Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a szüleim? Mit...

Miért ilyenek a szüleim? Mit tehetnék ellenük?

Figyelt kérdés
Mindig elvégeztem a házimunkát, sőt a tesómét is. Mindig én járok boltba, postára. Én szoktam kiporszívózni a házat, mindent kitakarítok, mosogatok. A kutyákat is én takarítom, etetem. Emellet nagyon jól tanulok (el is várják), és egy csomó pluszt tanulok mellette. Edzésre is járok, meg hangszert is tanulok. Eddig nem éreztem nyűgnek. De most igen, mert elfelejtettem véletlenül a kutyáknak a bélsarát összeszedni, és kicsi kellet hozzá, hogy ne verjenek meg. A tesóm kinevetett (ő szinte egész nap csak a gépét nyomja {ő 11/f én meg 12/l})
2016. dec. 27. 19:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
mert te vagy a lány azért ilyenek
2016. dec. 27. 19:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"kutyáknak a bélsarát összeszedni"

:)

Azért ilyenek, mert ők olyanok, akik szerint a házimunka női munka. Mondd el, hogy te ezt így nem látod jónak, és nem akarsz majd magadnak olyan lusta barátot/férjet aki egy kütyüt nyomogat csak otthon.

2016. dec. 27. 20:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el nekik ugyanezt,hogy te csinálsz mindent,túl sok neked,nem bírod egyedül,mert neked is sok tanulni való és minden. Amúgy ez nem normális,te a gyerekük vagy,nem a rabszolgájuk. Szerintem meg tudjátok beszélni,beosztani te miben tudsz segíteni,de igenis akkor öcséd is vegye ki a részét,sőt szüleid is. Beszéljétek meg.
2016. dec. 27. 20:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden szülő más. Anyukámnak reggel az is nagy dolog volt hogy csináltam neki reggelit meg magamnak is (14éves vagyok). Szerintem beszélj velük hogy neked ez így nem jó. Hidd el megfogják érteni:)
2016. dec. 27. 20:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni de nem sok mindent tudsz tenni ugyanis mindig az öcséd lesz a legkisebb. Esetleg mamád vagy valamelyik rokonodnak elmondhatnád hátha értelmesebbek mint a szüleid és ők beszélnek velük ,hogy semmi jóra nem vezet az ha te vagy elővéve mindenért ezek a későbbiekben komoly lelki problémákat okoznak,csak sajnos ezt hiába neked mondom a szüleidnek kéne bár ezt tudniuk kéne. Sajnállak nagyon engem is sokszor igazságtalanul bántottak lelkileg és fizikailag is. A szüleim egyszer pszichológushoz is járattak mert csináltam egy két dolgot ami nem tetszett nekik aztán a doki elmagyarázta nekik hogy az ő hibájukból van. Szóval jobb lene ha beszélnél valamelyik rokonoddal aki a szüleidhez is közel áll és elmondanál neki mindent.
2016. dec. 27. 20:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, hogy ezt írom, de megpróbálom összeszedni az okait, amiért a testvéredet elkényeztetik, és amiért rád hárul az ő része is.

1.) Fiú

2.) Fiatalabb.

Leragadtak a középkorban. Sajnálom..

2016. dec. 27. 20:16
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, én is helyzetben voltam. Volt (van) egy öcsém, akinek szinte semmit nem kellett csinálni, és ugyan engem sem dolgoztattak halálra, de többet kellett tennem, mint a tesómnak. És amikor hisztiztem, miért nekem kell mosogatni, akkor volt a válasz, hogy ő fiú. Azóta eltelt sok év, a tesóm normális családapa lett, mindent megcsinál otthon is, nálam viszont az lett az eredmény, amit mondjuk nem is bánok, de extra érzékeny vagyok a házimunkára, és csakis olyan partnert tudok elképzelni, akit nem kell kiszolgálni. Soha nem tettem meg, és nem is fogom. Éppen azért, mert annyira belém ivódott, hogy én vagyok a lány. Fordított célt ért el a nevelés. :)

Egyébként most már nem hibáztatom anyut, egyedül nevelt fel minket, és ő is tudat alatt adta ezt át, de sikertelenül :)

2016. dec. 27. 20:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

uh szegény...ez durva!

kb rabszolga lehetsz...:/

2016. dec. 27. 21:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

En azon akadok ki, hogy "egy kicsi kellett hozza, hogy ne verjenek meg"

Kerdezo! Elofordul gyakran, hogy ha valamit nem ugy csinalsz, ahogy ok elvarjak, hogy megvernek? Mert nekem ugy tunik, hogy hamupipoke-sorban elsz, es a fozesen kivul mindent te csinalsz, mikozben iskolai feladataidat is hibatlanul oldod meg. Ha mindennek ellenere akar apukad, akar anyukad megver, kerj segitseget az iskolaban! Akar az osztalyfonokodtol, akar mastol, akiben megbizol.

2016. dec. 27. 21:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid csinálnak otthon egyáltalán valamit? A főzés és mosás-vasalás maradt csak nekik, ha jól értem, de szerintem a szennyest is te intézed és bizonyára vasalsz is, és a főzésben minimum anyukád keze alá dolgozol. Persze, ők dolgoznak nyilván. A házimunkára azonban úgy tekintek, hogy az a szülők dolga elsősorban, amelybe fokozatosan, az életkornak megfelelően be kell vonni a gyerekeket is, kicsi korban játékos formában, és apránként egyre nagyobb felelősséget rájuk bízva. De nem azért, hogy 100%-ban a szülők helyett dolgozzanak otthon, hanem mert ez ugyanolyan fontos tudás, mint írni-olvasni-számolni, meg kell tanulniuk, különben nem lesznek soha képesek ellátni magukat.. Ha egy családban minden házimunkát teljes egészében a kiskamasz gyerekek végeznek el, ott valami félrecsúszott. ha meg csak egyikük, a lány, az tényleg kb. középkori sötétség.
2016. dec. 27. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!