját pénzéből veszi (diákmeló, ösztöndíj, akármi) akkor csinál amit akar. Nekem annó azt mondta anyum, ő nem fogja nekem megvenni a cigit, majd ha lesz rá saját pénzem, felelő cigizzek. És szerintem ez a normális. Igen, elkezdtem diákmelózni+kaptam ösztöndíjat. Igen, vettem magamnak egy dobozzal. Igen tudták itthon de nem szóltak. Mindez 1,5 éve volt. Elfogyott a doboz cigi és azóta nem vettem újat. Drága, büdös, és semmi jó érzésem nincs utána.

Szerintem vagy nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel (olyan nehéz neki lekeverni két maflást? vagy nem adni neki zsebpénzt?) vagy nem érdekli. Mindenkinek megvan erről a véleménye, egységes válasz erre nincs.

2017. febr. 9. 15:32
 7/15 anonim ***** válasza:

Engedi a szülő, vagy csak beletörődve tudomásul veszi?

Ha nagy leszel, szülő, lesznek neked is olyan dolgaid, amit más kritizál.

Akkor majd kérjed ki magadnak!

2017. febr. 9. 16:24
 8/15 anonim ***** válasza:
Sok esetben a szülők is dohányoznak, és ők is tiniként kezdték. Nem lenne túl hiteles ha egy ebbe belenövő gyereket tiltanának. Több ilyen családot ismerek. Mi nem dohányzunk, nem örülnék neki, ha a gyerekem elkezdené, de nyilván ki fogja próbálni ebben a korban. Nem tiltanám meg neki, de nem is vennék részt benne, ha megkeresi rá a pénzt, abból vehet cigit, ha akar.
2017. febr. 9. 16:43
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem igazan lehet ilyenkor mit csinalni, patthelyzet,mivel ha tiltja, csak annal jobban fogja akarni a gyerek.

Szerintem jobb, ha rahagyja, viszont nem is tamogatja, tehat pl.semmikeppen sem veszi meg neki!

En is cigiztem nehany honapot 15-16 eves koromban, pont az vonzott benne, hogy titokban kellett csinalni. Aztan persze megtudtak a (amugy eros dohanyos) szuleim es onnantol mar valahogy nem ereztem olyan "izginek" es szepen le is szoktam, most ha egy evben elszivok kb.5 szalat, akkor sokat mondtam.

2017. febr. 9. 16:51
 10/15 maybe.butterfly válasza:
53%
Szerintem sem normális, ha már ennyire fiatalon elkezdi valaki, de sajnos a mai világban ez egy már megszokott dolog. Nekem is vannak barátaim, akik 12-13 éves koruktól szívják, van olyan is aki a szülei hátamögött tette, de van olyan akinek a szüleje adta a kezébe. Olyan eset is van, hogy a szülőt egyeltalán nem érdekelte, hogy mit csinál a gyereke, a munkájával volt elfoglalva. Ilyen fiatalon meg még nagyon meggondolatlanok és azt hiszik, hogy így menők lesznek. A szivarozás veszélyeivel pedig nem számolnak. A szülőkre, ha azok gondoskodók is, serdülő koruk miatt nem hallgatnak (természetesen van egynéhány kivétel is). Idővel már szokássá válik és ha nincs akaraterejük képtelenek lesznek abbahagyni.
2017. febr. 9. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!