Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó ember, de apának vacak?

Én84 kérdése:

Jó ember, de apának vacak?

Figyelt kérdés

Van köztetek olyan,aki úgy érzi jó ember a férje,de apának elég gyenge?

Ezt ki hogy dolgozza fel magában?

Nem a saját életemet akarom boncolgatni,tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Köszönöm!

2017. jan. 28. 17:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Végre,köszönöm.

Ilyen vélemények érdekelnek.

Aki átéli épp ezt,vagy fél belevágni épp ilyen kétely miatt.

Aki tudja,hogy nem csak fekete-fehér van.

2017. jan. 28. 18:48
 12/17 A kérdező kommentje:
Ez a 9esnek szólt!
2017. jan. 28. 18:49
 13/17 anonim ***** válasza:
29%
Olyan van, hogy anyuka az ágyban egy istennő, de a konyhában egy nulla.
2017. jan. 28. 20:56
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
Avagy a konyhában egy nulla, az ágyban meg egy hulla...
2017. jan. 28. 21:34
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem, ha alapvetően jó ember valaki, akkor itt nem arról van szó,hogy apának gyenge, hanem hogy eltérőek a nevelési elvek, mást tartanak jónak a szülők.

Mi a jó minősítés feltétele? Aki életrevaló embert nevel a gyerekből, nyilván némi szigorral, felelősségtudattal, és már korán arra szoktatja a gyereket, hogy a döntéseknek következménye van, amit viselni kell, vagy aki a fenekét is fényesre nyalja, állandóan csak játszik vele, megóvja mindentől, és ezzel a gondtalanságot, a lezser életszemléletet adja át kinevelve valami tengő-lengő szabadszellemet,aki még huszonévesen is csak keresi önmagát? Állandóan dolgozik, de így meg tud adni olyan életet megalapozó dolgokat, ami a másiknak nincs meg, vagy pl. lakással indítja útnak a gyerekét az egyetem után, vagy semmi plusz, semmi extra, de elmondhatja, hogy már kamaszkorában együtt söröztek a faterral a tv előtt dögölve, és együtt lesték a csajokat a tv-ben? Együtt töltik az időt, ha hasonló jelleműek, akkor jóban vannak. Nyilván ez két véglet, van átmenet, de kinek mi a "jó". A személyes véleményem az, hogy sokszor anyuka, amit a pasijában szeret, azt az apukában már nem. Ez pedig nem apuka hibája...

2017. jan. 29. 07:07
 16/17 anonim ***** válasza:
43%

Fogalmilag kizárt, hogy egy jó ember ne legyen jó apa, azaz ne a legnagyobb szeretettel, törődéssel és odafigyeléssel forduljon az elvileg számára legfontosabb személyek felé.

Láttam már ilyet a közeli ismeretségi körben: a feleség végig azzal nyugtatja magát, hogy de hát jó ember ... Csak egy gyereknek jelen lévő, törődő, apaként viselkedő apa kell. A gyerekek és az apa között nincs is semmilyen kapcsolat, miért is lenne? Soha nem érezték őt valód apának, mert soha nem mutatta ki a szeretetét és törődését. Ezek a gyerekek már felnőttek, az anya meghalt, az apát meg a három gyerekből kettő csak muszájból "látogatja" nagy néha, a harmadik meg rá sem néz, mert idegen számára.

2017. jan. 29. 10:21
 17/17 anonim ***** válasza:
95%
Nekunk nincs gyerekunk, de nem is lesz. Pontosan azert, mert tudom magamrol, hogy nem lennek jo anya, de mivel sem vak, sem teljesen hulye nem vagyok, fel tudom merni azt is, hogy akarmennyire is inadom a paromat, abszolut nem apjanak valo. Nem ertem, hogy hogy nem latja ext gyerekvallalas elott a no a ferfin. Ja, latja. Csak figyelmen kivul hagyja, mert annyira ketyeg a biologiai ora, hogy szulni akar, de azonnal es barkinek. Aztan csodalkozik. Az ilyen noket nem tudom sajnalni. A gyerekeket viszont annal inkabb...
2017. jan. 29. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!