Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el apának,...

Hogyan mondjam el apának, hogy azt akarom, hogy az apukám legyen, ne egy rideg szimpla ember, aki csak nevel? 16/L

Figyelt kérdés
KIcsi korom óta olyan semmilyen kapcsolatom van apuval. Egész máig mégis szinte mindent elmondtam neki, ami velem történt. Múlt héten volt egy kis vitám az osztályfőnökömmel. A mai napon ezt megbeszélte vele és annak ellenére, hogy én tényleg megbíztam benne és elmondtam mindent, ő azt mondta az oszimnak, hogy semmiről sem tud és úgy beszélt rólam, mint egy megoldandó problémáról.. Soha nem fájtak még ennyir e a szavai és maga az, hogy én bíztam benne.. Hogy őszinte legyek könnyek között írom ezt most. Gondolom szulők is olvassák majd a kérdésem, őket kérdezném inkább. Miért viselkedik így velem? Legjobban az fájt, hogy azok ellenére, hogy mindent hallottam a másik szobából és ezt ő tudta is, sőt.. azzal jött, hogy nem is mondott rossszakat az oszi, vezér egyéniség vagyok meg ilyenek.. De ez nem is igaz.. amúgy egy lógásról volt szó, nem volt torna felszerelésem es a többiek azt mondták üljünk be kávézni nekem meg tetszett az ötlet és az oszi úgy gondolja én voltam az a ki ezt ki találta, pedig nem.. és ezt apa is tudta, de egy cseppet sem állt ki mellettem. Amióta ez volt nem beszélek vele.. de nem is szeretnék, nem tudok már megbízni benne..

2014. márc. 3. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:
28%

Anyumnak meséltem, hogy lógtam pár óráról, mert a suli 20 km-re van innen,és nem volt semmi kajám (nincs pénzünk) és már nem bírtam bent lenni suliban, mert szédültem az éhségtől. Kaptam egy szép figyelmeztetést az informatika tanáromtól, mert ez kb 2-3 órán keresztül volt, és anya válaszolt az ellenőrzőmben. Azt írta, hogy elbeszélgetett velem, és hogy több ilyen eset nem fog előfordulni. Hagy ne mondjam el mit éreztem, hiszen említettem neki, miért volt szükséges a lógás, nem akartam órán összecsuklani...ennek ellenére beírt. És ma vettem észre.

Nagyot csalódhattál, idővel biztos elmúlik, nekem is rosszul esett, jó ideig rosszul fog, de ne verd nagy dobra, lehet hogy csak rossz napja volt éppen,vagy nem akart ilyen problémákat, te elmondtad az osztályfőnöködnek,hogy nem te voltál? az osztályfőnököddel való őszinteség sokat javított volna :)

2014. márc. 3. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet meg kéne tanulnod azt, ha elfelejtettél valamit akkor vállald a felelősséget és ne hallgass a másik emberre. Ha ez munkahelyen történik meg úgy kirúgnak, mint a szél!

Amúgy az, hogy Apád így viselkedett és viselkedik is hosszú évek óta, írd le Neki egy papírra és írd meg Anyudnak is.

2014. márc. 3. 20:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Válaltam a felelősséget, mind az osztályfőnököm előtt, mind apa előtt. Nem mondtam senkinek, hogy más hívott volna semmi, csak apának viszont azt is mondtam, hogy nekem se kellett sok. Csak az oszim nem nagyon kedvel, mert nem szeretek ilyen plusz alkalmakra járkálni hiába kínálgat tízeseket, szívesebben megyek könyvtárba.. és ezt meg is mondtam neki egyszer, hogy nekem nem az ilyen 10es kell és innen kezdődtek az össze zördülések s apa mindenről tudott az elejétől fogva. És lehet, hogy most reagáltam túl, de nálam nem az volt, hogy megbeszélem a gyerekemmel, hanem konkrétan úgy beszéøt az oszimmal, mintha semmit sem mondtam volna el neki, és azt ecsetelte, hogy erősen meg kell nevelni.. Nem tudom, hogy mit kell rajtam úgy megnevelni, mert szinte teljesen kitünő vagyok nem vagyok egy nagy bulizós lány és semmi nagy problémám nincs, csak az idegesít, hogy a nap 24 órájában az sem érdekli, hogy élek-e vagy halok, csak ha van valami baj, de olyankor kap mindenen.. Nem is emlékszek igazán, mikor beszéltünk másról is az éretségin, az oszin vagy a jövőmön kívül..
2014. márc. 3. 20:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha belegondolsz, apukád az osztályfőnöknek hazudott, és nem neked. Szerintem, kicsit aláment a helyzetnek, hogy ne kelljen konfrontálódnia, vagy hajtotta valamiféle megfelelési vágy. Gondold el, ha összeugrik ő is az osztályfőnököddel, még rosszabbá válna a kapcsolatod vele. Inkább kérdezd meg apudat, miért viselkedett így. Az, hogy nem olyan apukád, mint amilyennek szeretnéd, azt nehéz megmondani innen, de lehet, hogy ilyen a természete, és ez sem ellened szól. Erről talán anyukáddal kéne elbeszélgetned.
2014. márc. 3. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!