Egy anya pénzt kér a gyermekétől, hogy tartsa el, mert ő nem megy el dolgozni?
Valóban van ilyen, de a bíróság körülményesen megvizsgálja az esetet mindkét fél részéről. A te részedről azt, hogy tudnád-e fizetni anyukád létfenntartását vagy sem, anyukánál meg azt nézik, hogy miért nem dolgozik, mi baja van, van e orvosi papír róla. Amennyiben anyuka kamuzik, letehet erről.
Volt egy ilyen rész a Családi Titkokban, hogy anyuka kitalálta, hogy odaköltözik fiáékhoz. Mindent kitalált, hogy megnehezítse a hétköznapjaikat végül pénzt kért Katika néni vagy kicsodának a műtétjére. Meg volt vérig sértve, hogy miért írat a gonosz férj szerződést róla, de utána pórul járt, mert találkozott a lánya Katika nénivel és kiderült, hogy nem az ő műtétjére kellett a pénz. És bírósági eljárás végén a nyugdíja 33%át levonták.
Szóval vagy nem adsz anyádnak vagy papírt íratsz róla..
Egyébként én a helyedben nem adnék. Nekem is mondta anya, hogy el akar menni üdülni, hogy ő kifizeti az apa részét, mint szülinapi ajándékot mi meg nem fizetjük ki az ő részét? Ahhha, nem.
ELVILEG létezik szülötartási kötelezettség, de csak akkor, ha a szülö önhibáján kívül nem tudja eltartani magát (az, hogy nem akar dolgozni, nem ez a kategória).
Ez azonban csak egy minimális összeget jelenethet (házvételröl szó sincs), és csak akkor ítélik meg, ha egyrészt a szülö erre nem érdemtelen, másrészt a gyerek (és családja) megélehtését nem veszélyzteti.
Ha anyád fenyegetözik, akkor nyugodtan tegye, indíthat akár pert is, legfeljebb a végén fizetheti a per költségeit is, de megítélni nem fognak neki semmit.
A helyedben egyszerüen nem foglalkoznék vele, telefonon tiltsd le, a lakásodba ne engedd be és a probléma meg van oldva.
" állandóan arra kér anyám, hogy küldjek haza pénzt, vegyek neki házat "
Külföldön vagy ? csak kérdem
hát nem tudom hogy mennyit keresel
segiteni illik , de csak akkor ha tud is az ember
leirták hogy van törvény is
szülő eltartási jog -- de ha a szülő is segiti magát
vagyis elmegy dolgozni ha tud
ép egézséges? van munkahelye? vagy nincs de nem is akar menni már sehova
csak szeretné hogy eltartsd?
testvéred még van?
mert akkor megoszlik , ha van még testvéred ő is segithet
és tulajdonképpen ő is kellene segitsen rajtad
ha van szülő eltartási jog
akkor kellene még egy ilyen törvény is
a szülő is addig amig tudja segiti a családot , és a gyerekeit is
tehát minden kölcsönös
és házzal nem tudom ha szabad követelőznie?
neked is vett házat?
na ez az
Ó, jelenleg nálunk is ez van, "szerencsére csak" 4 hónapja. A pasija betegszabin van majd egy éve (kéne egy rutinműtét, de nem mer elmenni, csak a házidokihoz, hogy hosszabbítsa meg). Anyám meg 4 hónapja felmondott, hogy ő nem dolgozik többé ilyen kevés pénzért, természetesen rögtön talál majd újat (aham, 8 általánossal nettó 150-200 ezret akar), addig tartsam el én és a tesóm. Van egy kiskorú tesónk is, fizettünk, de nincs több tartalék, se semmi, most meg játssza a mártírt, hogy hálátlanok vagyunk, mert nekik hozzánk kéne költözniük (39 nm2-es lakásba), beperel mindet stb. Gonosz módon én tudom az email és face jelszavát és beleolvastam a barátnőivel való dumába, hogy ő nem akar dolgozni, nem fog sietni munkát találni, majd mi fizetünk.
Szóval ja, perrel fenyeget. Majd ha valóban megteszi foglalkozunk vele, de addig nyugodtam hisztizzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!