Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szüleimet,...

Miért zavarja a szüleimet, hogy tanulok?

Figyelt kérdés
Pszichológiát tanulok, és folytom belém kötnek, hogy az semmi, mert nem tudom, mi az az élet. Soha nem dicsekedtem, anyum nem is tudta, hogy erre a szakra jelentkeztem, soha nem hangoztatom. Csak ha van valamilyen családi vita, és hosszú hallgatás után mondok 1 mondatot, ami igaz, akkor rögtön nekem ugrik. Hogy én nem tudom, mi az az élet, az hogy papírom van, az semmit nem fog jelenteni. És folyamatosan ezzel piszkálnak, hogy ezt tanulom, de én is ilyen vagyok meg olyan vagyok. Amúgy nincs diplomájuk, és azt hiszik, lenézem őket. Annyira erőteljesen felhozzák ezt a témát. Baj nekik, ha tanulok, azt mondta, hogy nem is biztos, hogy elvégzem, még nem tudom, mi az élet.
2016. dec. 25. 19:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Proli bunkók, már bocs.
2016. dec. 25. 19:15
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

1. Ne vitatkozz velük, mert értelmetlen.

2. Tanulj és végezd el az egyetemet.

2016. dec. 25. 19:32
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Ha pszichológiát tanulsz, akkor a választ te jobban tudod, mint mi. Több oka is lehet egyszerre. Ha nem anyagi jellegű az ok, akkor talán az, hogy nem tudják, mire lehet felhasználni és hogyan lehet vele boldogulni az életben.
2016. dec. 25. 19:39
 4/19 anonim ***** válasza:
86%
Irigyek, és félnek hogy többre viszed, mint ők.
2016. dec. 25. 19:55
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanazt akartam írni mint a 4-es
2016. dec. 25. 20:25
 6/19 anonim ***** válasza:
93%

1. Ha nincs érved, támadd az érvelőt. Amikor egy vitában mondasz valamit, és nem arra reagálnak, amit mondtál, hanem Téged támadnak, az az jelenti, hogy nem tudnak mihez kezdeni azzal, amit mondtál, mert igazad van. Ez olyan emberek viselkedése, akik nem tanultak meg veszíteni, vagy ha veszítettek, megszégyenítették őket.

2. Félnek, hogy nem tudnak irányítani. Ha bármi másba fogtál volna, és abban lennél sikeres, lehet, hogy arra is így reagálnának. De most valami olyasmit tanulsz, ami nekik teljesen idegen, nem látnak bele, nem értik, és ez megijeszti őket.

2016. dec. 25. 20:30
 7/19 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem érted miért mondják ezt, akkor felesleges neked a pszichológia szak, drága! Egyáltalán tanulni jársz be, vagy csak melegedni?
2016. dec. 25. 20:40
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

A szüleid is díszpéldányai a "munkaalapú társadalom fan"-okból,akiknek annyi igényük van,hogy a gyomruk tele legyen,meg be legyen fizetve a rezsi,számukra ennyi elég a boldogsághoz.

Meg lehet robotolni,és büszkelkedni azzal,hogy megrohadnak a szalagmunkán.Ettől érzik magukat jó embernek,közben egy kihasznált szerencsétlenek.

2016. dec. 25. 21:04
 9/19 anonim ***** válasza:
22%

Tényleg, ha te nem érted, akkor ki? :D

Egyébként valószínűleg úgy mondod, és olyat mondasz, amivel igenis hangoztatod, hogy te pszichológiát tanulsz és jobban tudsz valamit náluk.

Ha szólnál egy vita közepén, hogy fejezzék be, vagy beszéljék meg, akkor arra nem tudnák azt mondani, hogy már megint a pszichológiával jössz.

A legtöbb embernél (mindenkinél...), aki ezt tanulja vagy ezzel foglalkozik, jelentkezik az, hogy elkezdi analizálni a saját családját, barátait. Még ha nem is szándékosan.

Én elhiszem neked, hogy nem akarod az orruk alá dörgölni, de mégis azt teszed. Az életről pedig valóban nem fogsz tanulni, max. az egyetemi nehézségeket. :D

2016. dec. 25. 21:09
 10/19 A kérdező kommentje:

Mert olyan emberek válaszát vártam, akikkel ezt értelmesen meg lehetne vitatni, mondjuk szintén pszichológiát tanulnak, vagy voltak ilyen helyzetben.

Egyébként tudom, hogy ezzel kompenzálják a saját szegénységüket, és védekeznek, bár soha nem tudnak találni értelmes érveket, amivel hatékonyan tudnának. Mégis... nehezen viselem ezt.

2016. dec. 25. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!