Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy élnétek meg ha megtudn...

Ti hogy élnétek meg ha megtudnátok?

Figyelt kérdés

Ti hogy élnétek meg ha 17 éves korotokban édesanyátok leülne veletek szembe és elmesélné hogy nem várt gyerekként születtél azaz nem voltál betervezve,

Mennyire viselne meg benneteket,vagy mennyire tudnátok feldolgozni?

2017. jan. 9. 20:02
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
85%

Minap épp magyaráztam anyámnak, hogy én nem akarok gyereket és nem is érzem magamban azt az anyai ösztönt amit ő ilyen korában (17 vagyok). Én egy megcsalásból születtem házasságon kívül. A bátyám házasságon belül a húgom meg...nos egy másik házzasságból (lol). Sokszor megkaptam a "jobb lenne nélküled" szöveget és igazából engem nem ütött volna szíven ha elmondja, hogy nem akart.

(Btw mamám nevelt fel így is szinte teljesen)

Nade a lényeg. Én a fent említettet elmondtam neki, és azt is megkérdeztem, hogy miért nem vetetett el?

Ő meg azt mondta, hogy nem akart megölni. Pedig mamám felajánlotta neki a pénzt rá. Ez így ilyen formában már feldolgozásra szorult nálam, mert az családtagjaimnak az életemben furcsa szerepe van.

2017. jan. 9. 22:42
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha így leültetne és drámaian közölné, a frász állna belém, mert azt hinném, valami komoly dolgot akar mondani (pl. örökbe fogadtak, vagy más az apám, bár egyiket se hinném el, eléggé hasonlítok mindenkire). Mivel teljesen természetesen mondta el, hogy még nem akart gyereket, mert korainak tartotta pár hónap házasság után, nem viselt meg, mert én is így éreztem volna a helyében. Különben meg lehet, hogy nem terveztek, de akartak, mert megszülettem :)
2017. jan. 9. 22:47
 33/50 longlife ***** válasza:
83%
Oké kösz hogy elmondtad.Még valami?.....Semmi?...jó rendben...no akkor mit fogunk most kajálni?..(hisz az élet megy tovább)
2017. jan. 9. 23:11
 34/50 anonim ***** válasza:
88%

Engem sem terveztek, sőt már ki volt előre fizetve az abortusz, megvoltak a papírok stb.. utolsó pillanatban meggondolták magukat a szüleim, így édesanyám nem ment be az adott időpontra.

Évek óta tudok róla egyáltalán nem érintett rosszul, mivel szeretetben nőttem fel és mindent megadtak amit csak tudtak.

(+ az akkori pénzügyi helyzetüket nézve nem csodálom, hogy nem akartak még egy gyereket.)

Nem az a rossz anya aki elgondolkodik az abortuszon, hanem az aki csak megszüli és ott hagyja.

2017. jan. 9. 23:15
 35/50 anonim válasza:
53%
En 15 eves lany vagyok. Kiskorom ota tudom,hogy a szuleim nem vartak. Jo par eve azt is meg tudtam hogy el akartak vetni es lett teve valami szal szeruseg. Aztan valahogy megis szulesre kerult a sor. Az orvos azt mondta ha a szal a fejemhez er leparalizalodhatok. Anyukam nem akart bele menni az elvetesbe, vegig azt mondta nekem,hogy az edasapam anyja, a mamam akarta, hogy elvetessenek (mert a szuleim nem voltak valami jo anyagi helyzetbe akkoriban). A mult heten pedig apukam bevallotta, hogy o akarta a szalat. (az anyagi helyzet miatt). Bevallom nagyon rosszul esett ezt mgtudni, de a szuleim szeretnek es en is szeretem oket, ugyhogy en nem foglalkozom ezzel. Megelegszem azzal,hogy itt vannak nekem es a gondomat viselik es nem vagyok arva. Halas vagyok az Urnak,hogy ket ilyen csodalatos szulom van,es nem erdekel, hogy akkor meg nem szerettek volna. Boven eleg,hogy most szeretnek.
2017. jan. 9. 23:34
 36/50 anonim ***** válasza:
83%

Én az a típus vagyok, aki szeret kérdezni, szóval kisebb koromban végigjártuk ezeket, pl hogy terveztek-e minket, hogy elsőre lányt akartak-e, vagy hogy akartak volna-e harmadikat. Sőt, már nagyobbként arra is rákérdeztem egyszer apunál, hogy nem gondolta-e, mikor meglátott, hogy a postástól vagyok.

(Az ismerősök mindig ezzel viccelődtek, mert a családban mindenki barna, csak én vagyok vörös, de aztán apu elmagyarázta, hogy az ő ágán a papa nővére és az ő szüleik is vörösek voltak, de a nagynéném már megőszült, mielőtt találkoztunk, a dédszüleim meg a születésem előtt meghaltak, így én ezt nem tudhattam.)

Az megviselt volna, ha apu nem az "igazi" apám, de az, ha nem terveztek volna, vagy fiút akartak volna helyettem, nem zavart volna, szimplán csak kíváncsi voltam. A lényeg, hogy szerettek és szeretnek, nem?

2017. jan. 10. 03:13
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon érdekelne. Mondjuk azt sem értem, miért kellene ezt egy gyerekkel megosztani
2017. jan. 10. 07:27
 38/50 anonim ***** válasza:
85%

Én is véletlenül jöttem össze.

A húgommal mi vagyunk az élő példái annak, hogy a megszakításos meg a naptármódszer pacikuki. :D

Nem érzem úgy, hogy ettől kevesebb lennék, mint az idősebb testvéreim.

Ennyi.

2017. jan. 10. 07:31
 39/50 anonim ***** válasza:
0%
Valójában, a nem várt gyerekek elvetettség érzésben szenvedhetnek. Ha esetleg, nincs kedved élni, értéktelennek érzed magad, sikertelenség kerülget, bizalmatlan vagy, akkor tudhatod, hogy ez nyomta rád a bélyegét, már magzat korodban. Nem biztos, de ehet benne valami.
2017. jan. 10. 08:48
 40/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha amúgy ebből nem érzékeltem volna semmit a nevelésükben, tehát ugyanúgy szeretnek, gondoskodnak rólam, akkor semmi jelentősége nem lenne.
2017. jan. 10. 09:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!