Szülők, elengednétek a 16 éves fiatokat bulizni?
Úgy hogy aznap este egy barátjánál alszik?
egy pesti szórakozóhelyről van szó
Ad.1
#10 komolyan ilyen naiv vagy, hogy tényleg azt hiszed, hogy nincs olyan hely, ahol kiszolgálják?
Ad.2
Király. Ti nem isztok. És? Hm?
nem kell a hegyibeszéd egyesek részéről.
Én korán kezdtem viszonylag az iszogatós bulikat (kb 16 lehettem én is), jópárszor szétcsaptuk magunkat, de megvolt jó volt, ennyi volt. Akkor kell tombolni, az a tizenpár év (14-től 24-26 éves korig) arra van. Utána már család, gyerek(ek), munkahely(ek) stb. Aggódás az élet dolgain, miegymás. Én régen kitomboltam magam, mára már nem hoz lázba az ilyesmi. Ha nagyon szétb@$z estére az ideg, lazítás képpen legurítok 1, max 2 feles Jaegert, és ennyi. Többet nem is kívánok.
Akinek fiatalon kimaradtak ezek a dolgok, mert a szülők tiltották, vagy egyéb miatt, azok vagy a 18. szülinapjukon úgy szétcsapják magukat, hogy jobb esetben is a detoxban kötnek ki, de lehet nem érnek haza, mert történt valami, de ha még ezeket meg is ússzák, akkor majd 30 éves fejjel fognak pusztulni a kocsmában, vagy egyéb szórakozóhelyeken, 18-20 évesek társaságában, minden hétvégén csatak részegen, vagy más tudatmódosító hatása alatt (van pár ismerősöm, aki így járt, és így él), közben otthon várja az asszony, a gyerek, a befizetetlen számlák meg a bevásárló lista. Ez jó?
Amíg fiatal az ember, és nincs kötöttség, addig kell tombolni. A 18 év pedig egy kreált határ, ez van a törvényben. Semmi sem garantálja, hogy egy 18 éves érettebb agyban, mint egy 16 éves, és attól, hogy ő már "legálisan iszik" nem lesz hülyébb a buli hevében, mint ha az a 16 éves srác kultúráltan elszürcsöl a barátaival egy korsó sört, meg egy felest.
Engem anyámék gond nélkül elengedtek 16 évesen diszkóba (városban, nem falun, vagy valami kis településen), annyi volt a kérés, hogy éjfélkor eresszek meg egy sms-t, hogy élek még, meg amikor indulunk haza, akkor is küldjek egyet, és ha nem érzem magam hazasétálásra alkalmas állapotban, akkor inkább üljek be egy taxiba, vagy aludjak haveréknál, akik közelebb laktak a diszkóhoz. Volt, hogy nem éppen szalonképes állapotban értem haza, de a szobámat megtaláltam, és az összes esetből talán 2szer, 3szor sikerült úgy hazaértni, hogy felvertem faterékat.
Ha tiltják, az csak rosszabb, mert akkor "kiszabadulva" (pl fsuli másik városban) érzi azt, hogy na mostmár övé a világ, stb, és abból még nagyobb baj lehet.
Na kérem itt mindenki egy kis nyomi gyógyegeret akar nevelni, akinek se szociális érzéke, se alkoholkultúrája, se egy tisztességes baráti köre, sőt még egy életrevaló barátnője se lesz soha. Mondjuk utóbbi minek is ha ő se az mert a szülők eltiltották az élettől.
Most komolyan azt hiszitek hogy aki nem tanulta meg kezelni az ilyen társas helyzeteket az majd később tud koccintani egyet mikor muszáj?(lagzi, baráti társaság, születésnap, ne adj isten üzleti tárgyalás, stb., stb.)
Bagatell.
14-es: Rossz lehet úgy félni mindentől hogy az ember már ilyen irreális dolgokat képzel be. Ha nem csinál a gyerek kárt, vagy nem tesz valakit a kórházba akkor a rendőrök tesznek rá, még két fülest se kap.
Kérdező: Én már 14 évesen elengedtem volna. A szülői feladatod itt véget ért, innentől kezdve az elmúlt 16 év nevelése és tanítása dolgozik. Ha jól csináltad akkor tök fölösleges félteni és visszafogni, de ha rosszul akkor is, mert akkor engedély nélkül is megcsinálja magának a bajt.
14: te akkora hülyeségeket írsz. Senkit nem vonnak felelősségre, mert elengeded bulizni a kiskorú gyerekedet.
Attól semmi baja nem lesz, ha razzia van a szórakozóhelyen, ha ő semmit sem csinált.
Mi is voltunk már úgy szórakozóhelyen, hogy lezárta a rendőrség, egyesével lehetett csak kijönni. És? Mi nem csináltunk semmit, nem volt mitől félnünk. És persze nem is lett semmi bajunk. És senki sem tette szóvá, hogy nem vagyunk 18 évesek, mivel nem is volt korhatáros hely, és a közönség nagy része 18 éven aluli volt.
Ugyanezt pofáztam én is, 13-as vagyok.
Mint mindent, ezt is meg kell tapasztalni, és meg kell fizetni esetleg a "tanulópénzeket", tapasztalatot kell szerezni. Ha a friss jogsidat a kezedbe veszed, akkor se leszel rögtön Fittipaldi, csak mert onnantól legálisan vezethetsz. Ha 18 éves kora előtt nem tapasztalja meg milyen az alkohol, akkor ha fősulira megy, ő lesz az, akin szórakoznak a többiek, mert "dikk, ezt a balf@$zt milyen könnyű berúgatni". De még ha nem is ez, egy kultúrált szóakozásban is könnyen kakukktojássá válhat, hogy nem ismeri a saját határait. Nem kell ragozni.
lehet hogy szigorú vagyok de nem.
én se jártam 16 évesen bulizni, inni meg stb..
budapest rettentő veszélyes éjszaka, tudnék mit mesélni, hogy egy két gyereket egyetlen telefonért összevissza vernek stb
a bulihelyen ugyis kiszolgálják a 16 éveseket, szóval piálni tuti fognak.
engem az se nyugatna meg ha a barátjájánál alszik...
de legalább ismerjem a haverját!!!!!!
olvasom a kommenteket...van aki 14 évesen elengedi a gyerekét? úristen...
akkor azért van ennyi kis 14 éves p*csa az utcán, meg hamar k*rvulnak el a gyerekek...szép szülők vagytok!
Engedjétek el nyugodtan, majd meglátjátok milyen kis élete lesz a kölyöknek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!