Szulok! Mit szolnatok, ha a 15 eves lanyotok bevallja hogy cigizik?
Első válaszoló,sajnálom a gyereked,ha van.
Én mindenképp leültetném,megbeszélném vele,megkérdezném mióta cigizik és mennyit szív. Mivel megtiltani úgysem tudom,így megvonnám a zsebpénzt,ha szívni akarja menjen el dolgozni.
Azt hogy ez érdekes. Örülnék hogy bevallotta.
Bár én szülő nem vagyok, csak egy cigiző 15 éves lány :D
Sose mondanám meg anyáméknak, de szerintem apám már rájött, neki félig-meddig bevallottam, azt mondta: Ennyi idősen én is ezt csináltam. Lázadás eszköze. Aztán megkérdezte, hogy milyen cigit szívunk. Jól tudja, hogy a tiltással csak ront a helyzeten. Ő egyébként leszokott a cigiről, miután kinőtte a bulis korszakát (35 évesen).
Én is így szeretnék majd valahogy. Csak azért szívom mert most menő, laza, jelképezi a lázadást és a társaságot. Egyébként nem esik jól.
5-ös vagyok. Amúgy nem cigizek rendszeresen, és egyedül sem(ezt megfogadtam) sosem. Zsebpénzt sem kapok így havonta, ha gondolják a szüleim adnak, az én dolgom, hogy mire költöm (ha pl parfümöt akarok venni, akkor hoppá nincs, mert elköltöttem cigire) és kész.
A lelkére beszélés meg nálam (de szerintem másnál se) nem hat, egyik fülemen be, másikon ki.
Én nem lepődnék meg, mert tisztában vagyok azzal, hogy a mai tizenévesek, ha nem is rendszeresen, de alkalmanként rágyújtanak, isznak, és ha "csak" ennyi, az még a jobbik eset.
Nagyon remélem, hogy ha ennyi idősek lesznek a gyerekeim (még törpék), akkor őszintén be merik majd vallani ezt is vagy egyéb dolgaikat is, és nem fognak előttem titkolózni. Próbálok velük megfelelő bizalmi kapcsolatot kialakítani.
Ha a saját példámból indulok ki, akkor úgyis rá fognak jönni, hogy hülyeség, és nem fognak komolyabban rászokni. Persze annak örülnék a legjobban, ha már tiniként is lennének olyan okosak, hogy nem gyújtanak rá, de nem vagyok naiv, és tudom, hogy a baráti kör ebben a korban meghatározó hatású.
Jé, egy antidohányos.
Nem kevés embert ismerek, akiről 30-40 évesen meg nem mondanám hogy cigizik, az egészségi állapota alapján. 60 évest esetleg. Egyénfüggő, hogy kire milyen hatással van a dohányzás és legfőképp nem lesz senki attól undorító, vagy rossz ember, hogy cigizik. Persze, ha mellette ad magára.
Itt többségben nagyon jó válaszokat írtak, az egyetlen, ami visszatart a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!