Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja a szüleimet,...

Miért zavarja a szüleimet, hogy tanulok?

Figyelt kérdés
Pszichológiát tanulok, és folytom belém kötnek, hogy az semmi, mert nem tudom, mi az az élet. Soha nem dicsekedtem, anyum nem is tudta, hogy erre a szakra jelentkeztem, soha nem hangoztatom. Csak ha van valamilyen családi vita, és hosszú hallgatás után mondok 1 mondatot, ami igaz, akkor rögtön nekem ugrik. Hogy én nem tudom, mi az az élet, az hogy papírom van, az semmit nem fog jelenteni. És folyamatosan ezzel piszkálnak, hogy ezt tanulom, de én is ilyen vagyok meg olyan vagyok. Amúgy nincs diplomájuk, és azt hiszik, lenézem őket. Annyira erőteljesen felhozzák ezt a témát. Baj nekik, ha tanulok, azt mondta, hogy nem is biztos, hogy elvégzem, még nem tudom, mi az élet.
2016. dec. 25. 19:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Akik mondtak valami nyugtatót, azoknak ment a zöld jel. Köszi!
2016. dec. 25. 22:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Félnek, hogy lenézed majd őket, ha a kezedben a diplomàd. Kisebbrendűségi érzés amivel nem tud mit kezdeni. Fél hogy lenézed nem lesz neked elég szégyelni fogod és elveszit. És/vagy igaz az egy mondat de fàj. Pszichologiabol majd tanuljatok hogy nem szabad mindent azonnal kimondani akkor sem ha igaz, mert nincs mindenki felkeszulve arra hogy az igazsaggal egyutt tudjon elni. Ilyenkor direkt homokba dugja a fejét és fél mert tudja hogy összeomlana ha szembesülne a valósàggal. És mivel Te erre sarkallod önvédelemből tàmad. Nem téged barkit aki szembesiti.
2016. dec. 25. 22:01
 13/19 A kérdező kommentje:

Sajnos lehet, amíg nagyobb az önbecsülésük, mint az önkritikájuk, addig nem fognak megváltozni. :(

Anyám képtelen arra, hogy belássa a hibáit. Még azt is letagadja, ha valamiben hazudott, és kiderült, hogy nincs igaza.

2016. dec. 25. 22:04
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon sokat hazudik.
2016. dec. 25. 22:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Miért nem tudnak annak örülni, hogy pszichológiát tanulsz? Legalább tudsz az ő bajaikon is segíteni...
2016. dec. 26. 01:18
 16/19 A kérdező kommentje:
"Nekik nincs bajuk"
2016. dec. 26. 01:24
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Ba szod, és csak segíteni akartam! 👏😒
2016. dec. 26. 21:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezt ők mondják, nem én, azért is tettem idézőjelbe, mert félreértelmezhető.
2016. dec. 26. 23:16
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
költöz koliba tipikus nyafogógép
2017. jan. 17. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!