Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy élnétek meg ha megtudn...

Ti hogy élnétek meg ha megtudnátok?

Figyelt kérdés

Ti hogy élnétek meg ha 17 éves korotokban édesanyátok leülne veletek szembe és elmesélné hogy nem várt gyerekként születtél azaz nem voltál betervezve,

Mennyire viselne meg benneteket,vagy mennyire tudnátok feldolgozni?

2017. jan. 9. 20:02
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
98%
Mikor elmesèlte nem hatott meg különösebben. Sőt az sem hogy apum berezelt ès hazaköltözött 1 hètre. Mit számìt? Változik valami? Felneveltek, szuper gyerekkorom volt, most is rendesek, együtt vannak. Mièrt kellene ezt túl dramatizálni? Mi változik? Szerintem ha ez tèged megvisel ès felkell dolgoznod akkor k.urvára ráèrsz ilyen h.ülyesègeken agyalni. Foglald el magad hasznos dolgokkal.
2017. jan. 9. 20:20
 12/50 anonim ***** válasza:
97%

Nem igazán érdekelne. Engem amúgy 40 felett szült anyám és nem igazán viselkedik úgy, mintha annyira szeretne. Plusz van két nővérem is, akik közül az egyik 20, a másik 13 évvel idősebb nálam, szóval ezek mind arra engedtek következtetni, hogy valószinüeg csak becsúsztam, de egyszer megkérdeztem apát és ő azt mondta, terveztek. Lehet, csak azért mondta, mert nem akart megbántani vagy valami, de mivel az anyám úgy viselkedik velem, ahogy, nem lepne meg, ha elmondanák, hogy igazából nem terveztek, igy nem is annyira érdekelne.

18L

2017. jan. 9. 20:26
 13/50 anonim ***** válasza:
90%

A nem várt gyerek azt jelenti, hogy nem terveztek előre. Azaz nem gyermek fogantatási célzattal koitáltak sokat, hanem csak mert kívánták egymást.

Ezen mi visel meg?

Nem vetettek el, felneveltek,szeretnék, lehet velük beszélgetni, stb.

Ebben semmi rossz nincsen.

2017. jan. 9. 20:27
 14/50 anonim ***** válasza:
84%
Nem terveztek, de leszarom, attól még ugyanolyan jó szülők. Elég gyenge idegrendszered lehet, ha téged ez földhöz vág.
2017. jan. 9. 20:33
 15/50 anonim ***** válasza:
100%

Mit kellene ezen feldolgozni?

Szerintem az emberek 90%-a nem úgy születik hogy "na gyere anyjuk, ma gyereket csinálunk", csak összejön és kész. Az számít hogy nevelnek utána.

Mondjuk nem tudom elképzelni a "leül és elmondja" helyzetet sem. 17 év után már mit számít ez?

2017. jan. 9. 20:41
 16/50 anonim ***** válasza:
98%
Jajistenem, kb. semennyire. Nem tudok reprezentatív statisztikát linkelni, de nem is gondolnád, hogy a megszületett gyerekek közül hány nem volt betervezve... körülbelül k..rva sok. xD Én még azt is megkockáztatom, hogy a fele. Nem nagy dolog, hidd el. :) Én kb. amióta tudom, hogy születik a kisbaba, azt is tudom, hogy kihagyott tabletta-gyerek voltam. Ha megkínzol se jut eszembe, hogy hogyan tudtam meg, nem volt ilyen nagy "leültetlek és elmondok valami fontosat"-dolog... gondolom ahogy kérdezősködtem, beszélgettünk, "anyu, te hogy ismerted meg aput", meg ilyenek, úgy jött fel ez is. Bárhogy is/bármikor is tudtam meg, nem hagyott túl mély nyomot, különben emlékeznék. x)
2017. jan. 9. 20:45
 17/50 anonim ***** válasza:
68%
*több, mint a fele
2017. jan. 9. 20:46
 18/50 anonim ***** válasza:
96%

Én világéletemben tisztában voltam vele, hogy nem terveztek. Arra már nem emlékszem, honnan tudtam meg, nem is jött fel sokszor a téma, de tudtam.

Ettől függetlenül ugyanolyan szeretetben neveltek a testvéremmel mindkettőnket, jó gyerekkorunk volt, és semmilyen lelki törést nem okozott a tény, hogy nem lettem előre betervezve.

2017. jan. 9. 20:48
 19/50 anonim ***** válasza:
34%

Mérlegelnék hogy az addigi életemben ettől függetlenül hogyan neveltek, milyen dolgokban volt részem, megadtak-e mindent amire gyereknek szüksége lehet. Ha csak nyűg volt az addigi nevelésem, akkor igyekeznék elfordulni tőlük és kis megtakarítás után külföldre menni, saját lábra állni.

24F

2017. jan. 9. 20:50
 20/50 anonim ***** válasza:
81%

Engem a reakcióm során az is befolyásolna, hogy anyukám miért mondta ezt el nekem? ...

Esetleg egy történet közben direkt megemlítette, hogy értsem a célzást? Durván a fejemhez vágta, hogy még jobban megbántson? Vagy csak észrevétlenül kicsúszott a száján, és még maga sem tulajdonít neki nagy jelentőséget, mert 17 év alatt érezhetően nagyon szeretett engem? Ez sem mindegy szerintem.

2017. jan. 9. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!