Mi van ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Anyukámnak 4 gyereke van, én rokkant nyugdíjas vagyok, mert orvosilag vak vagyok! Rajtam kívül van három tesóm, mindnek 3 gyereke van! Egyik tesóm egyet nevel, kettőre nem megállapított gyerektartást fizet! A másik kettőt nevel a 4 ből, mert egy már kapcsolatban van, a másik az apjánál van, a két kicsi közűl a nagy siket! A harmadiknak két háza van, kocsija, 3 gyereke, dolgoznak! Mind 100 ezer ft felett keres jóval! Anyu 34 ezret kap ápolásit! Gyakorlatilag én tartom el, a rokkantságiból, meg a járadékból! Apám nemrég halt meg, ő a saját lányánál lakott aki apáról tesóm! Mit tudnánk tenni, mert kilátástalan a helyzetünk, tele folyamatosan növő hitelekkel, ami 11 milliónál jár! És még nő! Tesók nem jönnek, mondván én vagyok a kis kedvenc, nem értik meg, hogy rossz az anyagi helyzetünk, csak azt, hogy nem kapnak!

2013. okt. 21. 22:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ez tragikus de nem tudom mit lehetne tenni a 3 gyerek mellet 6 másikat, még 100 ezer feleti fizetésből se lehet eltartani.
2013. okt. 21. 22:38
 2/21 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?? kapsz árvaellátást? Anyukád kap özvegyi nyugdíjat?A hitellel kapcsolatban beszéljetek a bankkal!!
2013. okt. 21. 22:38
 3/21 anonim ***** válasza:
Anyukádnak le kell ülnie velük és segítséget kérni, ha máshogy nem megy akkor sajnos szükség ráviszi be kell perelni őket rokontartásra.
2013. okt. 21. 22:40
 4/21 A kérdező kommentje:
Ők már rég elváltak, nem hiszem, hogy járna, vagy mégis?! Árvaságit nem tudom, most írtunk a nyugdíjfolyósítónak, de bizoonytalan vagyok, hogy járna! 28 vagyok, anyukám 60!
2013. okt. 21. 22:42
 5/21 anonim ***** válasza:
Ha 28 vagy és nem tanulsz bár ha tanulnál sem hiszem, hogy járna árvasági.
2013. okt. 21. 22:45
 6/21 anonim ***** válasza:

Árvaellátás nem jár, özvegyi meg csak akkor, ha fizetett házastársi tartásdíjat.

Anyukád kire kap ápolásit?

2013. okt. 21. 22:58
 7/21 anonim ***** válasza:
Mármint ha az apukád fizetett anyukádnak házastársi tartásdíjat.
2013. okt. 21. 22:58
 8/21 anonim ***** válasza:

Az özvegyi nyugdij csak akor járna ha házasok letek volna

asszonytartás amúgy sincs a Magyar jogban.

2013. okt. 21. 23:04
 9/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem akkor lőve vagyunk! Anyu rám kap ápolásit, mivel születésem óta vak vagyok, rokkant nyugdíjas! Nem fizetett apu, anyu után semmit, se utánam, az első házasságából született lányánál lakott, nem akartuk fizettetni, ennyit segítettem úgymond nekik. Az árvaságit a helyzetem miatt gondoltam, mivel dolgozni nem tudok!
2013. okt. 21. 23:13
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem valami nagy összegre gondoltam, de mivel vagyunk 4-4n Anyukámnak, így kb 5-10 ezer ft talán kiszorítható lenne, és nekünk meg óriási segítség!
2013. okt. 21. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!