Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy élnétek meg ha megtudn...

Ti hogy élnétek meg ha megtudnátok?

Figyelt kérdés

Ti hogy élnétek meg ha 17 éves korotokban édesanyátok leülne veletek szembe és elmesélné hogy nem várt gyerekként születtél azaz nem voltál betervezve,

Mennyire viselne meg benneteket,vagy mennyire tudnátok feldolgozni?

2017. jan. 9. 20:02
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Én is nem tervezett gyerek voltam. Mire erről tudomást szereztem, már annyi rossz történt velem a családomon belül, hogy ez már meg se hatott. Viszont én lettem volna a legboldogabb a világon, ha nem ebbe a "családba" születek amiben most vagyok.
2017. jan. 10. 11:50
 42/50 anonim ***** válasza:
67%
Ezt én sem értem hogy most leültök szemtől szembe és közli hogy" hát fiam te nem voltál betervezve" lehet hogy akkor rosszul érintene hogy ezt most minek mondta mire akart ezzel célozni? Itt szerintem az a lényeg hogy hogy lett elmondva. Pl a fejedhez vágta vagy ugy ahogy fent leirtam. Mert nálunk ugy volt hogy anya mesélt valami sztorit én meg belekérdeztem aztán igy tudtam meg de egyaltalán fel se vettem még kb annyira se h nincs télapó:(. Szóval szerintem itt a szándék a fontos hogy minek mondja. Most amugy az jutott eszembe hogy az ikreknél ez hogy lehet akkor ?😅 csak egyet akartak de 2 v3 lett akkor ez? Ki a várt és nem várt? Vagy ők már azért sejthetik hogy nem ugy várták a szülők oket akkor egymásra mutogatnak hogy te vagy a tervezett én nem??😅. Nyílván ez egy hülyeség így csak eszembe jutott.
2017. jan. 10. 12:01
 43/50 anonim ***** válasza:
81%

Van olyan ismerősöm,aki nemhogy nem várt gyerek volt, de el is akarták vetetni, az abortusz előtt közvetlenül lépett vissza az anya.

Van ilyen.Szerintem emiatt kár haragudni rájuk, a lényeg,hogy végül megtartottak és felneveltek tisztességesen.

Gondolom fiatal volt anyukád. Te sem hiszem,hogy 1-2 év múlva örömödben ugrálnál,hogyha kiderülne,hogy terhes vagy.

2017. jan. 10. 12:13
 44/50 anonim ***** válasza:
0%
15-20 év múlva ez lesz az alap. A mai babák 80%-a nem tervezett. De sose ezt nézd, hanem hogy születésed után mi történt.
2017. jan. 10. 16:12
 45/50 anonim válasza:
Anyukám 6 év alatt szült 5 gyereket, majd 3 év múlva én is ,,becsúsztam" hatodiknak :) Eszembe sem jutott, hogy engem nem terveztek előre, de mikor meg tudtam(15 évesen), nem igazán zavart, hiszen a szüleim a gyerekeket soha nem tekintették tehernek, meg amúgy is 5 gyerek mellett már nem oszt nem szoroz mégegy :) Így pedig én lettem a család "aranyosa"
2017. jan. 10. 19:13
 46/50 anonim válasza:
93%

Én 12 évesen tudtam meg, sőt azt is elmondták, hogy nagymamám foggal körömmel harcolt azért, hogy elvetessenek (3. gyerek vagyok, nagymamám szerint túl sokat vállaltak szüleim - ma már nem így gondolja!) és még azt is, hogy ők maguk is fontolgatták az abortusz lehetőségét, mert sajnos anyukámnak erős gyógyszert kellett szednie, mialatt még nem tudta, hogy velem várandós és 60%-os esélyt adtak arra, hogy fogyatékos leszek. Nem így történt, egészséges vagyok. Nem vagyok lelki sérült és egyáltalán nem haragszom senkire. Nagymamám imád engem egyébként.

Btw: elég sok gyerek szülteik a világban úgy, hogy nem volt tervezve. Az a mai kor divatja, hogy "belevágunk a babaprojektbe", korábban jött, amikor jönni akart az a gyerek. Kérdésedből úgy érzem, te ennek kicsit nagyobb feneket kerítesz, mint amekkora valójában. Nincs ezen mit feldolgozni, mert semmi nem történt :D

2017. jan. 10. 19:22
 47/50 anonim ***** válasza:
38%

Nem tehetsz ezért szemrehányást anyádnak, hogy nem voltál "betervezve",

hiszen te sem tervezted el, hogy megszületsz majd.

2017. jan. 10. 20:19
 48/50 anonim ***** válasza:
39%

Azért 17 évesen már tudhatnád magadtól is, hogy ezen a világon,

még soha senki sem volt betervezve személy szerint!!

(Az nyugodtan lepontozhat, aki személy szerint volt betervezve.)

2017. jan. 10. 20:25
 49/50 anonim ***** válasza:
50%

hehe! én is csak egy szilveszteri vagy karácsonyi duhajkodás eredménye vagyok, de pont leszarom. attól még szeretnek, hiszen ha nem akartak volna, akkor nyilván abortuszhoz folyamodnak, de megtartottak

28/N

2017. jan. 10. 20:50
 50/50 anonim ***** válasza:
78%

Én nem várt gyerek voltam. Anyám 17 évesen azzal fogta meg apámat, hogy terhes lett, és mivel apám családja nagyon vallásos, össze kellett házasodniuk. 15 évvel később elváltak, de közben még lett 2 hasonlóan nem tervezett gyerek, akik azért lettek mert anyám így akarta megmenteni a házasságát.

Nem igazán tud meghatni a dolog. Nem én akartam megszületni, ők nem tettek ellene. De tanultam belőle, soha nem követnék el ekkora hibát.

2017. jan. 13. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!