Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Már sírás kerülget!

Mit tegyek? Már sírás kerülget!

Figyelt kérdés
Anyámmal nagyon rossz a kapcsolatom, legalábbis én nem vélem ezt jó kapcsolatnak.. Az a bajom hogy mindenért hibáztat és egyfolytába azzal pedálózik hogy ő gyerekkorában milyen tisztelettudó volt meg, hogy milyen rossz körülmények között élt mégse nyafogott meg stb.. És ez már kezd kiborítani hogy mindennap 3 órát kell hallgatnom hogy ő milyen tisztelet tudó gyerek volt, meg hogy milyen fogyatékos vagyok és negjegyzéseket tesz rám. Aztán meg pár perc múlva teszi a tökéletes anyukát, mintha elfelejtette volna a történteket, aztán meg megint elkezd veszekedni, hogy mégis mi sz@r bajom van, hogy ő mindent megtesz értünk és mégis ilyen unott pofám van. (Megjegyzem nindig lehord azért hogy milyen az arcom pedig nem tehetek róla hogy nem bírok a nap minden percében mosolyogni, mellesleg elég hülyén is néznék ki.) Könnyen felhergelhető, szóval ha valami rosszat csinálok már üvölt rám. Ha jó jegyet hozok nem érdekli de ha rosszat már megy az hogy nem tanulok semmit és csak telefonomat nyomkodom... Mellesleg az osztályban is bántanak de nem érti meg hogy nem tudom ezt nem észrevenni ezért mindig sírva rohanok ki. Már fogalmam sincs hol a fejem, egésznap sírhatnékom van (az roppant nagy érzékenységem kiskoromban alakult ki, privátba leírom) Mit tegyek, hogy végre vége legyen ennek?

2017. jan. 18. 09:38
1 2
 11/15 pgyomber ***** válasza:

A sütizést, sétát jó ötletnek gondolom.

Valószínűnek tűnik, ogy Anyukád nem tudja elfogadni, hogy így alakult az élete, és valóban az teheti ilyen feszültté, hogy úgy érzi, valamit (a fiatalságát) "elveszítette".

A legfontosabb az, hogy a jelenlegi helyzetből próbáljátok mindketten kihozni a lehető legjobbat, hisz a múltban ő is csak az akkori eszével dönthetett, emiatt nem hibáztathatja magát, és Téged. Ezt Vele nem biztos, hogy most - a feszültségben - meg tudjátok beszélni, de jó, ha Te tudod.

Neked ebben a helyzetben rendeteg türelemre és megértésre van szükséged Anyukádal szemben. És higgadtságra. A kiabálások érzelemből keletkeznek, de ha Te próbálsz a tények alapján higgadt maradni és nem felemelni a hanodat, talán segít.

Szóval NE vedd magadra és NE kiabálj vissza.

De azért igyekezz lelkiismeretesen tanulni, segíteni Neki otthon.

Magaddal kapcsolatban pedig gondolkod el az erősségeiden, bármin - ha jól rajzolsz, szép hangod van, szereted a növényeket, akármin, és arra légy büszke, hogy legyen önértékelésed, tartásod. A nyugalmad ebből tud felépülni, ha stabil és magabiztos (de nem beképzelt és önző) vagy.

Szeretettel ajánlok egy blogot:

[link]

Igaz, hogy ez elsősorban háziasszonyoknak szól, de 30 fölött is rengetegen küzdünk és keressük a belső stabilitást, az önbecsülés része az életnek nagyjából ugyanúgy működik minden életkorban...

(Én 35 vagyok, még család nélkül... ez se könnyű...)

Sok-sok kitartást!

2017. jan. 18. 11:53
 12/15 A kérdező kommentje:
9-es az anyai nagymamám tudom csúnyán fog hangzani de r----c ki tudja hány pasija volt már.. Apai ágon meg a nagymamámmal nem nagyon tartjuk a kapcsolatot.. :(
2017. jan. 18. 11:53
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. jan. 18. 11:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én javaslatom már haladó szint lesz. Esetleg próbálj neki elég levegőt hagyni. Valószínűleg tele van a mindene az egész világgal. Próbáld meg egyszer kényelmessé és nyugodttá tenni az életét. Tudom, hogy eredetileg ez nem a te feladatod, de így kizökkentheted az állandó negatív spirálból és javulhat a kapcsolatotok.

Szóval, ha egyszer előbb érsz haza, mint ő, akkor tegyél rendet, vásárolj be és főzzél valami egyszerűt. Fontos, hogy mire hazaér, már minden kész legyen, a főzés utáni rendrakással együtt. Ezután, ha hajlandóságot mutat rá, akkor beszélgess vele semmiségekről, egy-két vidám történet, de nehogy valami komoly megbeszélésébe kezdj és semmiképp ne szóljon rólad a dolog. Ha nem akar beszélgetni, akkor hagyd, hogy elvonuljon telefonozni/netezni. Lehet, hogy több napig is el fog tartani, hasonló kényeztetés mellett mire megenyhül, megnyílik feléd, na akkor lehet elkezdeni egy értelmes párbeszédet.

Addig viszont, ha kérdezi, hogy mi ez a változás, akkor vidám fiús derűvel közlöd, hogy te akartál egy kicsit főzni, neked esett jól a testmozgás ezért vásároltál be stb. Leírásodat látva természetesen ez nem lesz igaz, de nagyon fontos rész, hogy ezt kamuzd, különben semmire se mész az egésszel. A vidám, könnyed légkört egész későbbi kapcsolatotokban neked kell majd fenntartanod, anyád valószínűleg képtelen rá, de így nyersz egy nyugodtabb anyát és némi szabadságot. Szerinted menni fog?

2017. jan. 18. 11:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát megpróbálom, köszi a választ! :)
2017. jan. 18. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!