Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok, akik jóba vannak a...

Azok, akik jóba vannak a szüleivel hogy csinálják? Egyáltalán mit jelent az, hogy szülővel jól meglenni?

Figyelt kérdés
Szoktatok beszélgetni személyes témákról? Ő szokott mesélni a magánéletéről? Ti mindig őszinték vagytok velük? Ugyanúgy beszéltek a szüleitekkel, mint a barátaitokkal vagy jobban "megválogatjátok a szavaitokat"? Ő szokott kiabálni vagy leszidni titeket?
2017. jan. 17. 23:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%

Amíg otthon laktam, keveset voltam odahaza.

Távolról a legkönnyebb szeretni ;).

2017. jan. 18. 08:13
 12/19 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon sok összetevöje van ennek, de szerintem a legfontosabb, hogy a szülő nagyjából a gyerek 16 éves korától (ebben lehetnek egyéni különbségek) visszavegyen a nevelő tempobol, bízzon meg a gyereke döntéseiben és gyalorlatilag egy támogató barátként álljon hozzá. Persze 16 éves kor előtt se non-stop szekálja a gyereket, hanem intelligensen mutasson helyes irányt neki, mivel a gyerekektől nem elvárható, hogy önállóan helyes döntéseket hozzanak.
2017. jan. 18. 08:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én anyukámmal nagyon jóban vagyok. Nem tudom, mitől függ ez. Elváltak a szüleim és talán azért is ilyen jó a kapcsolatunk, talán szorosabb lett, miután ketten maradtunk még kiskoromban.

Bármit el merek neki mondani. Jobban bízom benne, mint bármelyik barátomban, barátnőmben. Amit neki elmondok, azt 100%, hogy soha sehol nem fogom visszahallani, biztos, hogy soha nem fog vele visszaélni. Sajnos barátokkal volt több negatív tapasztalatom is ilyen téren.

Kiabálni nem szokott. Persze, amikor gyerek voltam, akkor volt, hogy felidegesítettem valamivel és leszidott. De semmi durva.

Nem élünk már együtt, de szeretek hozzá menni, szoktunk közös programokat is csinálni.

2017. jan. 18. 09:25
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

25 éves vagyok. Nagyon jóba vagyok a szüleimmel. Az egyik oka az, hogy a szülők energikusak, fiatalosak. Igen, mindig beszélgetünk. Ha hazaérek a munkából vagy suliból anyum már kérdezi is, hogy telt a napom. Nem faggat csak beszélgetünk. Ő is elmondja, én is, nevelőapám is. Sokszor hülyéskedünk, és ilyenkor elhangzik az "nynanyád pichája" szöveg az én és az ő szájukból is. De ezt nem kell komolyan venni..Nevelőapámmal sokszor pókerezünk amikor a haverok átjönnek. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem szoktunk veszekedni. Nem sűrűn de szoktunk. Anyum kikiabálja magát, én és nevelőapám kineveti, ő még jobban tombol majd megsértődve beszalad a szobába. De ezek a viták piti viták. " de igenis az a pasas van a filmben aki a tegnapi filmben is" Vagy "megmelegítettem kaját miért 1 órával később jössz le?" etc..Ja, és motorosok, így sokszor haveri szinten dumálunk.

25/F

2017. jan. 18. 09:38
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Na utolsó ez az, hogy pl. amikor kérdezi,hogy "mért nem jöttél le" a kajáért?" Mit válaszolsz vissza? Vagy általában semmit?

2017. jan. 18. 14:17
 16/19 A kérdező kommentje:
10-es: Kérdezted a koromat, nálam picit bonyolultabb, mert már 25 fölött vagyok, de még mindig itt élek és tanulok(mellette nem sokat dolgozok).
2017. jan. 18. 14:54
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 09:38 vagyok

Kérdezted, hogy mit válaszolok a "miért nem jöttél le kajálni?" kérdésre. Mikor mit.

Legtöbbször elpoénkodom, mert ilyenkor anyum is rátesz egy lapáttal.

Pl:

- Éppen megmentettem a világot!

Erre anyum

- Feltaláltad az örök élet titkát vagy mi?

Vagy azt mondom, hogy

- Éppen a régi fényképeket nézegettem rólad.

- Akkor lejöhettél volna rögtön mert most is olyan szép vagyok..

Szóval mindig elpoénkodjuk. Talán mert tudja, hogy vagy játszom a gépen, vagy éppen dumálok valakivel.

2017. jan. 18. 19:23
 18/19 anonim ***** válasza:
25 evesen az a titka hogy mar regen nem otthon laksz.
2017. jan. 18. 21:48
 19/19 A kérdező kommentje:

Na ez az....nekem ilyen visszaszólásra már biztos 3 óráig ordítozna, hogy mekkora egy szemtelen állat vagyok.

Igen tudom, hogy nekem is már rég el kellett volna költöznöm.....

2017. jan. 18. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!