Van itt olyan szülő aki ezt bevallja magának?
Két vagy több gyerek közti szülői külömbségtétrlről van szó.
Tudom van sok ember aki ezt gyerekként érzi, de ki az aki szülőként be tudja ezt vallani legalàbb magának?
Miért tesztek külömbséget? Az egyik mitől jobb a szemetekben mint a másik?
Miért mérgezitek ezzel a gyereketek életét?
Esetleg veletek is ezt tették a szüleitek?
Mi négyen vagyunk testvérek. Nem éreztük, hogy különbség lenne köztünk.
És mi sem teszünk különbséget a gyerekeink között.
Tudom, hogy ez létező dolog, tapasztalom is a környezetemben, de ne akard az összes szülőre ráhúzni.
Olyan módon van különbség, hogy mindegyik gyerek más, mást lehet benne szeretni.
Viszont ez nem azt jelenti, hogy az egyik jobb lenne a másiknál. Vagy hogy ne szeretném mind, vagy hogy lenne kedvenc.
^5-nel a pont.
Az ember egyenlo mertekben, de nem egyforman szereti a gyerekeit. Minden gyerek masert szeretheto.
nekem két gyerekem van,és őszintén mondom hogy nem szeretem egyiket jobban a másiknál. az igaz hogy nem ugyanazokért szeretem,-hiszen mindegyik más jellem.
És ha valamiért bünti van,akkor abból is egyformán kap mindegyik. nincs kivételezés.
"Bár nem vagyok szülő, én gyakran felhozom otthon, hogy szerintem nem én vagyok a "kedvenc". Ők azt mondják, ez hüly..eség, ennek ellenére én érzem."
És mi a célod azzal, hogy gyakran szóba hozod? Soha nem fogják a képedbe vágni hogy téged kevésbé szeretnének, még ha így lenne sem. De valószínűleg nincs is így. Viszont roppant fárasztó egy mártír a családban, akit folyamatosan babusgatni kell, és naponta kórusban bizonygatni, hogy szeretik. Kikészíted a környezetedet ezekkel a kirohanásaiddal. Az egyetlen mentség erre a kamaszkor... de vigyázz, nehogy beleragadj a szerepedbe.
"Esetleg veletek is ezt tették a szüleitek?"
Igen, anyánk vastagon ezt tette!
Többek között ezért én gondosan ügyelek arra, hogy a gyerekeim számára még félreérthető cselekedetem se legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!