Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, elengednétek a 16...

Szülők, elengednétek a 16 éves fiatokat bulizni?

Figyelt kérdés

Úgy hogy aznap este egy barátjánál alszik?

egy pesti szórakozóhelyről van szó

2017. jan. 26. 22:26
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
61%

Voltam 15-16 évesen bulizni. Nem lett semmi bajom. Nem lett k_rva. Miért is lettem volna? Nem a bulitól függ. A neveléstől. Lehet valaki úgy is egy idióta, hogy nem engedik bulizni.

Soha nem keveredtem bajba. Mivel nem csináltam semmi rosszat. Csak szórakoztam a barátaimmal. És persze normális barátaim voltak, figyeltünk egymásra, nem hagytuk egymást egyedül.

Normális felnőtt lettem, komoly munkával.

Nem ezen múlik, hogy ki milyen lesz.

2017. jan. 27. 11:12
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

20-as:

te meg tartsd otthon nyugodtan, elzárva mindentől, sterilen. Fészbuk-huszár lesz max belőle, semmi más. Nem fog ismerkedni, nem fogja saját magát megismerni, tapasztalatokat szerezni, építeni a kapcsolatokat, és a személyiségét. Veszélyes az utca, igen. Amikor megy bulizni, akkor annyira még nem (este 9-10 óra) mert még forgalom és tömeg van, hazafelé meg beül egy taxiba, és csókolom. Ha inni, bulizni volt miből, akkor azt a pénzt meg kell hagyni a BIZTONSÁGOS hazajutásra. A taxi ház előtt kitesz, ha szépen kéri a sofőrt, ő megvárja, hogy biztonsággal beérjen a taxitól a házba (taxis vagyok, tudom mit beszélek, én, ha kérik, megvárom)

Ha ennyire burokban tartod, akkor sokkal nagyobb veszélynek lesz kitéve, ha kiszabadul az életbe, mert az addigi zárt, idilli világával ellentétben szembesül a valósággal, és azt se tudja merre pislogjon, lépten nyomon könnyebben átverik, kihasználják, és/vagy akkor fog jönni megfelelő önismeret nélkül az "ereszd el a hajamat", elkezdi kitombolni magát, ismét csak tapasztalat, és megfelelő önismeret nélkül. Ez pedig semmiképpen se jó.

Volt egy osztálytársam, 100% burokban, de nem is igényelte a szabadságot. Szinte színötös volt végig, ha becsúszott egy négyes, már jött a depi. Soha sehova nem mászkált. A bankett egy kicsit elhúzodott, a srác nem ivott, meg semmi, de valamirt az anyjáék nem vették észre, hogy hazament, és valahogy úgy aludt, hogy a szobájába benyitva se látták, hogy az ágyában fekszik, és az anyja kétségbeesetten telefonálta körbe az osztálytársakat, hogy mi van a sráccal, mert nincs otthon, stb stb. Tehát az anyja nagyon jól tudta róla, hogy bár jól tanul a srác, ha valami iskolán kívüli "szituáció" jönne véletlen szembe, akkor ott meg lenne lőve. Tehát a 100% burok a lehető legrosszabb nevelési módszer. Én is nyilván félve engedem el a lányomat majd bulizni, de igyekszem úgy nevelni, hogy bár az én kis hercegnőm, de ne egy mimóza csajszi legyen belőle, hanem egy kemény, életrevaló csaj, akibe nem, hogy belekötni nem mernek, de még a haját se nagyon merik húzkodni a fiúk a suliban, ki tud állni magáért, meg tudja magát védeni. Mert ez van sajnos, vagy te eszed meg a többit, vagy téged esznek meg, ez saját tapasztalat.

2017. jan. 27. 11:23
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

" Na kérem itt mindenki egy kis nyomi gyógyegeret akar nevelni, akinek se szociális érzéke, se alkoholkultúrája, se egy tisztességes baráti köre, sőt még egy életrevaló barátnője se lesz soha. "

Nem gyógyereket akat nevelni, hanem embert. Alkoholkultúra ? Buliban, kocsmában piálni nem kultúráltság. Szánalmas, hogy valaki szerint csak az ittas állatoknak van élete és csak így lehet szórakozni. Milyen tisztességes baráti kör ? Tisztességes embert nem ilyen helyen talál. Ha életrevaló barátnő a piálós, hajnalig bulizós, 16 évesen nem szűz k..rva, akkor tényleg nem is lesz ilyen barátnőm. Mert az ilyet bottal nem piszkálnám meg. Szerencsére vannak normális nők is. Egyet feleségül vettem. Gondolom pocsék ízlésem van, mert intelligens, nem iszik, házias és van tartása. Egy értelmes ember nemcsak buliban tudja jól érezni magát. Nekem az utazás az élet.

2017. jan. 27. 11:25
 24/32 anonim ***** válasza:
79%

23: Te jártál már valaha buliban? :)

Nem mindenki részeg. Sőt, olyan is van, aki nem is iszik alkoholt. De sokan iszogatnak, nem részegségig.

Nem ettől függ, hogy szűz-e valaki. Mi tiniként jártunk bulizni, mindannyian szüzek voltunk. Már nem is jártunk buliba, amikor átestünk az első alkalmon.

Te csak általánosítani tudsz. Az élet nem ilyen fekete-fehér, hogy aki járt már buliban az rossz, aki meg nem, az egy kis jólelkű tündérke.

2017. jan. 27. 11:30
 25/32 anonim ***** válasza:
75%
Engem engedtek.Sőt barátnőmnél aludtam egy tőlünk kb 50-60km-re akit annyira még nem ismertek. Sőt városba is mehettem ha akartam,mert megbíztak bennem
2017. jan. 27. 11:40
 26/32 anonim ***** válasza:
66%

Engem 15éves koromtol elengedtek mindenhova. Ismertek a haverjaimat akik idôssebbeb voltak. Meg biztak bennem hogy semmi hûlyeséget nem csinàlok. Ha meg igen,akkor tanulok belôlle.

Egyszerse részegedtem le,pedig lehetett volna. Még a Speedet is kiprobaltam,igaz akkor mar 18voltam. Mégse lettem alkoholista,drogfûggô meg k(ur)va sem.

Dolgokba meg csak azt viszik bele akit lehet,de azt nem csak szorakozôhelyen lehet.

Mégis tanultam,rendes ember lettem,normalis értékrendel. Csak mellette éltem is,amit nem bànok. Most 25éves vagyok,kûlôn élek,van kocsim,megvan mindenem,fix munkàm. Egyedûl nevelem a lanyom,megvan mindene. Van kutyàm,hobbim és normàlis pàrkapcsolatom. Màr ritkàn bulizok mert 'kiéltem' magamat.

Tény hogy sokan alkohol nélkûl nem tudnak bulizni stb... De nem mindenki ilyen,sok fûgg a neveléstôl. És nem az a jo nevelés mindig ,hogy sehovà nem mehet pl bulizni.

Engem legalàbb nem tiltottak és îgy mindenrôl szinte tudott anyum,mert magamtol elmondtam.

2017. jan. 27. 11:49
 27/32 anonim ***** válasza:
88%
Nem attól lesz valaki jó ember hogy 16 evesen szűz.
2017. jan. 27. 12:26
 28/32 anonim ***** válasza:
59%

Mikor járjon bulizni,ha nem most? Én engedném. Alkoholt úgyis fog inni, jó eséllyel bárhol kiszolgálják.Ez van..De ha tart mértéket,akkor nem annyira nagy gáz.

Inkább most járjon bulizni,mint majd 10 év múlva családapaként .Mindennek megvan a maga ideje.

2017. jan. 27. 13:00
 29/32 anonim ***** válasza:
10%

Dehogy már egy 14 éves általános iskolást vagy egy 16 éves mehessen szórakozni egy buliba?? jézus...

tárasági élet, meg barátok máshol is vannak nem csak a bulikban...

Ezért van sok degenerált iq bajnok az utcánkon manapság, rengetek kicsi 14-15 évest lehet látni az utcákon hajnalban hogy dög részegek...

a lányok meg kis p*csa nadrágban kelletik magukat 15 évesen, hullarészegen...ez az élet.. hajrá szülök :)

ti nem látjátok mi folyik az utcán éjszaka hogy milyen kicsik vannak kint?

én szerencsére nem kicsi koromban kezdtem el bulizni, mégis volt társasági életem

18-19 évesen buliztam és akkor már komolyabbak az emberek, mint kis tini korban!

Szerencsére burokban se éltem, attól hogy nem mentem bulizni. egy 15 éves gyerek ne járjon már egy éjszaka

majd a szülő utána sír ha valami baja lett..meg is érdemli :)

2017. jan. 27. 14:02
 30/32 anonim ***** válasza:
51%

44%

"Tisztességes embert nem ilyen helyen talál. Ha életrevaló barátnő a piálós, hajnalig bulizós, 16 évesen nem szűz k..rva, akkor tényleg nem is lesz ilyen barátnőm. Mert az ilyet bottal nem piszkálnám meg. Szerencsére vannak normális nők is. Egyet feleségül vettem. Gondolom pocsék ízlésem van, mert intelligens, nem iszik, házias és van tartása."

Tehát leírod, hogy nem lesz olyan barátnőd....aztán bizonygatod, hogy van feleséged, aki házias, lol. -_-

Mi jártunk 16-17 évesen koncertekre, nem lett semmi bajunk, voltak beülős helyek is, házibulik.

Voltak link alakok, akik minden hétvégén-sőt hét közben is "hazavágták" magukat, de nem volt jellemző.

2017. jan. 27. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!