Vannak itt olyanok, akik nem tartják a kapcsolatot a szüleikkel?
Megoszthatnátok a gondolataitokat velem. Hogyan sikerült túltennetek magatokat ezen? Tudtátok valahogy enyhíteni a család iránti vágyat, amíg nem lett sajátotok? Milyen nehézségeket okozott ez eleinte a hétköznapjaitokban? Mire kell - a tudatosságon túl - figyelnem, hogy én jó apa lehessek később? Mit mondtatok a barátaitoknak, illetve amikor munkahelyen a családról kérdeztek? Ha ismerkedtek egy fiúval/lánnyal, és rákérdez, mit válaszoltok? Anyagilag mennyire terhel meg titeket ez az élethelyzet?
Tini hiszti nem érdekel ("barátomhoz költöztem, mert anya nem vett iPhone-t"), az abszolút minimum az 2-3 év, tehát akkor írj, ha régebb óta semmilyen kontakt nincs a szüleiddel. Az ok teljesen mindegy, leírhatjátok, de nem szeretnék túl mélyen sebeket feltépni, nem muszáj. "Előny", ha semmilyen más rokonotokkal sem beszéltek, legalábbis jobban tudom hasznosítani az ilyen emberek válaszait.
Előre is köszönöm!
22/F
Az apámmal több mint 15 éve nem tartom a kapcsolatot. Egy városban lakunk, mégsem érdeklődött az évek során felőlem. Teljesen beletörődtem, az összes rokon, akikkel tartja a kapcsolatot gonosz embernek véli, semmit sem veszítettem. Akadnak saját emlékeim is, amik szerint szívtelen, hazug és rosszindulatú. A féltesvéreimet sem ismerem, de nagyon sajnálom őket, hogy ezzel az emberrel kell élniük.
Amikor az apumról kérdeznek, akkor csak annyit mondok, hogy nevelőapum van, a biológiait nem részletezem.
22
Apámat 20 éve nem láttam,vagyis szemtől szembe nem lattam,elmenni mentem mellette parszor kocsival,alkoholista,ezért valtak el.
Anyánnal karacsonykor 4 éve hogy utoljára beszéltünk. Megelégeltem hogy mindig csak ő,ő és ő. Elég sok pénzt vettem fel neki hitelt,amit eszébe nem volt törleszteni,18 évesen elköltöztem,pár évig még beszéltük,évek óta azt se,pedig voltunk egyszerre nagyszüleimnél pl.
Anyagilag jobb így,kifizettem a hitelt,de őt nem akaro többé látni se.
Férjem már úgy ismert meg hogx párhavonta beszéltünk akkor is öcsém miatt. Elfogadta,nem bánja hogy nics anyósa. Az esküvőnkre se hívtam meg. Férjem elől nem titkoltam a dolgokat. Barátok szibtén tudják nagyvonalakban
28N
Első vagyok, bocsi, úgy gondoltam, elég az egyik szülő is,viszont az apai ágról senkivel sem tartom a kapcsolatot. Biztosan más, ha mindkét szülőt elveszti az ember, esetleg a teljes rokonságot.
Kérdező, elmeséled a történeted?
Apa külföldön él, meg amúgy sem nagyon van kapcsolatom vele, a gyerektartást kifizette, beszélünk félhavonta egyszer telefonon és kb ennyi, kicsi voltam mikor elváltak anyával, alig emlékszem rá, az ő ágáról nem is ismerek senkit.
Anyával két éve nem tartom a kapcsolatot, amióta barátomékhoz költöztem. Fontosabb volt neki a pasi akivel összeállt mint én, rendszerint szedtek le a számlámról pénzt, a pasi alkoholista, többször is megütött, majd egyszer durván összevesztünk, könyörögtem anyának később hogy szakítsanak, a válasz csak annyi volt hogy ha nem tetszik el lehet költözni. Meg is tettem, azóta nem beszélünk, a szülinapomon volt hogy felhívott.
Barátom szülei teljesen megértőek voltak, olyan mintha ők lenne a családom, így igazából nem nékülöztem, meg alapból nem volt anyával olyan viszonyom.
19/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!