Szülőként mit gondoltok erről?
Na próbálok rövid lenni. 18 éves leszek, végzős vagyok, van egy nővérem aki orvosin tanul és rettentően okos, büszke is vagyok rá. A minap anyukám és apukám ezt mondták: "...hát igen, téged se fognak évvégén kiszólítani a ballagásodon semmiért sem, csak max közösségi munka miatt." Annyira rosszul esett ez, hogy el nem tudom mondani. Tény, hogy a suli legerősebb osztályába járok, nagyon okos nálunk mindenki, minden 2. embernek felsőfokúja van és vannak páran akik sok versenyre is mennek, eredményeket érnek el azokon. Nos, én is jártam szavaló versenyekre kb 5.es koromig, aztán pár kudarc és megjegyzés miatt nem mentem többet, gimiben pedig a tanár meg sem adta a lehetőséget.. A jegyeim elég jók, mindig csak 1 v 2 db 4esem van a többi mindig 5ös. Én örülök ennek is, hisz jó érettségit szeretnék írni és bekerülni az NKE-ra. Nem értem hogy anyukámék miért mondtak ilyet, mintha rohadtul alábecsülnének és gyengének minősítenének, és csak akkorlennének büszkék, hogyha én is ilyen-olyan országos első lennék stb. Tényleg nagyon rosszul esett. A pályaválasztásomat se nagyon támogatják, mert szerintük jogra kéne mennem mert annak neve van. Ti kívűlállóként mit szóltok ehhez?
Szerintem tök normális vagyok, vannak barátaim, nem vagyok antiszoc, és rengeteget tanulok általában még ha nem is járok versenyekre...
1.-nek: nehez lehet am ugy felnoni, hogy te sose vagy eleg jo, bezzeg a tesod... A szuloknek meg nem mindig vag csak ugy vissza egy gyerek, ezt kar szamon kerni.
A kerdesre: szulokent azt gondolom, hogy soha de soha nem szeretnek ebbe a hibaba esni. Nehez, mert a ket gyerekem kozul az egyiket egy kicsit "idegenebbnek" erzem, a masikat meg nagyon az "enyemnek", es hiaba nem ereztetem, a gyerekek megerzik. De en mindkettore nagyon buszke vagyok, dicserem is oket minden nap, van is miert, szuperek a sracok. Nem minden szulonek sikerul ez, en meg az elejen jarok, mert kicsik. De remelem, sikerulni fog nekem, mert szornyu lehet a teso arnyekaban felnoni.
Inkább neked van szr életed kérdező.. Te bsztatsz másokat, és már most pszichés gondjaid vannak, antiszociális viselkedésed van ilyen beszólogatással.
+ Paranoia: tévképzetek gyártása, másokra ráhúzod a saját problémádat!
Jöhet a lepontozás, de 1-esnek igaza van!
Majd kérdezd már meg anyádékat, hogy mivel leszel több az életben , ha van pár középiskolai "okleveled"? Ami valljuk be, lo***szt sem ér? A tesód miért több ezektől? Pénzt kap érte vagy mi?
Ne bosszantsd magad emiatt. Felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!