Miért ilyenek a szüleim? Mit tehetnék ellenük?
"kutyáknak a bélsarát összeszedni"
:)
Azért ilyenek, mert ők olyanok, akik szerint a házimunka női munka. Mondd el, hogy te ezt így nem látod jónak, és nem akarsz majd magadnak olyan lusta barátot/férjet aki egy kütyüt nyomogat csak otthon.
Bocsi, hogy ezt írom, de megpróbálom összeszedni az okait, amiért a testvéredet elkényeztetik, és amiért rád hárul az ő része is.
1.) Fiú
2.) Fiatalabb.
Leragadtak a középkorban. Sajnálom..
Kérdező, én is helyzetben voltam. Volt (van) egy öcsém, akinek szinte semmit nem kellett csinálni, és ugyan engem sem dolgoztattak halálra, de többet kellett tennem, mint a tesómnak. És amikor hisztiztem, miért nekem kell mosogatni, akkor volt a válasz, hogy ő fiú. Azóta eltelt sok év, a tesóm normális családapa lett, mindent megcsinál otthon is, nálam viszont az lett az eredmény, amit mondjuk nem is bánok, de extra érzékeny vagyok a házimunkára, és csakis olyan partnert tudok elképzelni, akit nem kell kiszolgálni. Soha nem tettem meg, és nem is fogom. Éppen azért, mert annyira belém ivódott, hogy én vagyok a lány. Fordított célt ért el a nevelés. :)
Egyébként most már nem hibáztatom anyut, egyedül nevelt fel minket, és ő is tudat alatt adta ezt át, de sikertelenül :)
uh szegény...ez durva!
kb rabszolga lehetsz...:/
En azon akadok ki, hogy "egy kicsi kellett hozza, hogy ne verjenek meg"
Kerdezo! Elofordul gyakran, hogy ha valamit nem ugy csinalsz, ahogy ok elvarjak, hogy megvernek? Mert nekem ugy tunik, hogy hamupipoke-sorban elsz, es a fozesen kivul mindent te csinalsz, mikozben iskolai feladataidat is hibatlanul oldod meg. Ha mindennek ellenere akar apukad, akar anyukad megver, kerj segitseget az iskolaban! Akar az osztalyfonokodtol, akar mastol, akiben megbizol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!