Ti veletek etetett már meg anyukátok romlott ételt?
Mondtam neki, hogy nem kérem, mert nem volt hűtőben a két napos leves, hanem kint volt. Erre erősködött, hogy nem főz többet, meg milyen sovány vagyok, meg hasonlók. Ettem belő egy kicsit, de savanyú volt. Most már morog a hasam és fáj, nemsokára hasmenés lesz.
Most ezzel mit ért el, hogy szenvedjek? Meg legalább kijön belőlem a többi étel is. Ráadásul még lázas is vagyok és beteg, még pluszban es ks legyengít.
"Ha beteg vagy, lehet, nem is a leves miatt rossz a gyomrod... "
Elárulom neked, hogy a romlott kaja gyomorrontást okozhat, aminek tünetei: gyomorfájás, hányás, hasmenés.
Ezért is nem eszünk romlott ételt.
Drága Chrisopher,
a Kérdező írja, hogy alapból beteg, attól is lehet rosszul. Más kérdés, hogy én inkább kihagynék egy étkezést, mint hogy romlottat egyek.
Nekem kivételesen sajnos az apám ilyen. Nálunk mindenki magának vásárol. Ami ételt én megveszek magamnak, azt én meg is eszem, mert én sem szeretek pocsékolni. Viszont én soha nem veszek meg annyi mindent egyszerre hogy a nyakamra rohadjon. Apám viszont sajnos igen. Képes megenni a több hete lejárt, szagos felvágottat, a több hónapos pörkölttöl kezdve a 5-6 éves lefagyasztott húsokon át a (zöld) penészes sajtokig mindent.
Soha nem értettem hogy mire jó ez?
A pocsékolás szerintem nem abból áll, hogy kidobjuk a romlott ételt, hanem hogy hagyjuk megromolni az ételt. Mennyivel lesz jobb, ha az ember megbetegszik a romlott ételektől?
# 25
Addig fogja anyukád ezt csinálni, míg a végén olyan szalmonellafertőzést kaptok, hogy csak lesni fogtok. Ez pedig nem játék, mert abba bele is lehet halni.
"A legfrissebb kutatások szerint a szalmonella enteritidis baktériumának valójában három különböző típusa van, és bár egyformának tűnnek, kettő genetikailag eltér, és akár halált is okozhat."
Nálam egyszer volt ilyen (romlott virsli miatt). Senkinek nem kívánom. Azóta fogadtam meg hogy nem eszek többé romlott ételt. Nem mellesleg a penészes ételek még rákkeltőek is. Én a te helyedben a sarkamra állnék és szembeszállnék az anyámmal. Ő az életeddel játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!