Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hónapok óta alig alszok, mert...

Hónapok óta alig alszok, mert anyám elolvasta a naplómat. Mit tehetnék? 15/l

Figyelt kérdés
Annyira rettegek, hogy mit gondol azok után rólam amiket olvasott benne. 3 hónapja alig tudok aludni, vagy másra gondolni. Állandóan a sírás kerülget, az eset óta a vérnyomásom is magasabb lett, leromlott a tanulmányi átlagom. Nagyon nagyon félek erről beszélni vele, onnan tudom hogy elolvasta hogy máshogy került vissza a helyére. Az a baj, hogy nem tipikus kis tini dolgokról írtam benne hogy jajj ez meg az a pasi olyan helyes, hanem komoly dolgokról meg olyanokat ami neki nem tetszene és leheg hogy azt gondolná nem vagyok normális. Most is úgy érzem hogy elsírom magam, olyan érzés mintha meztelenre vetkőztem volna a világ előtt. Nem tudom, mit csináljak, bárcsak visszatekerhetném az időt és sose kezdtem volna el naplót írni. Folyamatosan szégyenérzetet érzek, szinte belehalok.
2017. jan. 9. 23:15
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
79%

" Annyira de annyira kis, apró dolog ez"

Valojaban pedig a kedves anyuka ezzel veglegesen kinyirta a lanya es kozte levo bizalmi kapcsolatot. Ha volt valaha ilyen egyaltalan.

Nem tudom hogyan lehetnek ennyire osotbak egyes szulok.

2017. jan. 10. 09:26
 22/44 anonim ***** válasza:
92%
Hatalmas bűnt nyilván nem követtél el. Hidd el, megkönnyebbülsz, ha beszélsz anyukáddal, csak ess túl rajta. Aztán lehet, ő nem is fogja fel olyan vészesen, bár nem tudom miről van szó pontosan. Az egyébként nem volt szép, hogy elolvasta, de ha már így történt tényleg ülj le vele, mint hogy ez rányomja a bélyegét a mindennapjaidra.
2017. jan. 10. 09:31
 23/44 anonim ***** válasza:
16%
Gyilkos vágyak? :D
2017. jan. 10. 10:10
 24/44 anonim ***** válasza:
91%

Hogy mi történt vele? Nyilván semmi :) Tipikus, az érdeklődést felcsigázó kamu kérdésről van szó. Ha igaz lenne, már észrevette volna az anyja viselkedésén és hozzáállásán hogy mit gondol róla, vagy hogy egyáltalán elolvasta e. Ha ekkora szégyenérzete lenne szegénykének hogy majdnem belehal, akkor ki sem mert volna menni a szobájából, miután meglátta hogy nem úgy van a napló, ahogyan szokott lenni. Márpedig gondolom kiment azóta, beszélt az anyjával, illetve a szülőknek észre kellett volna venniük hogy haldoklik a gyerek nagy szégyenében.

Vigyorogva olvassa a válaszokat, örül hogy sok válasz érkezett és mindenki kíváncsi lett mit írt a naplóba, de válaszolni természetesen nem fog (bár lehet, hogy miután ezt leírtam fog, egy "én örülnék a legjobban ha kamu lenne" kezdetű szónoki beszéddel)

Márcsak a kérdés stílusán, az érzelmek túlfokozásán is látszik, hogy csupán az az egyetlen célja van a kérdésnek, hogy erős érzelmeket váltson ki az olvasóból. Ne dőljetek be neki ennyire.

2017. jan. 10. 10:16
 25/44 anonim ***** válasza:
86%

24#

Örülök, hogy más is észrevette... már nem szoktam olvasni ezt a kategóriát, mert a kérdések 99 százalékán érzem, hogy nem valódi. Most is: "az eset óta a vérnyomásom is magasabb lett" anyja pi...ja az lett magasabb, mert egy 15 éves rendszeresen méri magának, hagyjatok már... :D

2017. jan. 10. 10:52
 26/44 anonim ***** válasza:
39%

Egyetértek több előttem szólóval. Lehet el sem olvasta, de ha elolvasta és hónapok alatt még csak szóba sem került, akkor valószínűleg tisztában van vele, hogy bármilyen "komoly" témáról is írsz, az a te korodban nagyon is normális.

Szerintem csak a te paranoiádnak tudhatod be, hogy ennyi ideje görcsölsz rajta, mert azt hiszed, bármelyik pillanatban rád törheti anyukád a szobád ajtaját és ordítva leszidhatna azért, ami a naplódban volt. Vagy nem tudom, mi jár a fejedben, mégis milyen hatással lesz ez a kapcsolatotokra. Én azt mondom, beszéld meg vele, kérdezz rá. Ha a naplódban tudsz olyan szörnyen komoly dolgokról írni, amiket biztosan senki nem ért meg és egyetlen veled egykorú sem él át (DE!), akkor tudnod kéne ilyen alapvető bizalmi dolgokról beszélgetned anyukáddal.

Meg amúgy abba belegondoltál, hogy ha már összerondította a személyes teredet, akkor arra nem gondolt, hogy ugyanúgy tegye vissza, ahogy találta? Bennem ezek a kérdések merültek fel így elsőre.

Abszolút túlreagálod a dolgot. A szülők szeretik tudni, mi van a gyerekükkel (legalábbis a többség) és elismerem, nem ez a helyes módja, de nem ítélheted el emiatt.

2017. jan. 10. 15:32
 27/44 anonim ***** válasza:
46%
Ha a szülő kíváncsi, hogy mi történik a gyerekkel, akkor alakítson ki egy olyan kapcsolatot kettejük között, ahol a gyerek mindent elmondhat az anyának, bízhat benne 100%osan. Igenis pofátlanság beleolvasni, szégyellje magát az, aki megteszi!
2017. jan. 10. 16:09
 28/44 A kérdező kommentje:
Igen mert jobb dolgom sincs annál hogy kamu kérdéseket írjak gyakorira..valaki segítséget kér ti meg akkora rosszindulatú majmok vagytok hogy még ebben is a hibát keresitek. Jó ideig nem fogok segítséget kérni ettől az oldaltól.
2017. jan. 10. 17:39
 29/44 anonim ***** válasza:
52%
Helyes. Koncentrálj a leromlott tanulmányi átlagodra, meg a magasabb vérnyomásodra. És az ilyesmit érdemesebb a barátaiddal megbeszélni. Nem túl hihető, hogy épp a legbensőbb gondolataid miatt szégyenkezve újra kiadod magad az interneten mindenkinek.
2017. jan. 10. 19:45
 30/44 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó! Mert aztán tudják itt, hogy ki ő, nem? Semmi konkrétat nem írt. Van sok 15 éves lány Magyarországon.

Egyébként minden kérdésnél valakik írják, hogy kamu, ez a szórakozásuk, nagyon ráérnek!

A kettő nem ugyanaz. A naplónál tudta az anyja, hogy ő írta, gondolta, hogy nem a kutya.

Ne írj naplót szerintem, én voltam, aki írta azt a mondást és nagyon igaz! Vagy rejtsd el, de mondjuk azt ott is megtalálhatja!

Szerintem a legtöbb szülő turkál a gyereke cuccaiban, de vannak akik még arra sem veszik a fáradtságot, hogy visszarakják ugyanúgy. Egy bizonyos életkor felett, pedig egyáltalán nem kellene a személyes dolgokba belenéznie!

2017. jan. 10. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!