Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek az én helyemben?...

Mit tennétek az én helyemben? (hosszú)

Figyelt kérdés

Először is szeretném megköszönni annak aki elolvassa és válaszol sokat segit vele!

Előre is bocsánat... régi laptop és nincs hosszú i betűm.

21 éves múltam lány vagyok, jelenleg otthon élek anyámmal és mostoha apámmal. 12 évesen váltak el a szüleim addig folyamatosan az apám vert minket részegen, volt, hogy ájulásig ment a dolog. Iskolában ez miatt rosszul teljesitettem, bunkó voltam, egy idő után megutáltak, kiközösített lettem. (1-6-on) Olyan szinten féltem és stresszeltem állandóan, hogy iskolába nem mertem enni (mert apám azzal fenyegetett, hogy beleköp és beleveri a cuccost ha rossz leszek) 12 évesen szétváltak végre. Ez a nem evés dolog annyira bennem maradt, hogy 14 éves koromig szinte alig ettem valamit köszönhetően ennek gyomorfekély és béllukadás alakult ki nálam amire 17-18 éves korom határán az utolsó pár órámban megműtöttek kidobtak egy jó pár méter belet és most elvagyok.

Általános iskola utolsó éveiben miután apám elköltözött és anyám összejött a mostoha apámmal ( aki tök normális volt kb 19 éves koromig) elég jól tanultam, mivel nem voltak barátaim ezért a tanulás volt az egyetlen dolog amivel tudtam iskolában foglalkozni. Buta nem vagyok, gyors a felfogásom, elég figyelnem és minden megmarad. Fizika és biológia ment a legjobban, de a matek se volt rossz.

Miután átkerültem gimibe a sok traumától továbbra se tudtam barátkozni... állandó magány, folytatódott a kiközösités... viszont a tanárok szerettek mert ügyes voltam... tőlük kaptam az egyetlen motivációt.

Kb. 14 éves lehettem amikor először kórházba kerültem légszomjjal... különböző kivizsgálások stb. kiderült a stressztől van... ez nem probléma, manapság is gyakran rámtör azonban tudom, hogy mit kell tennem és minden rendben lesz.

Gimnazista utolsó évfolyamos voltam amikor a műtétre sorra került, 5 hónapnyi kórház után (mivel a hatalmas fájdalomtól előtte is bent tartottak többször) teljesen kiestem a tanulásból, lemaradtam mindenből, romlottam. Érettségi meglett szerencsém volt a tétel húzásakor, hogy nem az utolsó évfolyam tananyagait húztam. Főiskolára nem mentem több okból:

- Hamar feladok mindent... még fiatalabb voltam ez kb 5-10 hónap után volt. Manapság 2 nap.

- Nincs önbizalmam.

- Anyám folyamatosan gátol, sérteget ahogy régebben is tette.

- Soha nem dicsért meg... csak mindenbe a roszat találta, hogy azt hol rontottam el... önbizalom hiányos vagyok.

- A legfőbb ok viszont, hogy akárhogy is szerettem volna menni nem engedett el... papíroktól kezdve minden be volt adva... de szerinte én egy semmirekellő vagyok aki nem tud magáról gondoskodni és még ételt sem tudnák magamnak csinálni.

Amúgy erről is ő tehet mert még 8-10 éves voltam imádtam reggelit késziteni anyuméknak... nagyon érdekelt a főzés. Hála nekik mivel ők nem szeretnek reggelizni minden étel a kukában végezte egy hatalmas orditás közepette, hogy fölöslegesen pazarolok.

Szerinte soha nem segitettem a házi munkában ami egy hatalmas nagy kamu. Régebben imádtam mindent, vasalni stb. De mindenben csak a rosszat látta meg... soha nem volt semmi jó amit csináltam. Úgyhogy utóbbi időben már leszoktam róla... Volt 20 évesen egy időszakom amikor újra elkezdtem... mondom itt lakom kötelességem. A végeredménye veszekedés volt. Elkezdtem felmosni a padlót ő odarohant hozzám, kitépte szószerint a kezemből a felmosót, hogy majd megcsinálja. Majd 2 óra múlva kijött panaszkodni, hogy mennyire fáradt és fáj mindene én meg soha nem csinálok semmit.

18 évesen elküldtek pszichológushoz mert szerintük beteg vagyok agyra... kiderült kb 5 alkalom után, hogy semmi bajom abba is hagytuk a kezelést... de szerintük még mindig nem okés velem valami.

Mivel nem mentem főiskolára elmentem először egy hipermarketbe, de mivel nem voltam állandós a havi 4 napnyi alkalom nagyon kevés volt.

Utána gyárba jelentkeztem, felvettek állandósra és majdnem 2 évig voltam ott majd leépités volt és elengedtek. Addig 5 hónap alatt felküzdöttem magam egyszerű munkásból irodistává (remek az angol tudásom). Sajnos sok irodistát és egyszerű munkást is elengedtek mivel közel van a gyár a csőd széléhez.

Azóta munkanélküli vagyok, hiába keresek nem találok sehol semmit. Szerintük ingyenélő vagyok és nem csinálok semmit, egész nap csak otthon ülök és a mobilt nyomom.

Itt még el kell mondanom, hogy egyedül nem engednek sehova... a szomszédos városba nem mehetek busszal. Naponta 6x hiv 6-tól 15.00-ig még munkába van, hogy otthon vagyok-e.

Amikor kimentem barátokkal az utcára (azzal a 2 normálissak aki most Pesten van főiskolán) akkor olyan, de olyan orditás volt, hogy a szomszédok is bámultak. Ezért belefáradtam az állandó orditozásba és otthon ülök egész nap. Nah meg abba, hogy állandóan azt hallgatom, hogy én csak élvezzem az életet még ő szenved.

Autóm van saját... a munkámból vettem magamnak egy használtat, jogositványt megcsináltam úgyszintén, de vezetni nem vezethetek soha. Azt sem tudom, hogy hol van a kocsikulcs mert elvették és eldugták. Vezetni nem tudok rendesen, sok hibát vétek, nincs tapasztalatom.

Nevelőapámban megbiztam, ő normális volt. Egy idő után megromlott a viszonyuk anyámmal (ugyan ezek a rossz dolgai miatt) és apám elkezdte lebeszélni anyámat nekem amikor ketten voltunk csak... én is mondtam neki pár dolgot... de az visszamondta neki. Elmondott mindent amit mondtam. Ezért én nagy sirva (mert benne biztam csak addig) elmondtam anyámnak, hogy az az álszent miket mondott róla. Ezért családi vita lett belőle. Azóta csak 3 ember vagyunk akik kényszerből együtt élnek.

Vérszerinti apám 16 éves koromban elitta a máját, meghalt. A rendes apám 19 éves koromban elkezdett fogdosni, célozgatni arra, hogy nekünk ágyba kellene mennünk mert anyámmal évek óta nem csinálja. Azóta félek tőle.

Amúgy apám miatt (mindkettő) nagyon félek a férfiaktól. Sok fiatal srác próbálkozik be. De utóbbi időbe már csak elzavarom őket. Félek tőlük, nem tehetek róla, még ha tudom is, hogy rendesek és hülyeséget csinálok mert rendesek nem megyen akkor se. Elfogadtam, hogy magányosan fogok meghalni. Eleinte még próbálkoztam munkába az ismerkedéssel de nem megyen, nagyon félek a férfiaktól.

Nagyjából ennyi a lényeg... más nem jut eszembe.

Teljesen egyedül vagyok, minden napunk csak veszekedésből áll. Elköltözni szeretnék de nincs miből és nincs hova. Nincs kihez.

Itt élni viszont maga a pokol. Szeretnék már önnálósodni, saját magányos életemet folytatni egy másik városban, messze ettől. Azonban nem tehetem meg. Minden napom egy túlélés miközben várom, hogy legyen munkám és megtudjak venni magamnak egy legolcsóbb, lerombolt házat (mert többre nem telik)

Szerintetek? Ti mit tennétek?

2017. jan. 14. 11:54
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt tegyük még hozzá, hogy nincs káros szenvedélyem. Nem dohányzom, nem iszom és nem is csináltam soha még kipróbálás szintjén sem.
2017. jan. 14. 11:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan keresnék valami főiskolát és kollégiumba költöznék. Ha nem túl nehéz szakot választasz, akkor még dolgozni is lenne időd, diákmunkát nem nehéz találni. Kitartást:)
2017. jan. 14. 12:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nyilvanvaloan vannak mentalis gondjaid. Szerintem keress egy masik pszichologust, jelentkezz valami levelezos kepzesre.
2017. jan. 14. 12:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Pl. mi? Az, hogy félek a férfiaktól oké azt elfogadom... de nem is zavar. Mi egyéb lenne esetleg?
2017. jan. 14. 12:12
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig. Bocsi.

Ha úgy is menni akarsz,szerintem eleve messzebb keresd a munkát is. Pl egy kezdésnek egy jó tipp a konyhai kisegítő. Itthon is, külföldön is szinte bárhol találsz ilyen munkát. A kajára nem lesz gondod, ezen is sokat lehet spórolni. Mellette pedig kiadó szobát kell keresni. Sokkal olcsóbb, mint egy albi vagy bármi. Innen már tudsz tovább lépni.

Az emberekkel pedig próbálj meg tudatosan kedves/pozitív lenni. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell bíznod bennük, de adj esélyt nekik.

2017. jan. 14. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy ilyen traumával, mint ami neked volt simán 5 alkalom után elküldenek a pszichológustól.

Látszik az írásodon is, hogy sok mindent nem tudtál feldolgozni, sok problémád van. Szóval érdemes lenne folytatni.

Otthon egy méreg neked, ez látszik. Jó lenne tanulni még, mert így kb. ördögi körben maradsz, soha nem lesz elég pénzed elköltözni. Legjobb az lenne ha elmennél más városba, kollégiumba, mellette meg diákmelóznál. Vagy valami jó OKJ képzésre.

2017. jan. 14. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Sajnallak nagyon :( merre laksz?
2017. jan. 14. 13:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is jelentkezz főiskolára, egyetemre, lehet, hogy kollégiumot is kapsz (ha elég messzire jelentkezel, szinte biztos), és diákhitelt is fel tudsz venni, ami persze nem a legjobb megoldás, de szerintem még mindig jobb, mintha maradnál otthon. A másik opciót is írták már, kereshetsz munkát is távol, külföldön pl sok olyan munka van, amihez szállást is biztosítanak, és levonják a fizetésedből (lehet, hogy van itthon is, körül kell nézni). Egy másik pszichológushoz visszamenni is jó ötlet, jobb, mint belenyugodni, hogy soha nem fogsz tudni kapcsolatot kiépíteni férfiakkal... Amúgy 5 alkalom szerintem nem is olyan sok, én például az első pár alkalommal nem is tudtam a bajaimról beszélni egy idegennek, hiába én kerestem fel, és tudtam, hogy segítségre van szükségem. Lehet, hogy agyilag nincs gondod, de a lelked tuti nincs rendben ilyen gyerek- és tinikor után.
2017. jan. 14. 13:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Először ki kéne kerülnöd abból a pokolból, ahol most vagy. Keress olyan állást, ahol szállást is kapsz, itthon is van gyári meló főleg a Dunántúlon, vagy jelentkezhetsz au-pairnek pl., ha jó az angolod. Gyűjts össze pénzt, fejleszd a nyelvtudásod, esetleg tanulj még egyet, mondjuk németet vagy hollandot, spanyolt, és gyakorold a vezetést. Ha már van egy kis tőkéd, kapcsolataid, érdemes lenne továbbtanulnod vagy szakmát szerezned, profi bébiszitterként, ápolónőként, házi ápolóként pl. nagyon jól lehet külföldön keresni, de ha más érdekel, azzal is próbálkozhatsz. Dániában, Skóciában nincs tandíj, nem muszáj itthon tanulnod. Közben pedig tényleg érdemes lenne eljárnod pszichológushoz, pláne, ha jól tudsz angolul, külföldön is megoldható, bár megvan az ára, ezeket a gátlásaidat jó lenne feloldani, nem kell belenyugodnod abba, hogy magányosan élj.
2017. jan. 14. 14:17
 10/11 anonim válasza:

Nekem ugyan ilyen f,s az életem.

Az apám gyermekkoromban elhagyott minket. Az apám előttem verte meg az anyámat ezután az anyám előttem akarta

vonat elé vetni magát....

Nagyon sokáig rémálmaim voltak/vannak ez miatt, továbbá nem merek vonatra ülni.

Ez nem gátolt meg a tanulásban 4-es 5-ös tanuló voltam, de ha ne adj isten becsúzott egy hármast olyan verést kaptam, a lelki terrorról nem is beszélve, amire máig emlékszem.

Az anyám ugyanolyan nő mint a tiéd.

Egyszer nem mondta, hogy büszke rám, még csak azt sem, hogy kedvel.

Anyámnak hála, nincsenek barátaim.

És még soha nem volt barátnőm...egyszerűen nincs semmi bátorságom.....

Lényegében azt sem tudom ki vagyok valójában.

Az anyámra már biztos, hogy nem ütöttem, az apámat meg lényegében nem is ismerem.

Lehet, hogy igaza van az anyámnak...egy senki vagyok és az is maradok...

Egyszerűen nem tudok beilleszkedni egyetlen közösségbe sem.....

Nem tudok az embertársaimmal normálisan beszélgetni...

Már a tanuláshoz sincs kedvem...

Az öngyilkossághoz meg nincs elég bátorságom.....

Bocs, hogy leírtam a sza,os kis életem....de ezt ki kellett írnom magamból.

2017. jan. 15. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!