Kedves anyukák! Ti mit szólnátok hozzá, ha a 16 éves lányotok raszta hajat akarna csináltatni?
Először is 19 éves nagylányom van, aki 17 éves kora óta dohányzik. Nem örültem/örülök neki, de én ennél ezerszer rosszabb voltam anno.
Nem hagytam rá sosem semmit, mindig leültem vele megbeszélni, értelmes "felnőtt" (még ha tini is volt) módján.
Megkérdeztem tőle, hogy miért csinálja, mi a jó neki benne. Tilthattam volna a dohányzástól, de annál jobban csinálta volna.
Tisztában voltam vele, hogy naponta 2-3 szálat elszív.
Végül megbeszéltük, hogy itthon és a társaságomban, valamint rokonoknál nem gyújthat rá! Máshol igen.
Egyébként nem drogozik és nem iszik alkoholt. Rossz élménye volt tőle szintén 17 évesen és azóta állítása szerint (és hiszek neki) utálja! Ennek természetesen nagyon örülök.
A haját illetőleg nálunk is voltak fennakadások. 14 évesen kitalálta, hogy szőke lesz. 2 hónapig próbáltam meggyőzni, hogy ne akarja festeni még a haját. Végül 16 évesen csíkokat rakatott bele a tudtom nélkül. Nem örültem neki és nagyon haragudtam rá, hogy eltitkolta. Végül kapott 1 hónap büntetést. Kötelező különórákon kívül szobafogsága volt. Átértékelte a dolgokat, mert akkor volt először barátja és nem örült neki, hogy nem találkozhattak az iskolán kívül.
Fülbevalója 18 évesen lett, saját maga csináltatta mivel előtte nem volt lyukasztva neki.
Amikor betöltötte a 18. életévét, akkor már nem nagyon szóltam bele a dolgaiba. Itthon lakik még egy darabig (max 1 év még), de már tervezik a barátjával az összeköltözést.
Szóval .. én igyekeztem mindig mindent normálisan megbeszélni a lányommal. Próbáltam a helyes út felé terelgetni. Nem mondom, hogy egy angyal volt, de tudta, hogy mit lehet és mit nem.
Ha ráhagyod a dolgokat, azzal semmit nem érsz el.
Vagy azt mondod neki, hogy lehet és csinálhatja vagy tiltod tőle. De kételyek között soha ne hagyd, mert akkor tuti, hogy rosszat csinál!
Háááát, nekem 2 lányom van, de előre félek ettől a korszaktól.
Azt hiszem bepróbálkoznék azzal, hogy ha ilyen nagylány, hogy nem kér a szülei tanácsaiból, akkor másban is legyen önálló. Pl mosson magára, takarítson maga után, és menjen el valami diákmunkára, mert Nektek nem áll módotokban tovább finanszírozni az önromboló szokásait. Vagyis nuku zsebpénz.
aha ketteske, gondolom ha te akarsz vmit, akkor meg engedélyt kérsz a gyerekeidtől erre
nem kell visszaélni azzal, hogy ki van neked szolgáltatva a gyereked
ez nem egy csata
és megjegyezném, leszel te még a gyerekedre rászorulva, amikor bizony neked kell kérned
akkor majd azt kapod vissza kamatostúl amit adtál neki
Engem kiröhögtek a szüleim amikor előálltam az ötlettel..:P Anya aggódott a hajam egészségéért, de elmagyaráztam neki, hogy ki lehet bontatni, nem kell tőből levágni a tincseimet ha már nem akarok raszta lenni.
Amúgy kb 1 hétig még röhögcséltek rajtam.. :D Aztán belenyugodtak, néha ők horgolják a hajamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!