Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy ezek a cégek biztonságosak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos valószínűleg én rendelkezem a világ legrosszabb szüleivel. Nagyon paranoiásak. Mindentől féltelnek, soha nem engedtek el sehova, nem engedtek semmit, nem titkolhattam el előlük semmit, mindenről be kellett számolnom. Na de, most szeretnék fizetni interneten keresztül, amihez van pénzem PayPalon, de kártya nélkül nem lehet. (konkrétan: A blizzard egy termékét akarom megvenni 1500 ft-ért, de kártya nélkül nem tudom, de a pénz megvan, mert barátom adott 2 ezret elő-szülinapomra) Szüleim meg nem ismerik az internetet és soha nem fizetnek rajta, meg félnek tőle, mert azt mondják, aki az Interneten ad el, az gazember és lop, mert az internet arra való. Megmondtam, hogy a világ egyik legnagyobb cégje, sosem húznak le senkit és nem érdekli őket,mert azért nagy cég, mert egy csaló banda. Aztán mondtam akkor vegyük meg Amazonról. Azt tudom, hogy ismerik, meg tudjá, hogy az biztonságos, de amikor ezt felvetettem, azt mondták, hogy akkor sem, hiába tudják, hogy az jó mert biztos valami hacker ellopja még mielőtt átmenne a pénz, meg mindent összehordanak. Mit lehet velük tenni? (igen, mondtam hogy nem kell fizetniük, de ő nekik nem azzal van a baj, hogy fizetniük kell, hanem, hogy mindent levonnak, kártyát meg nem csináltatnak nekem 18 éves koromig) 16/f

2016. okt. 1. 18:05
1 2
 1/11 Gugu Gabor ***** válasza:
84%
Ugyan nem tudom konkrétan mit akarsz megvenni de ha van egy ismerősöd barátod akinek van működő paypalja pld akkor megveszi neked de pedig neki kp ben oda adod a pénzt.
2016. okt. 1. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
16 éves vagy, bemész egy bankba, és nyitsz diákszámlát, ami ingyenes. Kérsz hozzá bankkártyát, és ennyi. Az Ersténél pl. van ilyen, meg még jó pár banknál, nézz körül a neten.
2016. okt. 1. 18:19
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Azt akartam javasolni, amit előző írt. Anno én besétáltam a bankba, kértem kártyát, elmondtam, hogy diákmunka miatt kell, és ennyi. Asszen kifejezetten Junior kártya volt a neve, és nem kellett fizetnem érte.
2016. okt. 1. 18:24
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

"ő nekik nem azzal van a baj, hogy fizetniük kell, hanem, hogy mindent levonnak"

Ezt mondd el, légyszi bővebben,mert nem értem.

2016. okt. 1. 18:45
 5/11 anonim ***** válasza:
49%
Ha diákszámlát nyitsz mindenképp vinni kell szülőt, az ő beleegyezésük nélkül nem lehet nyitni.
2016. okt. 1. 18:52
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Hat vagy ismerősön keresztul vagy megvarod ameddig be nem toltod a 18 at ha ennyire korlatozottak akkor nem tudsz veluk mit tenni
2016. okt. 1. 18:58
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
OTP-nél is van junior kártya, 7 től 21 éves ig.
2016. okt. 1. 21:02
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem akarnak rendszert csinálni azzal, hogy a gyerekük online vásároljon, szülőként én is ezt tenném.

Bizony 16 évesen, én magam is megrendeltem volna álmaim játékát esetleg, aztán szegény szüleim Karácsony előtt szembesültek volna az árával, amikor a posta kihozta volna...

OK, meg lehet beszélni, gyerekként velem megbeszélték, de amikor a gyerek a játékboltban valamit nagyon megkíván, akkor nehéz az ügy és ilyen a legjobban nevelt gyerekkel is megeshet, mert a kereskedő pont arra játszanak, hogy vágyakat ébresszenek a gyerekekben.

Az interneten, naponta botlik bele a gyermek olyan cuccokba, amik szerinte klasszak lennének.

Sokszor 1500 Ft + postaköltség, pedig sok pénz tud lenni.

Érthető, hogy nincs bankkártyád, ami külön havi költséggel jár egyébként is, azaz lezabálná a kis zsebpénzed jó részét! Erre már gondoltál?

Gondolom ez valami szoftveres kiegészítő lenne egy játékhoz. Az is lehet, hogy túl sokat játszol a gépeden és ez nem tettszik a szüleidnek.

Egy valódi ajándékot ki tudnál nézni, amit fizikailag utánvétben ki tud szállítani a posta?

Egy dolgot tudok mondani, megkéred egy haverodat, rendelje meg, megnézitek, mibe kerül az átutalással, együtt (gondolom postaköltség nincs). Odaadod haverodnak a készpénzt és együtt megrendelitek neked a cuccot 1500Ft-ért a zsebpénzedből.

Menni fog? Nehogy már 1500 Ft-ért saját bankkártyát akarj, aminek ez éves fenntartása esetleg 15000 Ft!

2016. okt. 1. 21:08
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Előszülinapra adott a barátod pénzt? Nekem már ez furcsa...
2016. okt. 1. 21:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Nemtom pontosan mi kell de ha valami játék és nem pl Heartstone pakli akkor videojáték boltban is meg lehet kapni.

Amúgy igen, majd egy cég , akinek az egyik játékával csúcsidőben 11 MILLIÓAN játszottak majd biztos csaló... szüleid brutál szemllenzősek...

Kérj meg egy ismerőst kártyával, odaadod neki KPban ő meg megveszi neked.

2016. okt. 2. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!