Ezzel becsapnám a szüleimet?
Karácsonyra kaptam a nagyszüleimtől 20.000 forintot, amiből szeretnék megvenni egy könyvet (kb, 3000ért) a többit pedig félretenném. Szüleim viszont nem engedik, mert szerintük a fantasy az nem irodalom és ilyenre nem engedik, hogy pénzt dobjak ki.
Szóval arra gondoltam hogy megvenném anélkül, hogy szólnék nekik és este mondanám el. Viszont nem akarok nekik hazudni, mert nagyon szeretem őket és ők is mindent megtesznek értünk.
Ezen megsértődnének?
16/L
Én azt mondom: MIÉRT KÉNE EZT ELMONDANI? A fantasy igenis az irodalom része. Én szeretem, mert bujtatott formában, de sok problémával foglalkozik. Vegyük csak a gyűrűk urát mondjuk. Aki most fikázni fog az nem is látta se a filmet nem is olvasta a könyveket. A többi érti.
Én azt mondom: VEDD MEG a KÖNYVET, DUGD EL! ÉS AKÁR TÖBBSZÖR is OLVASD EL! SENKINEK NEM KELL TUDNIA.
Amikor minden korodbeli a telefonját bújja napi +10 órában, igenis meg kell becsülni,hogy téged a könyvek is lekötnek.
Az meg hogy mit olvasol,szerintem magánügy.
Engem felnőttként sem köt le a klasszikus szépirodalom. De évi 100 könyvet minimum elolvasok. Nem hiszem,hogy bárkinek is joga van bírálni,hogy mit olvasok.
A szüleidet sem értem..
Egyébként a pénzt te kaptad,azt veszel amit akarsz rajta, ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Lehet, hogy a fantasy a 18. században nem volt az irodalom része, de nézzenek utána egy kicsit a (bocsánat) csőlátású szüleid annak, hogy mi az IRODALOM manapság.
Mi az, hogy "ilyenre pénzt dobj ki"?
Ó, te jó ég.
Ne haragudj, a düh és a csalódottság nem feléd irányul, csak elgondolkodtam, hogy mégis ki az, akinek ilyen gondolatszál végigfut az elméjén, és még egyet is ért vele? Még hogy ez nem irodalom...
Kérem szépen alázattal, nem nekik kell szeretni a fantasyt.
Neked kell szeretni.
Az a pénz a tiéd, azt veszel belőle, amit szeretnél.
Soha, soha nem mondaná édesanyám, hogy ne vegyem meg azt a könyvet, amit szeretnék, mert nem az általa kedvelt műfajban íródott.
Az a baj, legalábbis én ezt látom, hogy túlságosan összemosódik benned a szeretet a szüleid felé és önálló gondolatok kinyilvánítása. Azt hiszed, hogy azért kell szeretned őket, mert mindent megtesznek érted,
de ezzel szemben nem kell elfelejtened, hogy ők is emberek.
És attól, hogy a szüleid, még hibáznak és nem te vagy a rossz, amiért más véleményetek van dolgokról. Azt akarom kihozni az egészből, hogy csak azért, mert a szüleid, még nem kell rosszul érezned magad, mert van saját véleményed. Az pedig plusz pont, ha meg is mondod.
Nem azért vagy, hogy a gondolataid egybefolyjanak az övékével.
Nem kell hazudni, természetesen, ahogy mondod.
Nagylány vagy már, meg kell mondani kerek-perec a VÉLEMÉNYED.
Mert tudom, hogy van.
Ha nem lenne, nem írtad volna ide ki a kérdést.
Nem fogod őket kevésbé szeretni, és nem fognak ők se téged, ha elmondod nekik, hogy szereted a fantasyt, és nem baj, ha ők nem, de nem vagytok egyformák, és ez a szép benne. A világ pedig halad és fejlődik, nem olvashatjuk örökké a Vörös és feketét.
És igen, valószínűleg megsértődnek, most is, és minden adandó alkalommal, amikor nem azt csinálod majd, amit mondanak.
Ha valaki képes kiakadni azon, hogy a lánya örömet szerez magának egy könyv megvételével, akkor sajnos mindenen képes lesz bedühödni.
És mint mondtam: nem baj, ha más a véleményed, te is tudod. Mondd meg nekik, hogy őszinte vagy velük, és ez az az ügy, amiből nem lehet és nem is érdemes cirkuszt csinálni.
Te örülsz a könyvednek, ők meg örüljenek annak, hogy örülsz neki, +, hogy a társadalom túlnyomó részével szemben OLVASOL.
TELJESEN mindegy, hogy mit, ameddig téged boldoggá tesz.
Sok sikert!
Nem az volt a kérdés, mi az irodalom. A fantasy a XVIII. században is az irodalom része lett volna, de nem a szépirodalomé, hanem a szórakoztató irodalomé, vagyis a ponyváé.
Ettől függetlenül a kérdező a saját pénzéből venné, szóval megveheti.
Elnézést, de írtam akár egy szóval is, hogy ne vásárolja meg?
Mintha kicsit félreértettük egymást.
Épp buzdítottam, hogy vegye meg és ne foglalkozzon azzal, hogy a szülei szerint mi az irodalom.
De amennyiben szőrszálhasogató kedvében van, kedves 27-es, térjen csak ki nyugodtan lényegtelen dolgokra.
Ó, és hozzátenném: A Harry Potter amellett, hogy igényes, még zseniális is.
Szép estét!
Hála az égnek, hogy nekem nem ilyen buták a szüleim. (gondolom a te szüleid műveltnek hiszik magukat hogy csak szépirodalmat ajánlanak, vicces)
Én Éhezők viadala trilógiát kértem karácsonyra tegnap előtt már ki is olvastam mind a 3 részt :D muszáj volt "befalni"
A helyedben megvenném, nem szólnék se előtte, se utána. Ha esetleg meglátják és megkérdezik mi az akkor azt mondanám "ja a mamáéktól kaptam" ami végül is igaz, az ő pénzükből lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!