Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Már sírás kerülget!

Mit tegyek? Már sírás kerülget!

Figyelt kérdés
Anyámmal nagyon rossz a kapcsolatom, legalábbis én nem vélem ezt jó kapcsolatnak.. Az a bajom hogy mindenért hibáztat és egyfolytába azzal pedálózik hogy ő gyerekkorában milyen tisztelettudó volt meg, hogy milyen rossz körülmények között élt mégse nyafogott meg stb.. És ez már kezd kiborítani hogy mindennap 3 órát kell hallgatnom hogy ő milyen tisztelet tudó gyerek volt, meg hogy milyen fogyatékos vagyok és negjegyzéseket tesz rám. Aztán meg pár perc múlva teszi a tökéletes anyukát, mintha elfelejtette volna a történteket, aztán meg megint elkezd veszekedni, hogy mégis mi sz@r bajom van, hogy ő mindent megtesz értünk és mégis ilyen unott pofám van. (Megjegyzem nindig lehord azért hogy milyen az arcom pedig nem tehetek róla hogy nem bírok a nap minden percében mosolyogni, mellesleg elég hülyén is néznék ki.) Könnyen felhergelhető, szóval ha valami rosszat csinálok már üvölt rám. Ha jó jegyet hozok nem érdekli de ha rosszat már megy az hogy nem tanulok semmit és csak telefonomat nyomkodom... Mellesleg az osztályban is bántanak de nem érti meg hogy nem tudom ezt nem észrevenni ezért mindig sírva rohanok ki. Már fogalmam sincs hol a fejem, egésznap sírhatnékom van (az roppant nagy érzékenységem kiskoromban alakult ki, privátba leírom) Mit tegyek, hogy végre vége legyen ennek?

2017. jan. 18. 09:38
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási és fogalmazási hibákért de telefonról vagyok mellesleg nincs hibajavító se :/
2017. jan. 18. 09:41
 2/15 anonim ***** válasza:

Először magadban tegyél rendet - ne vegyél mindent magadra, hisz így előbb utóbb az élet maga alá fog gyűrni... Anyád előadásait a példás gyermekkoráról hallgasd meg úgy, hogy egyik füleden be, másikon ki, ÉS hívd fel rá a figyelmét, hogy nem csak gyermekkorában kellett példásan viselkednie, hanem most is, anyaként.

(persze, anyukád szemszögéből nem ismerjük a helyzetet, lehet, hogy okkal piszkál...)

2017. jan. 18. 09:49
 3/15 anonim válasza:

Szerintem két variáció van.

1. Megpróbálsz vele beszélni, hogy miért nem tudtok jól kijönni, és hogy ez meg a viselkedése is nagyon bánt téged. Vagy nagyon sok stressz éri a nap folyamán és ezért feszült, ezt rajtad vezeti le, vagy simán szemét és élvezi hogy piszkálhat (bár ezt nem hinném, meg ha így lenne se vallaná be).

2. Elengeded a füled mellett amiket mond, és saját magad miatt megpróbálod a legjobbat kihozni magadból. Ettől vagy az ő hozzáállása fog megváltozni, vagy te fogod magad annyira értékelni hogy nem fogsz adni a rosszindulatú megjegyzésekre, mert tudod, hogy okos, kedves, vicces és értékes vagy.

Nagyon sok gyereket piszkálnak a szülei. Engem is sokat piszkált anyám, meg kiabált velem, de mi voltunk olyan szoros kapcsolatban, hogy mindig bocsánatot kért és elmondta a végén hogy csak azért volt az egész mert feszült volt, és én voltam az utolsó csepp a pohárban.

2017. jan. 18. 09:56
 4/15 A kérdező kommentje:
Tudom én sem vagyok szen, kiskoromban mindig elvoltam keseredve hogy az óvoda társak meg az osztálytársak mindenhova elmentek nyaralni, meg ők milyen boldogok voltak és teljesen magam alatt voltam, ezért kaptam a leszidást egyből nert hogy ők nem tehetnek róla hogy nincs tele a zsebük húszezresekkel. Egyébként anyám tini korában szült engem ezért nem élvezte ki nagyon a fiatalságott, de ez bem az én hibám hogy ennyi idősen szült meg engem, mégis az a kifogása hogy ő sehova se jár el szórakozni, pedig mindig van hogy elmegyünk valahova de ő sose jön. Nem tudom, hogy a most leírtak alapján van valami köze ahhoz hogy anyám nem tud nyugodt lenni.
2017. jan. 18. 09:59
 5/15 A kérdező kommentje:
*szent
2017. jan. 18. 10:01
 6/15 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sok stressz éri de én hiába mondom azt hogy csináljunk együtt valamit , mindig elutasítja, egyedül akar lenni..
2017. jan. 18. 10:03
 7/15 anonim ***** válasza:
61%
Megértelek téged... de az is elég kiborító tud lenni, ha valaki folyton bús pofát vág, sírásra görbült szájjal létezik egész nap. A mi családunk is épp ettől szenved, egyikünk a tinikort nem lázadással, hanem örökös világfájdalommal éli meg, kiborító. Nyáron elmentünk a világ legszebb helyére nyaralni, ő végig pityergett, mert tíz egész napra "odakényszerítették, elszakítva őt a szerelmétől". Bizony ember legyen a talpán, aki nem veszíti el a türelmét a mártíroktól, akik előre meg vannak győződve arról, hogy mindig minden azért történik, hogy nekik rossz legyen.
2017. jan. 18. 10:52
 8/15 anonim válasza:

Próbáld ki azt (ha van zsebpénzed) hogy egyszer bemész elé a munkahelyére és elhívod sütizni mondjuk, és megmondod hogy most te fizetsz. Biztos értékelné.

Ha pedig nem tudod sehova elhívni, akkor mondd meg neki hogy azzal hogy nem hajlandó sehova elmenni, kimozdulni, nem téged fog bántani hanem saját magát szivatja és csak fő a saját levében, amivel még több feszültséget okoz magának. Ez (hogy ki akarod mozdítani otthonról) nem szivesség a részedről, hanem egy kezdeményezés hogy jobb kapcsolatotok legyen. Egy ideig próbálkozni kell. El kell mondani hogy nem kell fizetős helyekre menni, el lehet menni csak úgy sétálni és beszélgetni is. Az nem kerül pénzbe. Ha nem megy semmiféleképpen, akkor hagyd rá.

2017. jan. 18. 10:56
 9/15 anonim ***** válasza:
46%

Ilyen pampogásra én azt szoktam mondani anyámnak, hogy én olyan vagyok, amilyennek neveltél, esetleg kérj a nagyitól tanácsot, hogy kell gyereket nevelni, ha te olyan tökéletes voltál.

Neked is javaslom a fenti mondatot.

És mindezt úgy hogy már nekem is van három gyerek, úgyhogy nem máséval verem a csalánt. Ha a gyerekem tiszteletlen, flegma, és nyafogós, akkor ideje szülőként önvizsgálatot tartani, hogy mit és hol rontottam el.

2017. jan. 18. 11:50
 10/15 A kérdező kommentje:
8-as hiába, nem akar sehova se menni. Egyébként anyukám nem dolgozik, nem végezte el a középiskolát, jövőre megy munkát keresni.
2017. jan. 18. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!