Szerintetek milyen dolog lenne ebben az esetben, ha nem mondanék igazat az anyámnak?
El szeretnék menni busszal (1 átszállás) egy kb. 80 km-re élő internetes haveromhoz, akit interneten ismertem meg. Elég megbízhatónak tűnik, semmi furcsát nem találtam rajta, meghát az életben néha kockáztatni is kell, hogy az ember boldog lehessen, szóval elmennék hozzá egyedül, csak az anyám nem enged. Nagyjából igaza is van abban, amit indokként mondott, de én akkor is el szeretnék oda menni.
Szerintetek, ha azt hazudnám neki, hogy elmegyek az iskolám városába, ahova elenged, de valójában nem is oda mennék, hanem az internetes haveromhoz, milyen lenne? Rájöhetne valamiből, hogy hazudtam?
Miért nem jön inkább az internetes haverod?
Mellesleg anyádnak igaza van. Akármi történne, azt sem tudná hol keressen.
Attól mondjuk tartanék, hogy az internetes haverom, miután indulnom kéne hazafele, lusta lenne visszakísérni a városában a buszpályaudvarra, és nem találnék vissza, mert még sose jártam ott.
De azért kockáztatnék egyet, de lelkiismeret-furdalásom is lenne a hazugság miatt.
Menjen inkább a haverod hozzátok, úgy semmi baj lehet.
Anyukádnak ne hazudj, nincs értelme. Ha baj lenne, nem tudná hol keressen.
Ezen gondolkozzál el, amit most leírtál!!!!! ha a beszélgetéseitekből számodra az jött le, hogy nem lenne hajlandó hozzád menni, akkor neked miért fontos hozzá menni???? A barátság kölcsönösségen alapul, legalábbis szándék szintjén mindenképpen. A tettekben pedig egyszer az egyik, másszor a másik.
Én semmi esetre sem hazudnék az anyámnak. Nagy a reszkír, bármi közbejöhet, amire most nem is gondolsz, és a dologra fény derülhet.
A bizalmat rövidke idő alatt el lehet játszani, és rettentő hosszú idő, amíg visszaszerzi az ember, ha egyáltalán visszaszerzi. Egy életre megmérgezheti a kapcsolatotokat az, hogy egy adott pillanatban nem bízhatott benned az anyukád, amikor határozott szándéka ellenére hazugság árán, de ellene tettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!