Mi van ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Anyukámnak 4 gyereke van, én rokkant nyugdíjas vagyok, mert orvosilag vak vagyok! Rajtam kívül van három tesóm, mindnek 3 gyereke van! Egyik tesóm egyet nevel, kettőre nem megállapított gyerektartást fizet! A másik kettőt nevel a 4 ből, mert egy már kapcsolatban van, a másik az apjánál van, a két kicsi közűl a nagy siket! A harmadiknak két háza van, kocsija, 3 gyereke, dolgoznak! Mind 100 ezer ft felett keres jóval! Anyu 34 ezret kap ápolásit! Gyakorlatilag én tartom el, a rokkantságiból, meg a járadékból! Apám nemrég halt meg, ő a saját lányánál lakott aki apáról tesóm! Mit tudnánk tenni, mert kilátástalan a helyzetünk, tele folyamatosan növő hitelekkel, ami 11 milliónál jár! És még nő! Tesók nem jönnek, mondván én vagyok a kis kedvenc, nem értik meg, hogy rossz az anyagi helyzetünk, csak azt, hogy nem kapnak!

2013. okt. 21. 22:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

1. a járadék helyett igényeljél fogyatékossági támogatást. Az több.

2. nem igaz, hogy nem tudsz dolgozni attól, hogy vak vagy. Indulj el, és keress munkát. Manapság már nagyon sok lehetőség van vakon is elhelyezkedni. Ha más nem, akkor ne a nyílt munkapiacon keresgélj, hanem a rehab munkahelyeken, ahol kifejezetten leszázalékolt embereket alkalmaznak. Érdeklődjél a helyi vakok egyesületében, hogy a környéketeken hol van ilyen munkahely. Ne írd, hogy vakon nem lehet dolgozni, én is vak vagyok, a férjem is, bár ő még lát, rengeteg vak ismerősünk van, és nagy részük dolgozik. Köztük vannak teljesen vakok is, alig látók, de már fehér bottal közlekedők is...Bár így minden bizonnyal az ápolásit nem fogja már utánad kapni anyukád, de ha el tudsz helyezkedni hat órában, akkor a fizetésed több lesz mint az ápolási segély. Így anyukád is tud keresni magának munkát. Ha más nem, akkor elmegy lakásokat takarítani. Ismeretségi körötökben, vagy körötökön keresztül biztos találtok olyat, akinek lenne szüksége bejáró nőre. Vagy ha kertes házban éltek, akkor lehet termelni zöldségeket, azokat a piacon árulhatja anyukád. Vagy akár tarthattok tyúkokat is, és a tojásokat is el lehet adni.

Van lehetőség a testvérek pénztárcáján túl is.

2013. okt. 22. 08:13
 12/21 anonim ***** válasza:

Ezt a helyi önkormányzatnál, a szociális irodán érdeklődd meg.

Neked speciális a helyzeted, hiszen nem látó ember vagy, rokkantnyugdíjas. Ilyenkor más támogatási kategóriába esel, mint egy teljesen egészséges 28 éves.

Annak is utána kéne járni, hogy édesanyád igényelhet-e rokontartást a gyerekeitől.

Mikor lesz nyugdíjas édesanyád?

2013. okt. 22. 08:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak joga van a gyerekeit rokontartásra perelni és nekik kötelességük azt fizetni. Ha négy gyerek van, akkor mind a négynek hozzá kell járulni az anyjuk eltartásához, nemcsak annak, aki a legrosszabb helyzetben van.
2013. okt. 22. 08:17
 14/21 A kérdező kommentje:
Mi kis városi lakótelepi albérletben élünk, ebben a városkában az dgészségesek se mindig tudnak dolgozi. Jó persze elmehetnék csökkentett munába varrni. Kérdés hogy tudnám csinálni. Anya beteg is. Nem ülnénk a seggünkön hidjétek el, ha volna munka. 60 éves lesz Anya, végig dolgozta az ddigi életét, valőszínü ezéru beteg, de nem gondolnám hogy csak nekdm kéne dgyedül segitenem, pláne így, hogy nem tudok, mert itt nincs munka. Már én se birom. Vagyis mi.
2013. okt. 22. 13:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Ha albérletben laktok, akkor nem vagytok helyhez kötöttek. Akkor szét tudsz nézni, hogy hol van munkalehetőség, ( Persze ne pont varrói munkát keressél vakon. ) és akkor oda tudtok költözni.
2013. okt. 22. 16:46
 16/21 A kérdező kommentje:
Nálunk is 30 ezernél kezdődik az albérlet! Nagyobb városban tudnám elképzelni, hogy esetleg lenne, de ott meg ahogy hírdetéseket nézzük, 60 alatt nincs! Ehhez meg előbb munka kéne, utazni!
2013. okt. 22. 17:06
 17/21 A kérdező kommentje:
Aztán kaukciót is kérnek, meg a költözés nem meny, ha nincs pénz rá, ahogy most nekünk nincs! Amúgy jó ötlet nek látom, de emiatt nem menne.
2013. okt. 22. 17:18
 18/21 anonim ***** válasza:

Írod,anyukád beteg.

Mi baja van?

Hány évig dolgozott? Kap nyugdíjat?

2013. okt. 22. 22:33
 19/21 A kérdező kommentje:
Érszűkületes, szír, cukor, gerinc beteg, nagyot hall, s nem jól lát! 40 éved dolgozott! 60 éves lesz, a nyugdíjhoz fiatal, a munkára már koros! Akár hova megy, ez a válasz! Egész élete során munkahelyen, itthon is megállás nélkül dolgozott, ezért is beteg szerintem! De próbálta megadni mindannyiónknak a legtöbbet! ezért is fáj, hogy most tojnak rá!
2013. okt. 23. 11:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha 40 év munkaviszonya van próbálja meg a nyugdíjat az több lesz mint az ápolási.
2013. okt. 23. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!