Egy rokonom nem tudja eldönteni, hogy máig fizetett rokontartást, de a gyerek már nem jár be csak papiron ilyen esetben ugye már nem jár neki a rokontartás?
tehàt akkor ha tudván tudja az apja nem csinßl semmit nem tud semmit felmutatni arról jár e iskolába akkor is kap lóvét?
ez nem furcsa? akkor igy eljátszhat évekig nem? vagy az egyetemen kirugja vagy hogy működik ez felsőoktatasban?
ha tök mindegy akkor az ügyvéd miért mondta hogy a vizsgaidőszak végén ezzel igazolja a gyerek hogy igen tanul és nemcsak fejik az apjukat?
Ahogy már írták: ha van tanulói jogviszonya, akkor hivatalosan jár neki a rokontartás. Pont úgy, ahogy akkor is járna, ha mondjuk két hónapig betegség miatt otthon van, de a hallgatói jogviszonya nem szűnt meg.
De ezt az ügyvédnek is pontosan kellene tudnia, és ha már felmarkol érte némi pénzt, hogy tanácsod adjon, akkor ne jöjjön már el úgy az ismerősöd az irodájából, hogy nem kapott választ.
Aki itt palira vette, és jogtalanul lehúzta pénzzel, az az ügyvéd.
oké értem.
De ez nem pofátlan dolog a részükről, hogy úgy fejik az apjukat hogy közben semmi eredménye? ez nonszensz szerintem. igy akár évekig is eljátszhat.
mikortól kell vagy szól az egyetemen hogy ki kell jelentkeznie vagy kirúgják/ták?
Egyébként az 1 félév után feladta 3 tárgyból bukott és majd jó félév pihi után menne mashova szakmát tanulni.
Egy egész évet (=2 szemesztert) tud passziváltatni egymás után. Ilyenkor a hallgatói jogviszonya nem szűnik meg.
Egyébként megkérdezhetem, hogy a szóban forgó apuka miért is nem akar pénzt adni a gyermekének? Mert ha esetleg annyira rossz köztük a viszony, és erről a gyerek tehet (pl. megtagadja a kapcsolattartást) érdemtelenségre hivatkozva megszüntethető a rokontartás.
én nem pumpolom nem is tudja megkérdeztem.
Egyebként nem tartja az apjával a kapcsolatot. nem keresi csak ha az apja hivja. nem jön csak a zséért.
ennyi a nagy viszonyok.
Elég sok mindenben van támogatva a gyerek sőt már az autó is az ővé lesz ha hajlandó lerakni végre a gyerek a jogsit.
persze erre is a csodát várja 20 évesen hogy majd apa kifizeti.
nem igazán teheti meg az apja már ezt a pénzt de azért támigatja a fiát.
Oké.
Utána fog járni, mert ez szerintem nem korrekt a gyerek meg az anyja részéről hogy amúgy lexarják az apját de a pénzt elvárják....
Én anno sosem láttam pénzt az apámtól söt 15 eve nem is tudok róla semmit. Nem is akarok már.
Gondoltam megkerdem itt hogyha jön le látogatóba tudjak valami épkézláb mondatot mondani mert fogalma sincs róla mit tévő legyen.
Megfogom majd mondani hogy még várjon egy kicsit és menjen be a suliba érdeklödjön.
Ha egyàltalàn nem tartjàk a kapcsolatot,teljessen mindegy kinek a hibâjàbol,akkor is fîzetnie kell. Az meg senkit nem érdekel hogy szûneteltet kicsit. Nyilvàn ennek is van hatàra.
Elég szomorû hogy az ûgyvéd meg nem ismeri az erre vonatkozô jogokat.
Teljessen mindegy tartjàk e a kapcsolatot vagy kinek a hibàjàbol nem,akkoris fizetni kell. Az hogy egy kis idöt kihagy senkit nem érdekel. Nyilvàn van hatàr.
Az meg eleg szomorû hogy az ûgyvéd nem ismeri az erre vonatkozô jogokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!